Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αργή αποκλιμάκωση των διασωληνωμένων, μεγάλη μείωση του αριθμού των θανάτων

Σε συνε­χή πορεία υπο­χώ­ρη­σης είναι η παν­δη­μία. Όπως ανέ­φε­ρε στη σημε­ρι­νή η κ. Παπα­ευαγ­γέ­λου, την τελευ­ταία εβδο­μά­δα το επι­δη­μιο­λο­γι­κό φορ­τίο μειώ­θη­κε κάτω από 1.000 νέα κρού­σμα­τα ανά ημέ­ρα και πλέ­ον φτά­σα­με σε μία «εικό­να» που είχα­με στις αρχές του νέου έτους, πριν την έναρ­ξη του τρί­του κύματος.

Όπως είπε «η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα είναι πολύ καλύ­τε­ρη για­τί μεγά­λος αριθ­μός των κρου­σμά­των προ­κύ­πτει από τα self-tests και αφο­ρά ασυμ­πτω­μα­τι­κούς ασθενείς».

όσον αφο­ρά τους σημε­ρι­νούς δεί­κτες, σε 791 ανέρ­χο­νται τα νέα κρού­σμα­τα κορω­νοϊ­ού στη χώρα το τελευ­ταίο 24ωρο, σύμ­φω­να με τον ΕΟΔΥ. Το τελευ­ταίο 24ωρο διε­νερ­γή­θη­καν 42.103 τεστ (PCR και rapid), με τη θετι­κό­τη­τα να ανέρ­χε­ται σε 1,88%.

Κατά το ίδιο διά­στη­μα, κατε­γρά­φη­σαν 11 θάνα­τοι, με τον αριθ­μό των νεκρών από την εμφά­νι­ση της παν­δη­μί­ας να φτά­νει τους 12.381.

Παράλ­λη­λα, σε 375 ανέρ­χο­νται οι δια­σω­λη­νω­μέ­νοι ασθε­νείς στις Μονά­δες Εντα­τι­κής Θερα­πεί­ας.  Από την αρχή της παν­δη­μί­ας έχουν εξέλ­θει από τις ΜΕΘ 2.549 ασθενείς.

Οι εισα­γω­γές νέων ασθε­νών Covid-19 στα νοσο­κο­μεία της επι­κρά­τειας είναι 119 (ημε­ρή­σια μετα­βο­λή +16.67%). Ο μέσος όρος εισα­γω­γών του επταη­μέ­ρου είναι 128 ασθενείς.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο