Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αρνείται η κυβέρνηση την ουσιαστική στήριξη του συστήματος Υγείας παρά την παραδοχή πως η πίεση αυξάνεται

Για «άνι­σο αγώ­να στην επο­χή των μεταλ­λά­ξε­ων», στο χει­μω­νιά­τι­κο και­ρό και τη μεγά­λη δια­σπο­ρά του ιού στην κοι­νό­τη­τα αλλά και τη «χαλά­ρω­ση» μερί­δας ανθρώ­πων απο­δί­δε­ται η αύξη­ση των κρου­σμά­των του κορο­νοϊ­ού στη χώρα, έκα­νε λόγο η καθη­γή­τρια Παι­δια­τρι­κής Λοι­μω­ξιο­λο­γί­ας και μέλος της Επι­τρο­πής Εμπει­ρο­γνω­μό­νων Βάνα Παπα­ευαγ­γέ­λου κατά τη σημε­ρι­νή ενημέρωση.

Ανέ­φε­ρε πως στην Αττι­κή, το ιικό φορ­τίο είναι ιδιαί­τε­ρα επι­βα­ρυ­μέ­νο σε όλες τις γει­το­νιές κάτι που φαί­νε­ται από τα 8.100 ενερ­γά κρού­σμα­τα το τελευ­ταίο 15νθήμερο ενώ αυξη­τι­κή τάση παρα­τη­ρεί­ται στις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές της χώρας με τη Θεσ­σα­λο­νί­κη να έχει σχε­δόν 2.000 ενερ­γά κρού­σμα­τα και πανελ­λα­δι­κά αυτά να φτά­νουν τα 16.500. Όσο για τις μεταλ­λά­ξεις είπε πως το 60–70% των νέων κρου­σμά­των ανή­κουν στο βρε­τα­νι­κό στέ­λε­χος και πως στην Αττι­κή και το Ηρά­κλειο αγγί­ζουν το 90%.

Σε ότι αφο­ρά το Σύστη­μα Υγεί­ας, τόσο η ίδια όσο και ο υφυ­πουρ­γός Υγεί­ας, Βασί­λης Κοντο­ζα­μά­νης παρα­δέ­χθη­καν πως πιέ­ζε­ται και πως αυτή η πίε­ση θα συνε­χι­στεί και τις επό­με­νες εβδο­μά­δες. «Βλέ­που­με την κόπω­ση των υγειο­νο­μι­κών» είπε η Β. Παπα­ευαγ­γέ­λου και πρό­σθε­σε πως «πρέ­πει να τους σκε­φτού­με, να τους στη­ρί­ξου­με με τη συμπε­ρι­φο­ρά μας». Την ίδια στιγ­μή που η πλη­ρό­τη­τα στις ΜΕΘ στην Αττι­κή φτά­νει το 87% και η πίε­ση στα νοσο­κο­μεία ανα­μέ­νε­ται να είναι ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη τις επό­με­νες τρεις με τέσ­σε­ρις εβδο­μά­δες, ο Β. Κοντο­ζα­μά­νης εξα­κο­λού­θη­σε να μιλά για «εποι­κο­δο­μη­τι­κή συνερ­γα­σία» με τις ιδιω­τι­κές κλι­νι­κές και πως «θα συνει­σφέ­ρει ο καθέ­νας από τη μεριά του».

Επι­πλέ­ον ο Β. Κοντο­ζα­μά­νης απά­ντη­σε σχε­τι­κά με την παραί­τη­σή που υπέ­βα­λε από το «Αγία Όλγα» ο διευ­θυ­ντής του παθο­λο­γι­κού τομέα του Νοσο­κο­μεί­ου, Ι. Ιωαννίδης.

Τονί­ζε­ται ότι ο Ι. Ιωαν­νί­δης, εκφρά­ζο­ντας εντο­νό­τα­τα την αντί­δρα­σή του για τις συν­θή­κες που επι­κρα­τούν, ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά: «μάθα­με ότι στα πλαί­σια του επι­χει­ρη­σια­κού σχε­δί­ου β (…) στην πρω­ι­νή εφη­με­ρία (της Πέμ­πτης) θα είμα­σταν σε όλη την Αθή­να το μόνο νοσο­κο­μείο για περι­στα­τι­κά παθο­λο­γι­κά και Covid!!!!!! Αυτό δεν απο­τε­λεί ακρι­βώς επί­τευγ­μα σχε­δια­σμού αλλά πλή­ρη απο­τυ­χία και άγνοια των πραγ­μα­τι­κών συν­θη­κών. Ώρα 21.00 βρα­δι­νή: Έχουν γίνει ήδη >25 εισα­γω­γές, περι­μέ­νουν ακό­μα για εξέ­τα­ση ασθε­νείς έξω από τα ιατρεία, οι για­τροί μου στα όρια παρα­φρο­σύ­νης, ο 6ος όρο­φος γεμά­τος θετι­κά περι­στα­τι­κά (και εκτός της κλι­νι­κής covid) σε συν­θή­κες συνύ­παρ­ξης με κοι­νά περι­στα­τι­κά, το νοσο­κο­μείο γεμά­το παθο­λο­γι­κά περι­στα­τι­κά, >70 ασθε­νείς συνο­λι­κά και βεβαί­ως η ομά­δα συντο­νι­σμού αυτής της περί­φη­μης κατά­στα­σης ζήτη­σε εξι­τή­ρια!!! μέχρι τις 11 το πρωί». Αυτές τις καταγ­γε­λί­ες, ο υφυ­πουρ­γός Υγεί­ας τις απέ­δω­σε σε «υπερ­βο­λές», ισχυ­ρι­ζό­με­νος ό,τι έχουν ληφθεί «όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα για να εφη­με­ρεύ­ει το νοσο­κο­μείο με ασφάλεια».

Από την πλευ­ρά του, ο Ν. Χαρ­δα­λιάς ανα­κοί­νω­σε πως από τις 6 αύριο το πρωί η Φωκί­δα και ο Δήμος Ανω­γεί­ων εντάσ­σο­νται στην κατη­γο­ρία «πολύ αυξη­μέ­νου κιν­δύ­νου» ή «βαθύ κόκ­κι­νο» ενώ συνέ­στη­σε προ­σο­χή σε Περι­φε­ρεια­κή Ενό­τη­τα Κοζά­νης, Καστο­ριάς, Ιωαν­νί­νων, Καβά­λας, Ημα­θί­ας, Σερ­ρών, Κιλ­κίς, Ζακύν­θου, Χανί­ων και Ρεθύ­μνης καθώς «η κατά­στα­ση είναι στο όριο». Παράλ­λη­λα είπε πως όσοι θέλουν να μετα­βούν σε ΚΤΕΟ θα μπο­ρούν να χρη­σι­μο­ποιούν τον κωδι­κό «2» και να έχουν απο­δει­κτι­κό του ραντε­βού τους καθώς επί­σης και πως μπο­ρούν να γίνο­νται γάμοι (πολι­τι­κοί ή θρη­σκευ­τι­κοί) με μέχρι 9 άτομα.

Πηγή: 902.gr

Σκέ­ψεις γυναι­κών, της Μαρί­ας Παπαϊωαννίδου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο