Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Από σήμερα τα ραντεβού για την 3η δόση για όσους έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από τη δεύτερη

Σήμε­ρα το βρά­δυ ανοί­γει η πλατ­φόρ­μα στο emvolio.gov.gr, έγκαι­ρου προ­γραμ­μα­τι­σμού ραντε­βού για την ανα­μνη­στι­κή δόση του εμβο­λί­ου κατά της covid-19 για τα άτο­μα άνω των 18 ετών που έχουν συμπλη­ρώ­σει 5,5 μήνες από την δεύ­τε­ρη δόση.
Η χορή­γη­ση τρί­της δόσης θα γίνε­ται με την συμπλή­ρω­ση 6μηνου από την δεύ­τε­ρη δόση του εμβο­λια­σμού τους με τα εμβό­λια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Η ανα­μνη­στι­κή δόση γίνε­ται με mRNA εμβό­λιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβο­λί­ου της Moderna.

Σημειώ­νε­ται ότι η ανα­μνη­στι­κή δόση σε όσους εμβο­λιά­στη­καν με το μονο­δο­σι­κό εμβό­λιο Johnson & Johnson γίνε­ται στους δύο μήνες μετά τον εμβο­λια­σμό τους με τα εμβό­λια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβό­λιο της Johnson & Johnson.

Στην ειδι­κή ομά­δα των ανο­σο­κα­τα­σταλ­μέ­νων η ανα­μνη­στι­κή δόση γίνε­ται ένα μήνα μετά την ολο­κλή­ρω­ση του εμβο­λια­σμού τους.

Η χορή­γη­ση τρί­της δόσης ξεκί­νη­σε στη χώρα μας το Σεπτέμ­βριο και στο­χεύ­ει στην ενί­σχυ­ση της ανο­σί­ας, η οποία μειώ­νε­ται μετά την πάρο­δο 6 μηνών και στην μακρό­τε­ρη διάρ­κεια της προ­στα­σί­ας. Αυξά­νει την αντι­σω­μα­τι­κή απά­ντη­ση, ιδιαί­τε­ρα σημα­ντι­κή για τα άτο­μα μεγα­λύ­τε­ρης ηλι­κί­ας και μειώ­νει το ποσο­στό της λοί­μω­ξης από τον κορο­νο­ϊό. Γι’ αυτό το πιστο­ποι­η­τι­κό εισό­δου σε κλει­στούς χώρους για εμβο­λια­σμέ­νους (δύο δόσεις) άνω των 60 ετών παύ­ει να ισχύ­ει επτά μήνες από την έκδο­σή του. Θα δοθεί, περι­θώ­ριο ένας μήνας για τον εμβο­λια­σμό τους με την 3η δόση μετά την πάρο­δο του εξαμήνου.

che guevara 008

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο