Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Από την αρχή του χρόνου, μόνο στη Γκορυτσά Ασπροπύργου έχουν σημειωθεί 70–80 ρατσιστικές επιθέσεις σε εργάτες

Συνέντευξή Τύπου με τον Ασφάκ Μαχμούτ για τον άγριο ξυλοδαρμό του

Την επί­θε­ση που δέχτη­κε το Σάβ­βα­το στα θερ­μο­κή­πια στη Γκο­ρυ­τσά Ασπρο­πύρ­γου όπου εργα­ζό­ταν, περιέ­γρα­ψε ο Ασφάκ Μαχ­μούτ, εμφα­νώς κατα­πο­νη­μέ­νος και με τα τραύ­μα­τα ακό­μα νωπά, σε συνέ­ντευ­ξη Τύπου στα γρα­φεία της Πακι­στα­νι­κής Κοι­νό­τη­τας. Πέντε άτο­μα, τέσ­σε­ρα με σιδη­ρο­γρο­θιές και ένα με μαχαί­ρι, επι­τέ­θη­καν στον ίδιο και τον Βακάς Χου­σε­ΐν. Ο δεύ­τε­ρος κατά­φε­ρε να ξεφύ­γει, όμως ο κ. Μαχ­μούτ δέχθη­κε δολο­φο­νι­κά χτυ­πή­μα­τα στο πρό­σω­πο, με απο­τέ­λε­σμα να παρα­μεί­νει μέχρι σήμε­ρα στο νοσοκομείο.

Ο κ. Μαχ­μούτ ανα­γνώ­ρι­σε τους δυο δρά­στες — τον ένα από φωτο­γρα­φί­ες της αστυ­νο­μί­ας, και τον άλλο από φωτο­γρα­φί­ες που είχαν τρα­βη­χθεί κατά τη διάρ­κεια αντι­φα­σι­στι­κής δια­δή­λω­σης τον Ιού­νιο, όπου ο ύπο­πτος φαί­νε­ται να συμ­με­τέ­χει μαζί με μέλη της Χρυ­σής Αυγής, σε επι­θέ­σεις ενα­ντί­ον των δια­δη­λω­τών. Την δια­δή­λω­ση είχε οργα­νώ­σει η Κίνη­ση Ενω­μέ­νοι Ενά­ντια στον Ρατσι­σμό και την Φασι­στι­κή Απει­λή (ΚΕΕΡΦΑ).

«Με είχαν στο­χο­ποι­ή­σει εδώ και μήνες. Έρχο­νταν έξω από το χωρά­φι, με φωτο­γρά­φι­ζαν για να με φοβί­σουν. Και ο λόγος; Επει­δή παίρ­νω μέρος στην Κίνη­ση Εργα­τών Γκο­ρυ­τσάς και έχω συμ­με­τά­σχει σε δια­δη­λώ­σεις κατά των ρατσι­στι­κών επι­θέ­σε­ων στον Ασπρό­πυρ­γο», εξή­γη­σε ο κ. Μαχμούτ.

Από την αρχή του χρό­νου έχουν σημειω­θεί 70–80 επι­θέ­σεις σε εργά­τες, μόνο στη Γκο­ρυ­τσά Ασπρο­πύρ­γου. «Η Γκο­ρυ­τσά είναι μια μικρή περιο­χή, σαν γκέ­το, όλοι γνω­ρί­ζο­νται μετα­ξύ τους. Παρά όλα αυτά, δεν έχει γίνει καμία σύλ­λη­ψη. Ακό­μα και εργο­δό­τες έχουν χτυ­πη­θεί, που πήγαν να υπε­ρα­σπι­στούν τους εργά­τες. Πιστεύ­ου­με πως η δημο­τι­κή αρχή αλλά και η αστυ­νο­μία, καλύ­πτουν τους δρά­στες», επι­σή­μα­νε ο Τζα­βέντ Ασλάμ, πρό­ε­δρος της Πακι­στα­νι­κής Κοινότητας

«Δεν υπάρ­χει καμία δια­μά­χη, μετα­ξύ Ποντί­ων και Πακι­στα­νών όπως κάποιοι δια­λα­λούν», τόνι­σε ο συντο­νι­στής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κων­στα­ντί­νου. «Αυτά λέγο­νται για να καλυ­φθεί η δρά­ση της Χρυ­σής Αυγής, η οποία βρί­σκε­ται πίσω από τις επι­θέ­σεις». Πρό­σθε­σε, πως εκτός από τον Ασπρό­πυρ­γο, επι­θέ­σεις σημειώ­νο­νται στο Μενί­δι, τη Νέα Ιωνία, τα Άνω Πατή­σια, το Νέο Ηρά­κλειο, τους Αγί­ους Αναρ­γύ­ρους. «Όπου λει­τουρ­γούν γρα­φεία της Χρυ­σής Αυγής, γίνο­νται επι­θέ­σεις, επει­δή απο­τε­λούν ορμη­τή­ρια. Για αυτό απαι­τού­με το κλεί­σι­μό τους», είπε ο κ. Κωνσταντίνου.

Τελευ­ταίο θύμα, ο Ουσμάν Μοχά­μεντ, 30 ετών. Το Σάβ­βα­το, στις τρεις το βρά­δυ, ενώ έφευ­γε από το εστια­τό­ριο όπου δου­λεύ­ει στη Λαμπρι­νή και πήγαι­νε για να πάρει το λεω­φο­ρείο στην Λ. Ηρα­κλεί­ου και Τραλ­λέ­ων, δέχτη­κε επί­θε­ση-λιν­τσά­ρι­σμα από ομά­δα 10–12 ατό­μων ηλι­κί­ας 20–30 ετών.

Τον χτυπημένο Ασφάκ Μαχμούτ επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ

Στο πλευ­ρό του μετα­νά­στη εργά­τη που δέχθη­κε την άγρια δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση από τους Χρυ­σαυ­γί­τες στον Ασπρό­πυρ­γο, επι­σκέ­φθη­κε σήμε­ρα αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ, με επι­κε­φα­λής τον Γιώρ­γο Τούσ­σα, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Ο Ασφάκ Μαχ­μούντ, εργά­της γης από το Πακι­στάν, που μαζί με το συνά­δελ­φο και συμπα­τριώ­τη του έπε­σαν θύμα­τα επί­θε­σης με σιδη­ρο­γρο­θιές από τους φασί­στες εγκλη­μα­τί­ες, παρα­μέ­νει νοση­λευό­με­νος στο Τζά­νειο Νοσο­κο­μείο. Συζη­τώ­ντας με την αντι­προ­σω­πία του Κόμ­μα­τος σημεί­ω­σε ότι οι Χρυ­σαυ­γί­τες που του επι­τέ­θη­καν δεν του είναι άγνω­στοι, καθώς μένει πολ­λά χρό­νια στην περιο­χή. Επί­σης, ότι είχε αντι­λη­φθεί ότι εδώ και και­ρό σχε­δί­α­ζαν τη δολο­φο­νι­κή τους επί­θε­ση, με συχνή παρακολούθηση.

Ο Γ. Τούσ­σας εξέ­φρα­σε τη συμπα­ρά­στα­ση και την αλλη­λεγ­γύη του Κόμ­μα­τος τόσο στον ίδιο, όσο και σε όλους τους μετα­νά­στες και πρό­σφυ­γες εργά­τες, που ξερι­ζω­μέ­νοι από τις πατρί­δες τους πέφτουν θύμα­τα άγριας εκμε­τάλ­λευ­σης στους χώρους δου­λειάς, αλλά και θύμα­τα ρατσι­στι­κών επι­θέ­σε­ων από τις φασι­στι­κές συμμορίες.

Η ΤΟ Θρια­σί­ου — Μεγα­ρί­δας και οι Κλα­δι­κές ΚΟ της περιο­χής του ΚΚΕ καλούν σε συγκέ­ντρω­ση κατα­δί­κης των ρατσι­στι­κών — φασι­στι­κών δολο­φο­νι­κών επι­θέ­σε­ων την Παρα­σκευή 13 Οκτώ­βρη στις 6 μ.μ., στην πλα­τεία Δημαρ­χεί­ου Ασπροπύργου.

Ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ για τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση της Χρυ­σής Αυγής στον Ασπρόπυργο

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο