Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Από τη 48χρονη μητέρα «Αρχιλοχία του Χίτλερ» στη «Μις Χίτλερ 2019», οι γυναίκες πρωτοστατούσαν στη δράση ιταλικής ναζιστικής οργάνωσης (ΦΩΤΟ)

Έκπλη­ξη προ­κα­λεί η μεγά­λη συμ­με­το­χή και ο ρόλος των γυναι­κών στην φιλο­να­ζι­στι­κή, ξενο­φο­βι­κή και αντι­ση­μι­τι­κή οργά­νω­ση «Εθνι­κο­σο­σια­λι­στι­κό Ιτα­λι­κό Κόμ­μα των Εργα­τών», που εξαρ­θρώ­θη­κε εν τη γενέ­σει της. Τα στοι­χεία που προ­κύ­πτουν από την επι­χεί­ρη­ση «Μαύ­ρες Σκιές» της ασφά­λειας της Καλ­τα­νι­σέ­τα, που οδή­γη­σε σε 19 συλ­λή­ψεις σε όλη την επι­κρά­τεια της Ιτα­λί­ας, φανε­ρώ­νουν πως στα ιδε­ώ­δη της οργά­νω­σης είχαν προ­ση­λυ­τι­σθεί πολ­λές γυναί­κες οι οποί­ες μάλι­στα δια­δρα­μά­τι­ζαν κεντρι­κό ρόλο στα όργα­νά της.

Μετα­ξύ των ηγε­τι­κών στε­λε­χών, σύμ­φω­να με την αστυ­νο­μία, βρί­σκε­ται μία 48χρονη υπάλ­λη­λος, η Αντο­νέ­λα Παβίν, με σύζυ­γο και παι­διά, που την είχαν συνε­πά­ρει οι ναζι­στι­κές ιδέ­ες και συμ­με­τεί­χε στην εθνι­κή επι­τρο­πή του «Εθνο­σο­σια­λι­στι­κού Ιτα­λι­κού Κόμ­μα­τος των Εργα­τών» και είχε λευ­κό ποι­νι­κό μητρώο. Η ίδια αυτο­α­πο­κα­λεί­το «Αρχι­λο­χί­ας του Χίτλερ» και απο­στο­λή της ήταν η στρα­το­λό­γη­ση και η διά­δο­ση της ναζι­στι­κής και ξενο­φο­βι­κής ιδε­ο­λο­γί­ας του κόμματος.

italia nazi2

Οι αρχές έχουν ξεκι­νή­σει έρευ­νες στην κατοι­κία της κι έχουν ανα­κα­λυ­φθεί στο υλι­κό που κατα­σχέ­θη­κε επι­γρα­φές με τη σβά­στι­κα, με αντι­ση­μι­τι­κά συν­θή­μα­τα και ναζι­στι­κές σημαί­ες. Επί­σης, η ίδια χρη­σι­μο­ποιού­σε ένα ρωσι­κό μέσο κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, όπως και τα υπό­λοι­πα μέλη της οργά­νω­σης, προ­κει­μέ­νου να μην γίνο­νται αντι­λη­πτοί και απο­δεί­χθη­κε πως είχε συμ­με­τά­σχει σε εκδη­λώ­σεις της άκρας δεξιάς στο Βένε­το. Το απί­στευ­το είναι πως η ίδια δρού­σε με τέτοια μυστι­κό­τη­τα, που ακό­μη και οι οικεί­οι της αγνο­ού­σαν την πολι­τι­κή της δρα­στη­ριό­τη­τα αλλά και το πάθος της με τον Χίτλερ.

Εξόν από την «Αρχι­λο­χία», σημα­ντι­κή θέση στην οργά­νω­ση κατεί­χε και η επο­νο­μα­ζό­με­νη «Μις Χίτλερ». Είναι η 26χρονη Φραν­τσέ­σκα Ρίτσι, κάτοι­κος του Πότσο ντ’ Άντα στο Μιλά­νο, η οποία σύμ­φω­να με τις αρχές είχε λάβει μέρος ως ομι­λή­τρια σε συνέ­δριο ακρο­δε­ξιών στην Λισ­σα­βό­να το περα­σμέ­νο καλο­καί­ρι. Στό­χος του συνε­δρί­ου ήταν να δημιουρ­γη­θεί ένα ακρο­δε­ξιό δίκτυο μετα­ξύ εθνι­κο­σο­σια­λι­στών στην Πορ­το­γα­λία, την Ιτα­λία, τη Γαλ­λία και την Ισπανία.

italia nazi4

Επί­σης είχε συμ­με­τά­σχει στον δια­δι­κτυα­κό δια­γω­νι­σμό του ρωσι­κού μέσου κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης «VK», κερ­δί­ζο­ντας τον τίτλο «Μις Χίτλερ 2019». Χαρα­κτη­ρι­στι­κό της το τατουάζ με τον ναζι­στι­κό αετό στην πλά­τη. Σύμ­φω­να με τον ιτα­λι­κό Τύπο, μία φίλη της την είχε ειδο­ποι­ή­σει πως η αστυ­νο­μία βρί­σκε­ται στα ίχνη της οργά­νω­σης, έπει­τα από ενη­μέ­ρω­ση που είχε από «πλη­ρο­φο­ριο­δό­τη» της μέσα στην αστυ­νο­μία, που αργό­τε­ρα οι διω­κτι­κές αρχές εντό­πι­σαν στο πρό­σω­πο ενός ανώ­τε­ρου υπαλ­λή­λου του αρχη­γεί­ου της αστυ­νο­μί­ας του Τορίνου.

Στην οργά­νω­ση αυτή συμ­με­τεί­χε κι άλλη μία γυναί­κα, στο Καλτ­νιέ­ρο της Βερό­να, στην κατοι­κία της οποί­ας εντο­πί­σθη­κε το κατα­στα­τι­κό πρό­γραμ­μα της ομά­δας, έγγρα­φα και δια­δι­κτυα­κό υλι­κό, φιλο­να­ζι­στι­κά αντι­κεί­με­να, σημαί­ες με την σβά­στι­κα και ναζι­στι­κά βιβλία, ενώ το ενδια­φέ­ρον στις έρευ­νες έχει προ­κα­λέ­σει κι ένα ζεύ­γος από τη Σικε­λία, ο άνδρας 42 ετών και η γυναί­κα 40. Ένας από τους συλ­λη­φθέ­ντες είχε στην κατο­χή του ένα όπλο και από τα έγγρα­φα προ­κύ­πτει πως η οργά­νω­ση σκό­πευε να πραγ­μα­το­ποι­ή­σει επί­θε­ση κατά της ομο­σπον­δί­ας των παρ­τι­ζά­νων μαχη­τών του Β’ Παγκο­σμί­ου Πολέ­μου ANPI.

italia nazi3

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο