Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Από το πρωί η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στην Αθήνα — αυξημένη κίνηση στην Ε.Ο Αθηνών-Κορίνθου και …στον Α110 της Κίνας

Η επι­στρο­φή των εκδρο­μέ­ων του Πάσχα στην Αθή­να έχει ξεκι­νή­σει από το πρωί, με την Τρο­χαία να έχει λάβει αυξη­μέ­να για την πρό­λη­ψη ατυ­χη­μά­των. Η κίνη­ση είναι αυξη­μέ­νη στην εθνι­κή οδό Αθη­νών-Κορίν­θου στο ρεύ­μα προς Αθή­να, ενώ χωρίς προ­βλή­μα­τα πραγ­μα­το­ποιεί­ται η κίνη­ση των οχη­μά­των στην Αθη­νών- Λαμί­ας στο ρεύ­μα προς Αθήνα.

Η Τρο­χαία έχει λάβει αυξη­μέ­να για την ασφα­λή επι­στρο­φή τους και την πρό­λη­ψη των τρο­χαί­ων ατυχημάτων

Η επι­στρο­φή των εκδρο­μέ­ων του Πάσχα ανα­μέ­νε­ται να κορυ­φω­θεί μέσα στις επό­με­νες ώρες, ωστό­σο δεν απο­κλεί­ε­ται να μοι­ρα­στεί λόγω του τρι­η­μέ­ρου της Πρω­το­μα­γιάς που ακο­λου­θεί. Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι αυτές τις μέρες έφυ­γαν από την Αθή­να περί­που 325.000 οχή­μα­τα, ενώ το 2019 – πριν τα μέτρα για την παν­δη­μία του κορο­νοϊ­ού – είχαν φύγει 217.000.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι σήμε­ρα από τις 12:00 έως τις 22:00 ισχύ­ει για το ρεύ­μα εισό­δου απα­γό­ρευ­ση κίνη­σης των φορ­τη­γών αυτο­κι­νή­των μεγί­στου επι­τρε­πό­με­νου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ενώ την Τρί­τη (26/4) η απα­γό­ρευ­ση θα ισχύ­ει από τις 11:00 έως τις 23:00.

Τέλος, η Τρο­χαία σε ανα­κοί­νω­ση της επι­ση­μαί­νει ότι η Λωρί­δα Έκτα­κτης Ανά­γκης προ­ο­ρί­ζε­ται απο­κλει­στι­κά και μόνο για την κίνη­ση οχη­μά­των άμε­σης ανά­γκης για την αντι­με­τώ­πι­ση έκτα­κτων γεγο­νό­των, περι­στα­τι­κών ή άλλων ανα­γκών και απευ­θύ­νει έκκλη­ση στους οδη­γούς να συμ­μορ­φώ­νο­νται με τις υπο­δεί­ξεις των ρυθ­μι­στών τροχονόμων.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σίγου­ρα αρκε­τοί οδη­γοί έχου­με ζήσει μπο­τι­λια­ρί­σμα­τα κατά τη διάρ­κεια των γιορ­τών ‑ακό­μη περισ­σό­τε­ρο το Πάσχα, πηγαί­νο­ντας ή γυρ­νώ­ντας όπως συμ­βαί­νει τώρα …

Αυτές οι 3–4 ώρες ουρά είναι απλή οδοντόκρεμα.
Το καλό traffic jam είναι να αρχίσουμε να μετράμε σε μέρες.

Το μεγα­λύ­τε­ρο το επι­κό­τε­ρο μπο­τι­λιά­ρι­σμα όλων των επο­χών που έχει κατα­γρα­φεί μέχρι τώρα είναι φυι­κά στη χώρα των μεγά­λων αντι­θέ­σε­ων στην καπι­τα­λι­στι­κή Κίνα το 2010 που έμει­νε… “ζωντα­νό” 10–12 ημέ­ρες!! στον Εθνι­κό Αυτο­κι­νη­τό­δρο­μο 110 κατά την επι­στρο­φή Κινέ­ζων στο Πεκί­νο ‑όπως καλή ώρα, από διακοπές.

Το μήκος του ξεπέ­ρα­σε τα 100 χιλιό­με­τρα και μάλι­στα υπάρ­χουν ανα­φο­ρές οδη­γών που λένε ότι έμει­ναν κολ­λη­μέ­νοι 3–5 μέρες, ενώ άλλοι ανα­φέ­ρουν ότι έκα­ναν μόλις… ένα χιλιό­με­τρο κάθε μέρα!

 

Το επι­κό αυτό made in China traffic jam απο­δί­δε­ται στην εκρη­κτι­κή άνο­δο πωλή­σε­ων αυτο­κι­νή­των, χωρίς να υπάρ­ξει και ανά­λο­γη πρό­βλε­ψη για την δημιουρ­γία δρό­μων (στον Α110 παρα­τη­ρού­νταν αύξη­ση της κυκλο­φο­ρί­ας >40% σε ετή­σια βάση, ενώ τη συγκε­κρι­μέ­νη ημέ­ρα ο όγκος των αυτο­κι­νή­των ξεπερ­νού­σε κατά 60% τον μέγι­στο δυνα­τό που μπο­ρού­σε να δια­χει­ρι­στεί ο –μεγέ­θους πίστας απο­γεί­ω­σης αυτοκινητόδρομος).

Σκε­φτεί­τε το και υπο­μο­νή αν επι­στρέ­φε­τε αυτή τη στιγ­μή στο κλει­νόν άστυ με  …2022 Positive Waves
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο