Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απ’ του γείτονα τη φωτιά η δική σου καταστροφή

Γρά­φει ο Στέ­λιος Κανά­κης //

Έστω κι αν δεν τους απο­κα­λού­σες «λαθρο­με­τα­νά­στες», έστρε­φες το κεφά­λι σου απ’ την άλλη. Ήρθε τώρα η σει­ρά σου. Μετά τους οικο­νο­μι­κούς μετα­νά­στες που κατά­ντη­σαν τα παι­διά σου, πως θα σου φανεί που ως πρό­σφυ­γας του δικού σου πολέ­μου πια, θα πάρεις το δρό­μο της «λαθρο­με­τα­νά­στευ­σης»; Χώρια που δεν θα’ χεις και που να πας. Βλέ­πεις οι «σύμ­μα­χοι» και «φίλοι» σου της στρού­γκας Ε.Ε. χτί­σα­νε τεί­χη και φρά­χτες. Αν επι­ζή­σεις! Κι αν δεν κατα­λή­ξεις να ‘χεις κάποιον νεκρό «ήρωα» σπί­τι σου.

Ο πόλε­μος έφτα­σε και στην πόρ­τα σου άμοι­ρε κι από μέρα σε μέρα στην χτυπά.

Κι οι φωτο­γρα­φί­ες απ’ το βομ­βαρ­δι­σμέ­νο Βελι­γρά­δι, την κόλα­ση της Βαγδά­της, την Τρί­πο­λη και την Δαμα­σκό δεν είναι απλώς ένα κακό παρόν κάπου μακριά από σένα.

Είναι απ’ το μέλ­λον της δικής σου πόλης δυστυχισμένε.

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο