Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απρόβλεπτη η ισχυρή καταιγίδα στην Αττική, συνοδεύτηκε και από ένα εντυπωσιακό σύννεφο (ΦΩΤΟ)

Η ισχυ­ρή καται­γί­δα που έπλη­ξε την Αττι­κή σήμε­ρα το από­γευ­μα, ήταν τελεί­ως απρό­βλε­πτη, καθώς τα πρω­ι­νά προ­γνω­στι­κά στοι­χεία δεν έδι­ναν καμία πιθα­νό­τη­τα εκδή­λω­σης καται­γί­δας στην περιο­χή της Αττι­κής, σύμ­φω­να με τη μετε­ω­ρο­λο­γι­κή υπη­ρε­σία meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών (ΕΑΑ).

sunnefo

Πηγή: Forecast Weather Greece: Φοβε­ρή εικό­να από το μπά­σι­μο του Supercell στο Ν. Αττικής

Κατά τη διάρ­κεια της μεση­με­ρια­νής καται­γί­δας, στον ουρα­νό της Αττι­κής εμφα­νί­στη­κε ένα εντυ­πω­σια­κό σύν­νε­φο με την ονο­μα­σία shelf cloud. Το σύν­νε­φο αυτό βρί­σκε­ται στα άκρα ενός καται­γι­δο­φό­ρου νέφους και προη­γεί­ται χρο­νι­κά μίας ισχυ­ρής καται­γί­δας ή μιας γραμ­μής ισχυ­ρών καται­γί­δων. Η παρου­σία του συνο­δεύ­ε­ται από θυελ­λώ­δεις ανέ­μους, ενώ αργό­τε­ρα εκδη­λώ­νε­ται η ισχυ­ρή καται­γί­δα. Το εντυ­πω­σια­κό σύν­νε­φο έγι­νε ορα­τό σε αρκε­τές περιο­χές της Αθήνας.

attiki ouranio toxo

Παράλ­λη­λα, ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες έπλη­ξαν σήμε­ρα κυρί­ως τη Δυτι­κή Ελλά­δα και δευ­τε­ρευό­ντως τη Μακε­δο­νία και τα υπό­λοι­πα μέρη της Στε­ρε­άς Ελλά­δας και της Πελο­πον­νή­σου. Το σύστη­μα «ΖΕΥΣ» του ΕΑΑ κατέ­γρα­ψε περί τους 7.000 κεραυ­νούς πάνω από την ελλη­νι­κή επι­κρά­τεια, με 2.300 από αυτούς να εντο­πί­ζο­νται πάνω από την ξηρά.

Στην Αιτω­λο­α­καρ­να­νία και στην Κέρ­κυ­ρα η κακο­και­ρία προ­κά­λε­σε προ­βλά­μα­τα και καταστροφές.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο