Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ:ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΤΑ 20ΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ VILLA ΡΟΔΟΠΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ 

Εγκαι­νιά­στη­κε με επι­τυ­χία στη Σύγ­χρο­νη Πινα­κο­θή­κη Villa Ροδό­πη στο Αργο­στό­λι της Κεφα­λο­νιάς, η εικα­στι­κή έκθε­ση του ζωγρά­φου, λογο­τέ­χνη, περ­φόρ­μερ, θεω­ρη­τι­κού τέχνης Κώστα Ευαγ­γε­λά­του με τίτλο “Προ­σφο­ρά Τέχνης”.

Ένα πολυ­μορ­φι­κό εικα­στι­κό αφιέ­ρω­μα στη μνή­μη της για­γιάς του Χρυ­σο­μοί­ρας Κ. Ευαγ­γε­λά­του (1904–2000)- Είκο­σι χρό­νια απου­σί­ας, στα πλαί­σια των επε­τεια­κών εκδη­λώ­σε­ων για τα 20 χρό­νια θερι­νής λει­τουρ­γί­ας της Villa Ροδόπη.

argostoli1

Φιλίπ Ζαμέτ, Πασκάλ Βουα­ρέν, επι­με­λη­τές τέχνης

argostoli17

ΜΝΗΜΕΙΟ 2020 ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ‑1

Στην έκθε­ση μετα­ξύ άλλων συν­θέ­σε­ων του καλ­λι­τέ­χνη παρου­σιά­ζο­νται 12 νέα και ανέκ­θε­τα έργα που φιλο­τε­χνή­θη­καν στην Αθή­να την Άνοι­ξη του 2020 κατά την διάρ­κεια της καρα­ντί­νας για τον covid19 καθώς και πορ­τραί­τα με αρχαι­κά στοι­χεία, σύμ­βο­λα και ανθέ­μια που είχε φιλο­τε­χνή­σει στο Παρί­σι και εκτί­θε­νται για πρώ­τη φορά στην Κεφα­λο­νιά. Σημα­ντι­κή στο στή­σι­μο της έκθε­σης ήταν η ευγε­νι­κή συμ­βο­λή των Γάλ­λων επι­με­λη­τών Φιλίπ Ζαμέτ και Πασκάλ Βουαρέν.

Η πολι­τι­σμο­λό­γος Μαρι­λέ­να Φωκά ανα­φέ­ρει σχε­τι­κά για τα εκθέ­μα­τα: Πίνα­κες με ρόδα, οικεία πρό­σω­πα, τοπία, ερεί­πια, ανα­μνή­σεις από ήχους, εικό­νες, γεύ­σεις, συναι­σθή­μα­τα «απο­τυ­πω­μέ­να επί χάρ­του», όλα μαζί συγκρο­τούν ένα νοσταλ­γι­κό ταξί­δι στο παρελ­θόν δοσμέ­να μέσα από την τεχνι­κή της επι­με­λη­μέ­νης σχε­δί­α­σης, την αλλη­γο­ρι­κή σημειω­τι­κή της εικα­στι­κής λογο­τε­χνί­ας και της οργα­νι­κής τοπο­θέ­τη­σης των εκθε­μά­των στο χώρο.

argostoli12

Ο βου­λευ­τής Πανα­γής Καπ­πά­τος με τον Κώστα Ευαγγελάτο.

Επί­σης εκτί­θε­νται ψηφια­κά ντο­κου­μέ­ντα, επι­ζω­γρα­φι­σμέ­να αντι­κεί­με­να και ένα εικα­στι­κό περι­βάλ­λον δρά­σης οικο­λο­γι­κής διά­στα­σης ταμπλώ στον χώρο.

Στην έκθε­ση παρα­βρέ­θη­καν εκπρό­σω­ποι της πολι­τι­κής, καλ­λι­τε­χνι­κής, εκπαι­δευ­τι­κής και κοι­νω­νι­κής ζωής καθώς και πολ­λοί νέοι.

Τα εγκαί­νια τίμη­σε με την παρου­σία του ο Βου­λευ­τής Κεφα­λο­νιάς και Ιθά­κης κ. Πανα­γής Καπ­πά­τος με μέλη της οικο­γέ­νειας του.

argostoli13

Χρι­στί­να Τσι­μά­ρα, Κώστας Ευαγγελάτος

Μετά τα εγκαί­νια και την performance, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στη λίθι­νη Μωβ Σκη­νή του κήπου η καθιε­ρω­μέ­νη εκδή­λω­ση “Παν­σέ­λη­νος στον Κήπο”. Μέλη της Χορω­δί­ας και Μαντο­λι­νά­τας Αργο­στο­λί­ου ερμή­νευ­σαν θαυ­μά­σια παρα­δο­σια­κές επτα­νη­σια­κές καντά­δες, υπό το φως της ολό­γιο­μης σελή­νης, και ενθου­σί­α­σαν το κοινό.

argostoli14

Κώστασ Ευαγ­γε­λα­τος, Ντά­νυ Μαρτζώκας

Ακο­λού­θη­σε η καθιε­ρω­μέ­νη δεξί­ω­ση- βεγ­γέ­ρα στο δρο­σε­ρό και δια­κο­σμη­μέ­νο με γλυ­πτι­κές συν­θέ­σεις κήπο που επι­με­λή­θη­κε ο καλ­λι­τέ­χνης Ντά­νυ Μαρτζώκας.

Η λαμπε­ρή βρα­διά στην κατά­φυ­τη όαση τέχνης στο κοσμο­πο­λί­τι­κο Αργο­στό­λι, έδω­σε μια ανά­σα αισιο­δο­ξί­ας σε όλους!

argostoli15

Καντά­δες στην σκη­νή του κήπου από μέλη της Χορω­δί­ας Αργοστολίου

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ
ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

τηλ: 2671028501, 6944621286.

Διάρ­κεια έκθε­σης μέχρι 7 Σεπτεμ­βρί­ου 2020.
Επι­σκέ­ψεις-Ξενα­γή­σεις κάθε τετάρ­τη και Σάβ­βα­το 8.30 μ.μ.
Είσο­δος ελεύθερη.

 

 

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο