Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απόπειρα δολοφονίας Μαδούρο από μυστηριώδη οργάνωση, κατά τη διάρκεια ομιλίας του (BINTEO)

Ο πρό­ε­δρος της Βενε­ζου­έ­λας, Νικο­λάς Μαδού­ρο, είναι καλά στην υγεία του μετά από μια «επί­θε­ση» που έγι­νε ενα­ντί­ον του με drones που έφε­ραν εκρη­κτι­κές ύλες, καθώς εκεί­νος έκα­νε μια ομι­λία σε μια στρα­τιω­τι­κή εκδή­λω­ση σήμε­ρα στην οδό Μπο­λι­βάρ στο Καράκας.

Τηλε­ο­πτι­κά πλά­να έδει­χναν τον Μαδού­ρο να πραγ­μα­το­ποιεί μια ομι­λία μπρο­στά σε 17.000 στρα­τιώ­τες στο Καρά­κας, καθώς στα­μά­τη­σε να μιλά­ει και κοί­τα­ξε ψηλά, ξαφ­νια­σμέ­νος, με τον ήχο της τηλε­ο­πτι­κής μετά­δο­σης να στα­μα­τά. Τα πλά­να δεί­χνουν στρα­τιώ­τες να τρέ­χουν, έως ότου η τηλε­ο­πτι­κή μετά­δο­ση διε­κό­πη. Επτά στρα­τιώ­τες τραυ­μα­τί­στη­καν στην επί­θε­ση και νοσηλεύονται.

«Σήμε­ρα επι­χεί­ρη­σαν να με δολο­φο­νή­σουν», δήλω­σε ο Μαδού­ρο σε τηλε­ο­πτι­κό διάγ­γελ­μα που απηύ­θυ­νε λίγες ώρες μετά το συμ­βάν. Είπε ότι μια ιπτά­με­νη συσκευή εξερ­ρά­γη μπρο­στά κατά τη διάρ­κεια της ομι­λί­ας. Ήταν μια «μεγά­λη έκρη­ξη» είπε. Πρό­σθε­σε πως αρχι­κά νόμι­ζε ότι υπήρ­ξε μια δυσλει­τουρ­γία στην στρα­τιω­τι­κή εκδή­λω­ση, αλλά τότε άκου­σε και μια δεύ­τε­ρη έκρηξη.

Χωρίς κάποια εμφα­νή σημά­δια τραυ­μα­τι­σμού, ο Μαδού­ρο τόνι­σε ότι «όλα δεί­χνουν» μια ακρο­δε­ξιά συνω­μο­σία και κατη­γό­ρη­σε ανοι­χτά τον πρό­ε­δρο της Κολομ­βί­ας Μανου­έλ Σάντος ότι βρί­σκε­ται πίσω από την «επί­θε­ση». Αρκε­τοί από τους δρά­στες έχουν συλ­λη­φθεί, είπε, χωρίς να επε­κτα­θεί. Παράλ­λη­λα κατήγ­γει­λε ότι οι χρη­μα­το­δό­τες της επί­θε­σης βρί­σκο­νται στις ΗΠΑ. «Οι πρώ­τες έρευ­νες δεί­χνουν ότι πολ­λοί από τους χρη­μα­το­δό­τες (της επί­θε­σης) ζουν στις ΗΠΑ, στην πολι­τεία της Φλό­ρι­ντα». «Ελπί­ζω ο πρό­ε­δρος Ντό­ναλντ Τραμπ να είναι δια­τε­θει­μέ­νος να κατα­πο­λε­μή­σει τις τρο­μο­κρα­τι­κές οργα­νώ­σεις», τόνι­σε ο πρό­ε­δρος της Βενεζουέλας.

Ανάληψη ευθύνης από μυστηριώδη οργάνωση

Την ίδια ώρα, μια μυστη­ριώ­δης οργά­νω­ση που φέρε­ται να απο­τε­λεί­ται από πολί­τες και στρα­τιω­τι­κούς ανέ­λα­βε την ευθύ­νη για την από­πει­ρα δολο­φο­νί­ας του Μαδού­ρο. Σε ανα­κοί­νω­σή της στο Twitter η οργά­νω­ση «Εθνι­κό Κίνη­μα των Στρα­τιω­τών με Που­κά­μι­σα» έγρα­ψε ότι πέτα­ξε «δύο μη επαν­δρω­μέ­να αερο­σκά­φη στα οποία είχε τοπο­θε­τη­θεί εκρη­κτι­κό C‑4 (…) Οι ελεύ­θε­ροι σκο­πευ­τές της Εθνο­φρου­ράς κατέρ­ρι­ψαν τα μη επαν­δρω­μέ­να αερο­σκά­φη προ­τού φτά­σουν στον στό­χο τους».

Η οργά­νω­ση αυτή φέρε­ται να δημιουρ­γή­θη­κε το 2014 και να συν­δέ­ε­ται με τον πρώ­ην αστυ­νο­μι­κό Όσκαρ Πέρες ο οποί­ος ηγή­θη­κε μιας επί­θε­σης με ελι­κό­πτε­ρο ενα­ντί­ον κυβερ­νη­τι­κών κτι­ρί­ων στο Καρά­κας τον Ιού­νιο του 2017. Ο Πέρες σκο­τώ­θη­κε από τις δυνά­μεις ασφα­λεί­ας της Βενε­ζου­έ­λας τον Ιανουάριο.

Στό­χος της οργά­νω­σης, σύμ­φω­να με την ίδια, είναι να ενώ­σει όσους αντι­τί­θε­νται στην πολι­τι­κή του Μαδούρο.

«Δεν μπο­ρού­με να ανε­χό­μα­στε ο πλη­θυ­σμός να πει­νά, οι άρρω­στοι να μην έχουν φάρ­μα­κα, το νόμι­σμά μας να μην έχει καμία αξία, ο εκπαι­δευ­τι­κό σύστη­μα να μην διδά­σκει πλέ­ον τίπο­τε και απλώς να προ­ση­λυ­τί­ζει στον κομ­μου­νι­σμό», γρά­φει η ανακοίνωση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο