Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Από την επιβίωση στην άνθηση της επιχείρησής σας μετά το Covid-19

Όταν η παν­δη­μία Covid-19 μας έπλη­ξε στις αρχές Μαρ­τί­ου, πολ­λές επι­χει­ρή­σεις και ελεύ­θε­ροι επαγ­γελ­μα­τί­ες όπως ένας τεχνι­κός στην Αθή­να, ανα­γκά­στη­καν να στα­μα­τή­σουν την λει­τουρ­γία τους. Είναι μια πρό­κλη­ση που μοι­ρά­ζο­νται πολ­λές εται­ρί­ες, καθώς η παν­δη­μία συνε­χί­ζει να επη­ρε­ά­ζει τον τρό­πο λει­τουρ­γί­ας του κόσμου, καθι­στώ­ντας επι­τα­κτι­κή ανά­γκη οι επι­χει­ρή­σεις να είναι ευέ­λι­κτες και έτοι­μες να μετα­κι­νη­θούν στα­δια­κά με τις εξω­τε­ρι­κές δυνάμεις.

Προ­κει­μέ­νου να προ­ε­τοι­μά­σε­τε την εται­ρεία σας για ευέ­λι­κτες μετα­βά­σεις, είναι ζωτι­κής σημα­σί­ας να βελ­τιώ­σε­τε τις στο­χευ­μέ­νες στρα­τη­γι­κές στο digital marketing, να επα­νε­ξε­τά­σε­τε τις συνα­ντή­σεις σας και να επα­νε­κτι­μή­σε­τε τη δια­χεί­ρι­ση του έργου σας.

Για να ευδο­κι­μή­σουν κατά τη διάρ­κεια του Covid-19, οι επι­χει­ρή­σεις πρέ­πει να βασί­ζο­νται στην τεχνο­λο­γία για να γεφυ­ρώ­σουν το κενό που δημιουρ­γεί­ται από τις οδη­γί­ες κοι­νω­νι­κής από­στα­σης και παρα­μο­νής στο σπίτι. 

Σήμε­ρα η τεχνο­λο­γία είναι υψί­στης σημα­σί­ας για όλες τις εται­ρεί­ες αλλά και για επαγ­γελ­μα­τί­ες όπως ένας δικη­γό­ρος στην Θεσ­σα­λο­νί­κη. Όλοι, είτε επι­χει­ρή­σεις είτε ελεύ­θε­ροι επαγ­γελ­μα­τί­ες, έχουν προ­σω­πι­κό που εργά­ζο­νται από το σπί­τι και βασί­ζο­νται στην προ­σω­πι­κή τους τεχνο­λο­γία για να δια­τη­ρούν ομα­λή την καθη­με­ρι­νή λειτουργία.

Για να βοη­θή­σε­τε τους απο­μα­κρυ­σμέ­νους εργα­ζο­μέ­νους να δημιουρ­γή­σουν ένα περι­βάλ­λον ισο­δύ­να­μο με ένα περι­βάλ­λον γρα­φεί­ου. Αν είστε ιδιο­κτή­της, για παρά­δειγ­μα ενός λογι­στι­κού γρα­φεί­ου στην Αθή­να, σκε­φτεί­τε το ενδε­χό­με­νο να προ­σφέ­ρε­τε στους υπαλ­λή­λους σας τη δυνα­τό­τη­τα να αγο­ρά­σουν προ­ϊ­ό­ντα όπως μια καλύ­τε­ρη σύν­δε­ση WiFi, εται­ρι­κό τηλέ­φω­νο και ένα ασύρ­μα­το πλη­κτρο­λό­γιο για να αυξή­σουν τα επί­πε­δα παρα­γω­γι­κό­τη­τας, κτλ.

Για εται­ρεί­ες χωρίς τμή­μα πλη­ρο­φο­ρι­κής όπως ένα δικη­γο­ρι­κό γρα­φείο στην Αθή­να ή για εκεί­νες που χρειά­ζο­νται απλώς επι­πλέ­ον “χέρια”, είναι απα­ραί­τη­τη μια ομά­δα τεχνι­κών υπη­ρε­σιών, που να παρέ­χει συν­δρο­μές τεχνι­κής υπο­στή­ρι­ξης για υπη­ρε­σί­ες μέσω τηλεφώνου.

Με πολ­λές προ­σω­πι­κές συνα­ντή­σεις να γίνο­νται πλέ­ον μέσω βίντεο, η παν­δη­μία παρέ­χει στις επι­χει­ρή­σεις την ευκαι­ρία να επα­νε­ξε­τά­σουν ποιες συνα­ντή­σεις δια ζώσης είναι πραγ­μα­τι­κά απα­ραί­τη­τες και τους δια­φο­ρε­τι­κούς τρό­πους με τους οποί­ους μπο­ρούν να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν σε ένα μέλ­λον χωρίς πανδημία.

Οι σημε­ρι­νές προ­κλή­σεις θα μπο­ρού­σαν επί­σης να προ­σφέ­ρουν την ευκαι­ρία στις επι­χει­ρή­σεις να κάνουν ένα βήμα πίσω και να σκε­φτούν ποιες εβδο­μα­διαί­ες συνα­ντή­σεις είναι πραγ­μα­τι­κά παραγωγικές.

Η ενο­ποί­η­ση του αριθ­μού των συσκέ­ψε­ων που προ­γραμ­μα­τί­ζε­τε κάθε εβδο­μά­δα μπο­ρεί να εξοι­κο­νο­μή­σει χρό­νο, κάνο­ντας τις σκό­πι­μες συνα­ντή­σεις, πιο γόνι­μες και επι­κε­ντρω­μέ­νες στη δημιουρ­γι­κή και στρα­τη­γι­κή ανά­πτυ­ξη που θα ωφε­λή­σει την εταιρεία.

Το απο­τέ­λε­σμα είναι η λιγό­τε­ρη σύγ­χυ­ση των εργα­ζο­μέ­νων και η αυξη­μέ­νη παρα­γω­γι­κό­τη­τα. Αυτό θα οδη­γή­σει σε μια πιο απο­τε­λε­σμα­τι­κή και συνερ­γα­τι­κή επι­χεί­ρη­ση καθώς όλοι θα εργά­ζο­νται μέσω των σημε­ρι­νών προ­κλή­σε­ων της παν­δη­μί­ας, έχο­ντας στο μυα­λό τους την μελ­λο­ντι­κή επι­τυ­χία της επι­χεί­ρη­σής σας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο