Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Από την ανακοίνωση του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα της Χρυσής Αυγής

Αντι­γρά­φου­με από την ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ για το απο­τέ­λε­σμα των ευρω­ε­κλο­γών, του Α’ γύρου τοπι­κών εκλο­γών και τη μάχη του Β’ γύρου και τις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές, το από­σπα­σμα που αφο­ρά την Χρυ­σή Αυγή:

«Η υπο­χώ­ρη­ση της Χρυ­σής Αυγής και σε ψήφους και σε ποσο­στά πρέ­πει να συνε­χι­στεί ακό­μα περισ­σό­τε­ρο μπρο­στά στις εθνι­κές εκλο­γές, ώστε ο ελλη­νι­κός λαός να πετά­ξει έξω από τη Βου­λή το ναζι­στι­κό δολο­φο­νι­κό συνονθύλευμα.

Ταυ­τό­χρο­να, χτύ­πη­μα πρέ­πει να δοθεί, τώρα που είναι στην αρχή, στη συνο­λι­κό­τε­ρη δια­δι­κα­σία ανα­μόρ­φω­σης του εθνι­κι­στι­κού ακρο­δε­ξιού χώρου με την εμφά­νι­ση και ενί­σχυ­ση νέων σχη­μά­των και κομμάτων.

Η κατά­στα­ση οπωσ­δή­πο­τε θα ήταν καλύ­τε­ρη, αν οι άλλες πολι­τι­κές δυνά­μεις δεν έδει­χναν ανο­χή απέ­να­ντι σε τέτοιες δυνά­μεις, στις ιδέ­ες τους και στο δηλη­τή­ριο που χύνουν, αν είχε ολο­κλη­ρω­θεί η δίκη της ΧΑ που με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης έχει καθυ­στε­ρή­σει υπερ­βο­λι­κά. Αυτή η ανο­χή δεν υπάρ­χει μόνο σε κεντρι­κό πολι­τι­κό επί­πε­δο, υπάρ­χει πολύ περισ­σό­τε­ρο σε τοπι­κό, με φασί­στες να δια­πλέ­κο­νται με άλλους δημο­τι­κούς συν­δυα­σμούς και παρα­τά­ξεις. Το ΚΚΕ δεσμεύ­ε­ται να ανα­λά­βει περισ­σό­τε­ρες πρω­το­βου­λί­ες στο κίνη­μα, στους χώρους δου­λειάς, στις λαϊ­κές γει­το­νιές, στη νεο­λαία έτσι ώστε να απο­μο­νω­θεί η ΧΑ και οι παρα­φυά­δες της, να απο­κα­λυ­φθεί ο ρόλος και ο χαρα­κτή­ρας τους».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο