Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αρνητικές αποφάσεις για αποφυλακίσεις χρυσαυγιτών — «Η οργάνωση αυτή συνεχίζει υπόγεια τη δράση της, αυτά διαβάζω εγώ»

Ομό­φω­να το πεντα­με­λές Εφε­τείο Ανα­στο­λών απέρ­ρι­ψε χτες τις αιτή­σεις απο­φυ­λά­κι­σης των χρυ­σαυ­γι­τών — ναζι­στών Χρυ­σα­φί­τη και Ανα­διώ­τη, που έχουν κατα­δι­κα­στεί για συμ­με­το­χή στην εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση και συνέρ­γεια στη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσσα.

Η αίτη­ση απο­φυ­λά­κι­σης του Παντα­ζή, γνω­στού και ως πυρη­νάρ­χη Περά­μα­τος, επί­σης απορ­ρί­φθη­κε κατά πλειο­ψη­φία (4–1). Η εισαγ­γε­λέ­ας της έδρας, Νίκη — Ανα­στα­σία Μου­ζά­κη, ήταν «κατα­πέλ­της» στην πρό­τα­σή της, απορ­ρί­πτο­ντας μετα­ξύ άλλων τον ισχυ­ρι­σμό ότι δεν υπάρ­χει κίν­δυ­νος διά­πρα­ξης νέων αδι­κη­μά­των για­τί δεν λει­τουρ­γεί η Χρυ­σή Αυγή. «Η οργά­νω­ση αυτή συνε­χί­ζει υπό­γεια τη δρά­ση της, αυτά δια­βά­ζω εγώ», είπε η εισαγγελέας.

Να υπο­γραμ­μι­στεί ότι ο δικα­στής που μειο­ψή­φη­σε ήταν ο εφέ­της Δ. Ανέ­στης, ανα­πλη­ρω­μα­τι­κό μέλος στη δίκη της ΧΑ, ο οποί­ος για τον Χρυ­σα­φί­τη και τον Ανα­διώ­τη ψήφι­σε κατά της απο­φυ­λά­κι­σης, ενώ αντί­θε­τα για τον Παντα­ζή υπέρ…

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο χρυ­σαυ­γί­της Παντα­ζής ήταν ο αρχη­γός του «τάγ­μα­τος εφό­δου» στη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση στους Αιγύ­πτιους αλιερ­γά­τες και στους κομ­μου­νι­στές και συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ και έχει κατα­δι­κα­στεί σε 10 χρό­νια κάθειρ­ξη. Το βρά­δυ της δολο­φο­νι­κής επί­θε­σης, στη συνο­μι­λία των Λαγού — Δεβε­λέ­κου ακού­γε­ται το όνο­μα του, με τη χαρα­κτη­ρι­στι­κή φρά­ση «Θα φάνε γερό πέσι­μο τα κομ­μού­νια. Εχουν βγει και βάφου­νε. Μάζε­ψε ο Τάσος καμιά τριανταριά».

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο