Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Από στιγμή σε στιγμή η απόφαση — Θα πάνε φυλακή οι ναζί ή θα τη σκαπουλάρουν όπως πρότεινε η εισαγγελέας;

Λίγο πριν τις 12 το δικα­στή­ριο διέ­κο­ψε τις εργα­σί­ες του προ­κει­μέ­νου να συσκε­φθεί και να ανα­κοι­νώ­σει στη συνέ­χεια την από­φα­σή του επί της ανα­στο­λής των ποι­νών. Και πλέ­ον το ερώ­τη­μα είναι αν θα οδη­γη­θούν τη φυλα­κή οι ναζί ή θα τη σκα­που­λά­ρουν όπως πρό­τει­νε η εισαγ­γε­λέ­ας Αδα­μα­ντία Οικο­νό­μου, η οποία ανα­δεί­χτη­κε σε όλη τη δια­δι­κα­σία ως η καλύ­τε­ρη συνή­γο­ρός τους.

Περί­που 30 λεπτά διήρ­κη­σε η δια­δι­κα­σία ενώ­πιον του Τρι­με­λούς Εφε­τεί­ου κακουρ­γη­μά­των, προ­κει­μέ­νου να λυθούν και τα τελευ­ταία ζητή­μα­τα που τέθη­καν από τους κατα­δι­κα­σθέ­ντες Ηλία Κασι­διά­ρη και Γιάν­νη Λαγό, ώστε το δικα­στή­ριο αμέ­σως μετά να ανα­κοι­νώ­σει την από­φα­σή του για το αν και ποιοι θα μπουν στη φυλα­κή. Με την έναρ­ξη της δια­δι­κα­σί­ας το δικα­στή­ριο, με ανά­λο­γη πρό­τα­ση της εισαγ­γε­λέ­ως, απέρ­ρι­ψε ως εκπρό­θε­σμο το αίτη­μα του Ηλία Κασι­διά­ρη, με το οποίο δήλω­σε ότι συντάσ­σε­ται και ο Γιώρ­γος Ρουπακιάς.

Στη συνέ­χεια, το δικα­στή­ριο ανα­κοί­νω­σε ότι έκα­νε δεκτό το αίτη­μα του Γιάν­νη Λαγού για ανά­γνω­ση των βου­λευ­μά­των που είχαν εκδο­θεί, μετά από εκεί­νο που διέ­τα­ξε την επι­στρο­φή του στη φυλα­κή για παρα­βί­α­ση περιο­ρι­στι­κού όρου.

Με την ολο­κλή­ρω­ση της ανά­γνω­σης, η πρό­ε­δρος ανα­κοί­νω­σε ότι το δικα­στή­ριο δια­κό­πτει για μία ώρα, οπό­τε με την επι­στρο­φή του στην έδρα θα ανα­κοι­νω­θεί η από­φα­ση για το αν και ποιοι θα λάβουν ανα­σταλ­τι­κό απο­τέ­λε­σμα στις εφέ­σεις τους.

Από την αίθου­σα σήμε­ρα απου­σιά­ζουν όλοι οι πρώ­ην βου­λευ­τές, ενώ είναι ισχυ­ρό­τα­τα τα αστυ­νο­μι­κά μέτρα.

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο