Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απρόκλητη επίθεση σε πορεία για τον Γ. Μιχαηλίδη

Απρό­κλη­τη επί­θε­ση δέχθη­κε η πορεία για τον απερ­γό πεί­νας Γ. Μιχαη­λί­δη, που έγι­νε στο κέντρο της Αθή­νας. Η συγκέ­ντρω­ση πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στο Σύνταγ­μα, παράλ­λη­λα με άλλη κινη­το­ποί­η­ση στην οποία είχαν καλέ­σει ομά­δες που δια­δή­λω­ναν με αφορ­μή τις εγκλη­μα­τι­κές πυρ­κα­γιές του τελευ­ταί­ου διαστήματος.

Τα ΜΑΤ, καθώς η πορεία κατέ­βαι­νε την Πανε­πι­στη­μί­ου, έρι­ξαν χημι­κά και κρό­του λάμ­ψης, ξυλο­κό­πη­σαν δια­δη­λω­τές, επι­στρά­τευ­σαν το κανό­νι νερού (Αύρα), ενώ προ­χώ­ρη­σαν σε μαζι­κές προ­σα­γω­γές στον σωρό, όπως κατα­γρά­φουν αρκε­τά βίντεο που κυκλο­φο­ρούν στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης. Ανά­με­σα σε αυτά κατα­γρά­φο­νται και ορι­σμέ­να στα οποία δυνά­μεις των ΜΑΤ επι­τί­θε­νται στο­χευ­μέ­να σε δημο­σιο­γρά­φους και φωτο­ρε­πόρ­τερ που κατέ­γρα­φαν τη «δρά­ση» των κατα­σταλ­τι­κών μηχανισμών.

Σημειώ­νε­ται πως σήμε­ρα το Συμ­βού­λιο Εφε­τών Λαμί­ας απέρ­ρι­ψε την έφε­ση του Γ. Μιχαη­λί­δη, ο οποί­ος βρί­σκε­ται στην εξη­κο­στή έβδο­μη μέρα απερ­γί­ας πεί­νας, διεκ­δι­κώ­ντας το δικαί­ω­μά του να απο­φυ­λα­κι­στεί με όρους.

Το Τμή­μα Δικαιο­σύ­νης και Λαϊ­κών Ελευ­θε­ριών της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώ­νει μετα­ξύ άλλων πως «ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης και του αρμό­διου υπουρ­γεί­ου είναι η εξα­σφά­λι­ση των δικαιω­μά­των των κρα­του­μέ­νων, όπως οι αξιο­πρε­πείς συν­θή­κες κρά­τη­σης, οι άδειες, οι δυνα­τό­τη­τες εργα­σί­ας, εκπαί­δευ­σης, ουσια­στι­κής επα­νέ­ντα­ξης. Κι αυτά τα δικαιώ­μα­τα δεν μπο­ρούν να ανα­γνω­ρί­ζο­νται επι­λε­κτι­κά, αλλά αφο­ρούν όλους τους κρατούμενους».

Πηγή: 902.gr

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο