Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αργεντινή: Οκτώ άτομα κατηγορούνται για ανθρωποκτονία του Ντιέγκο Μαραντόνα από αμέλεια

Οι εισαγ­γε­λείς που ερευ­νούν τον θάνα­το του Ντιέ­γκο Μαρα­ντό­να, ζήτη­σαν να δικα­σθεί το ιατρι­κό προ­σω­πι­κό, που περιέ­θαλ­ψε τον θρύ­λο του παγκο­σμί­ου ποδο­σφαί­ρου, για ανθρω­πο­κτο­νία από αμέλεια.

Το αίτη­μα υπο­βλή­θη­κε την Τετάρ­τη από εισαγ­γε­λείς, οι οποί­οι ανέ­φε­ραν, ότι «οι παρα­λεί­ψεις και οι κακοί χει­ρι­σμοί, οκτώ επαγ­γελ­μα­τιών για­τρών που ήταν υπεύ­θυ­νοι για τον Μαρα­ντό­να τον έφε­ραν σε κατά­στα­ση ανη­μπό­ριας, εγκα­τα­λεί­πο­ντάς τον στην μοί­ρα του κατά την διάρ­κεια μιας σκαν­δα­λώ­δους νοση­λεί­ας στο σπί­τι», όπως ανα­φέ­ρε­ται χαρα­κτη­ρι­στι­κά στην δικα­στι­κή έκθε­ση, που επι­κα­λεί­ται το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων «Telam».

Ο Μαρα­ντό­να, πέθα­νε σε ηλι­κία 60 ετών, συνε­πεία καρ­διο­α­να­πνευ­στι­κής κρί­σης, στις 25 Νοεμ­βρί­ου 2020, στο κρε­βά­τι του, σε μια κατοι­κία στα βόρεια της πρω­τεύ­ου­σας της Αργε­ντι­νής, ενώ ανάρ­ρω­νε από νευ­ρο­χει­ρουρ­γι­κή επέμβαση.

Ο νευ­ρο­χει­ρουρ­γός και οικο­γε­νεια­κός για­τρός του «Ντιε­γκί­το», Λεο­πόλ­ντο Λού­κε και η ψυχί­α­τρος, Αγκου­στί­να Κοσα­τσόφ, βρί­σκο­νται υπό έρευ­να για τον θάνα­τό του, ως οι κύριοι υπεύ­θυ­νοι για την υγεία του διά­ση­μου Αργεντινού.

Κατη­γο­ρού­νται επί­σης, ο ψυχο­λό­γος, Κάρ­λος Ντί­ας, η ιατρι­κή συντο­νί­στρια, Νάν­σι Φορ­λί­νι, ο συντο­νι­στής νοση­λευ­τι­κής, Μαριά­νο Περό­νι, οι νοση­λευ­τές, Ρικάρ­ντο Αλμι­ρόν και Νταϊ­ά­να Μαντρίντ και ο κλι­νι­κός ιατρός, Πέδρο Πάμπλο Ντι Σπάνια.

Η εισαγ­γε­λία τους κατη­γο­ρεί για «απλή ανθρω­πο­κτο­νία από αμέ­λεια», αδί­κη­μα που απο­δί­δε­ται, όταν ένα άτο­μο δια­πράτ­τει αμέ­λεια, ενώ γνω­ρί­ζει, ότι μπο­ρεί να προ­κα­λέ­σει το θάνα­το κάποιου.

Απα­ντες οι κατη­γο­ρού­με­νοι, αντι­με­τω­πί­ζουν ποι­νές που κυμαί­νο­νται από 8 έως 25 χρό­νια φυλάκισης.

Σύμ­φω­να με τους εισαγ­γε­λείς, οι κατη­γο­ρού­με­νοι «ήταν οι πρω­τα­γω­νι­στές μιας άνευ προη­γου­μέ­νου, εντε­λώς ελλι­πούς και απε­ρί­σκε­πτης νοση­λεί­ας στο σπί­τι» και φέρε­ται περαι­τέ­ρω να διέ­πρα­ξαν «σει­ρά αυτο­σχε­δια­σμών, κακο­δια­χεί­ρι­σης και ελλείψεων».

Μετά από αυτό το κατη­γο­ρη­τή­ριο, η υπε­ρά­σπι­ση των κατη­γο­ρου­μέ­νων, πρέ­πει να παρου­σιά­σει τα επι­χει­ρή­μα­τά της και μπο­ρεί να ζητή­σει την απόρ­ρι­ψη της υπόθεσης.

Ωστό­σο, δεν απο­κλεί­ε­ται, η υπό­θε­ση να οδη­γη­θεί στο δικα­στή­ριο στο Σαν Ισί­ντρο, στα βόρεια προ­ά­στια του Μπου­έ­νος Άιρες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο