Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Από το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, η σκυτάλη στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» 📌

Με αφορ­μή την ολο­κλή­ρω­ση του 28ου Αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κού Διη­μέ­ρου της ΚΝΕ, το Γρα­φείο Τύπου του ΚΣ της Οργά­νω­σης εξέ­δω­σε την παρα­κά­τω ανακοίνωση:

“Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε, συνεχίζουμε! Με το ΚΚΕ πάντα μπροστά για το δίκιο του λαού!”

✔️ Αυτό το σύν­θη­μα “ένω­σε” φέτος χιλιά­δες μέλη και φίλους της ΚΝΕ, που έδω­σαν μαχη­τι­κό “παρών στο 28ο Αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό Διή­με­ρο της ΚΝΕ στο Καρ­πε­νή­σι, σ’ έναν πανέ­μορ­φο τόπο, που έχει συν­δε­θεί με κορυ­φαί­ες στιγ­μές της επα­να­στα­τι­κής δρά­σης του 20ού αιώ­να στη χώρα μας. Οι συζη­τή­σεις, ο χορός, το τρα­γού­δι, τα παι­χνί­δια, οι αθλη­τι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες πλού­τι­σαν το πρό­γραμ­μα του 2ημέρου, προ­σφέ­ρο­ντας ξεχω­ρι­στές στιγμές.

Τα Αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κά Διή­με­ρα της ΚΝΕ, 28 χρό­νια τώρα, έχουν γίνει αφορ­μή δεκά­δες χιλιά­δες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ να ταξι­δέ­ψουν απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ όλη την Ελλά­δα, να δια­δη­λώ­σουν ενά­ντια στην εμπλο­κή της Ελλά­δας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς, να γνω­ρί­σουν την ηρω­ι­κή Ιστο­ρία του επα­να­στα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος της χώρας μας.

✔️  Ξεχω­ρι­στή στιγ­μή, η μεγα­λειώ­δης συγκέ­ντρω­ση στην πλα­τεία του Καρ­πε­νη­σί­ου, το Σάβ­βα­το 13 Ιου­λί­ου, με ομι­λη­τές τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κου­τσού­μπα, και τον Γραμ­μα­τέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Ν. Αμπα­τιέ­λο, όπου ο παλ­μός από τα συν­θή­μα­τα και τα τρα­γού­δια εναλ­λάσ­σο­νταν με τον ενθου­σια­σμό και τη συγκί­νη­ση για την τιμη­μέ­νη Ιστο­ρία του ΚΚΕ, για τους αγώ­νες που όχι μόνο μας κάνουν σήμε­ρα περή­φα­νους, αλλά μας δεί­χνουν το δρό­μο που επι­λέ­γου­με να βαδί­σου­με μέχρι την “τελι­κή νίκη”: Την κατάρ­γη­ση της εκμε­τάλ­λευ­σης ανθρώ­που από άνθρω­πο, την οικο­δό­μη­ση μιας νέας κοι­νω­νί­ας, χωρίς φτώ­χεια, πολέ­μους, προ­σφυ­γιά, της κοι­νω­νί­ας της πραγ­μα­τι­κής ελευ­θε­ρί­ας, της ζωής με δικαιώ­μα­τα, τον σοσια­λι­σμό — κομμουνισμό.

✔️ Κατά τη διάρ­κεια του Διη­μέ­ρου, το Κεντρι­κό Συμ­βού­λιο της ΚΝΕ συνε­δρί­α­σε στο Καρ­πε­νή­σι με θέμα την εκτί­μη­ση του εκλο­γι­κού απο­τε­λέ­σμα­τος των βου­λευ­τι­κών εκλο­γών της 7ης Ιου­λί­ου και το πώς η πρό­τα­ση του ΚΚΕ, το δυνά­μω­μα των διεκ­δι­κή­σε­ων, θα φτά­σει σε όσο περισ­σό­τε­ρους νέους και νέες σ’ όλη την Ελλά­δα, κατά τη διάρ­κεια του 45ου Φεστι­βάλ ΚΝΕ — “Οδη­γη­τή”, που θα κορυ­φώ­σει το “ταξί­δι” του στις 19 — 20 — 21 Σεπτεμ­βρί­ου στην Αθή­να, στο Πάρ­κο Τρί­τση, στο Ιλιον. Με το σύν­θη­μα του Φεστι­βάλ μας, που δανεί­ζε­ται στί­χο του μεγά­λου κομ­μου­νι­στή ποι­η­τή, Ναζίμ Χικ­μέτ, θα φτά­σου­με παντού! Θα δια­δώ­σου­με παντού το μήνυ­μά του, το επα­να­στα­τι­κό περιε­χό­με­νο που δίνουν σ’ αυτό η πρό­τα­ση και η δρά­ση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.»

🚩  Ραντεβού, στις εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ — “Οδηγητή” 📌  

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο