Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αρμενία-Αζερμπαϊτζάν: Η Κιμ Καρντάσιαν καλεί τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει τους Αρμένιους

Έκκλη­ση στη διε­θνή κοι­νό­τη­τα να στη­ρί­ξει την Αρμε­νία στη δια­μά­χη που έχει ξεσπά­σει με το Αζερ­μπαϊ­τζάν έκα­νε μέσω Twitter η αμε­ρι­κα­νί­δα τηλε­περ­σό­να Κιμ Καρντάσιαν. 

Η αρμέ­νι­κης κατα­γω­γής Καρ­ντά­σιαν, που έγι­νε γνω­στή μέσω της συμ­με­το­χής της σε ριά­λι­τι σόου, κατη­γό­ρη­σε το Αζερ­μπαϊ­τζάν για «απρό­κλη­τες επι­θέ­σεις ενά­ντια στην Αρμε­νία» και ζήτη­σε την παρέμ­βα­ση της διε­θνούς κοι­νό­τη­τας για την επί­τευ­ξη εκεχειρίας.

«Μη στρα­τιω­τι­κές δομές στην Αρμε­νία έχουν γίνει στό­χος και το Αζερ­μπαϊ­τζάν απει­λεί τώρα να χτυ­πή­σει σε πυρη­νι­κό σταθ­μό στην Αρμε­νία», σημεί­ω­σε η 39 χρο­νη Καρ­ντά­σιαν απευ­θυ­νό­με­νη στα 167 εκα­τομ­μύ­ρια των ακο­λού­θων της στο Twitter. 

«Στέ­κο­μαι στο πλευ­ρό των συμπα­τριω­τών μου Αρμε­νί­ων και προ­σεύ­χο­μαι για όλους όσους βρί­σκο­νται αντι­μέ­τω­ποι με τις πρό­σφα­τες εντά­σεις στα σύνο­ρα της χώρας» πρό­σθε­σε η Καρντάσιαν. 

Σημειώ­νε­ται ότι η έντα­ση στα σύνο­ρα Αρμε­νί­ας-Αζερ­μπαϊ­τζάν είναι τετα­μέ­νη, ενώ στο παι­χνί­δι έχει μπει και η Τουρ­κία παίρ­νο­ντας ανοι­χτά θέση υπέρ του Μπα­κού. Μέχρι στιγ­μής, οι νεκροί από τις εχθρο­πρα­ξί­ες των τελευ­ταί­ων εβδο­μά­δων ανέρ­χο­νται σε 16. 

soldiers arm

Πρό­σφα­τα, ο εκπρό­σω­πος του αζέ­ρι­κου υπουρ­γεί­ου Αμυ­νας προει­δο­ποί­η­σε πως «οι ένο­πλες δυνά­μεις μας δια­θέ­τουν προηγ­μέ­να πυραυ­λι­κά συστή­μα­τα, ικα­νά να πραγ­μα­το­ποιούν επι­θέ­σεις υψη­λής ακρί­βειας στον Πυρη­νι­κό Σταθ­μό Metsamor, προ­κα­λώ­ντας τερά­στια κατα­στρο­φή για την Αρμε­νία».

Οι εχθρο­πρα­ξί­ες μετα­ξύ Αρμε­νί­ας και Αζερ­μπαϊ­τζάν, που ανα­ζω­πυ­ρώ­θη­καν την τελευ­ταία περί­ο­δο ως απο­τέ­λε­σμα των ευρύ­τε­ρων ιμπε­ρια­λι­στι­κών αντα­γω­νι­σμών στην περιο­χή, έχουν ιστο­ρία αρκε­τών ετών μετά την διά­λυ­ση της ΕΣΣΔ. 

Από το 1994 υπάρ­χει ένα καθε­στώς άτυ­πης εκε­χει­ρί­ας, με το Ναγκόρ­νο Καρα­μπάχ (περιο­χή που κυριαρ­χεί το αρμέ­νι­κο στοι­χείο και τη διεκ­δι­κούν και οι δύο χώρες) να απο­τε­λεί ωστό­σο μόνι­μο πεδίο έντασης. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο