Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αρνούμαι! — Δήλωση του Αλέκου Χατζηκώστα, εκδότη της εφημερίδας «Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ»

Δήλωση του Αλέκου Χατζηκώστα, εκδότη-διευθυντή της εβδομαδιαίας εφημερίδας της Ημαθίας «Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» και του site alli-apopsi.gr

Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση του Υφυ­πουρ­γού παρά τω Πρω­θυ­πουρ­γώ και Κυβερ­νη­τι­κού Εκπρο­σώ­που Στέ­λιου Πέτσα για την εκστρα­τεία επι­κοι­νω­νί­ας και ενη­μέ­ρω­σης για την παν­δη­μία του κορο­νοϊ­ού (25/4) με Κοι­νή Υπουρ­γι­κή Από­φα­ση που εκδί­δε­ται σήμε­ρα, η εκστρα­τεία επι­κοι­νω­νί­ας και ενη­μέ­ρω­σης ενι­σχύ­ε­ται με 9 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ επι­πλέ­ον και δια­μορ­φώ­νε­ται σε 20 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ συνο­λι­κά. Το βασι­κό σκε­φτι­κό της από­φα­σης είναι ότι : «Είναι απα­ραί­τη­το, στην κρί­σι­μη φάση της στα­δια­κής μετά­βα­σης στην «νέα κανο­νι­κό­τη­τα», να εκπαι­δεύ­σου­με τους πολί­τες σε έναν νέο τρό­πο ζωής και να τους προ­φυ­λά­ξου­με από την παρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση και τα «fake news». Διό­τι, όταν δεν υπάρ­χει ενη­μέ­ρω­ση, θεριεύ­ουν η ανα­σφά­λεια, ο φόβος και ο πανικός.»

Με βάση τα παρα­πά­νω δηλώ­νω τα εξής:

1. Ως εφη­με­ρί­δα (αν και λόγω των μέτρων έχει ανα­στα­λεί η έκδο­ση της από 23/3) αλλά και site από την πρώ­τη στιγ­μή της Παν­δη­μί­ας, προ­σπα­θή­σα­με να ενη­με­ρώ­σου­με ουσια­στι­κά, ολό­πλευ­ρα και αντι­κει­με­νι­κά για το όλο ζήτη­μα, προ­βάλ­λο­ντας τόσο τη γνώ­μη του ΕΟΔΥ, των ειδι­κών για την ιατρι­κή- επι­δη­μιο­λο­γι­κή πλευ­ρά του ζητή­μα­τος και των ανα­γκαί­ων μέτρων προ­φύ­λα­ξης (ΔΩΡΕΑΝ) αλλά ταυ­τό­χρο­να και των φορέ­ων, συν­δι­κά­των και πολι­τι­κών κομ­μά­των για τις κοι­νω­νι­κές, οικο­νο­μι­κές, πολι­τι­κές επι­πτώ­σεις, μακριά από εντυ­πώ­σεις και «κιτρι­νι­σμό» αλλά και μακριά από την μετα­τρο­πή των Μέσων μας σε κυβερ­νη­τι­κών φερέ­φω­νων. Το ίδιο θα πρά­ξου­με και για το επό­με­νο διάστημα.

2.Από τη πρώ­τη στιγ­μή εκφρά­σα­με δημό­σια την αντί­θε­ση μας- στους δύσκο­λους και­ρούς για το μεγά­λο κομ­μά­τι του πλη­θυ­σμού- να δίνο­νται χρή­μα­τα (11.000.000) του ελλη­νι­κού λαού για τη αυτο­νό­η­τη υπο­χρέ­ω­ση των ΜΜΕ για την ουσια­στι­κή ενη­μέ­ρω­ση μακριά από «παρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση και fake news» μακριά όμως και από λογι­κές καλο­πλη­ρω­μέ­νης καμπά­νιας. Την ίδια αντί­θε­ση εκφρά­ζου­με και τώρα για το πρό­σθε­το ποσόν των 9.000.000 ευρώ. Αυτό που λεί­πει δεν είναι κυρί­ως η ενη­μέ­ρω­ση του πλη­θυ­σμού μέσω παρό­μοιας καμπά­νιας «μένου­με σπί­τι κλπ» αλλά η λήψη ουσια­στι­κών μέτρων για την ενί­σχυ­ση της Δημό­σιας Υγεί­ας όπως άλλω­στε ζητούν από την πρώ­τη στιγ­μή αυτοί που δίνουν τη μάχη «στην πρώ­τη γραμ­μή» (για­τροί, νοση­λευ­τές, συνδικάτα)

3. Από τη δήλω­ση του κυβερ­νη­τι­κού εκπρο­σώ­που είναι εμφα­νής η προ­σπά­θεια να αξιο­ποι­ή­σει (η κυβέρ­νη­ση) την καμπά­νια αυτή προ­κει­μέ­νου όπως ομο­λο­γεί «να εκπαι­δεύ­σει τους πολί­τες σε ένα νέο τρό­πο ζωής» δηλα­δή μέσω των ΜΜΕ να περά­σει στο λαό τα ιδε­ο­λο­γή­μα­τα της «περί ατο­μι­κής ευθύ­νης» αλλά και να “προ­ε­τοι­μά­σει” το λαό για όσα σε κοι­νω­νι­κό-οικο­νο­μι­κό επί­πε­δο (λόγω οικο­νο­μι­κής κρί­σης) τον περι­μέ­νουν. Προ­σπά­θεια στην οποία προ­φα­νώς δεν μπο­ρού­με να συναινέσουμε.

Με βάση τα παρα­πά­νω συνε­χί­ζου­με τη μάχη της υπεύ­θυ­νης αντι­κει­με­νι­κής και ολο­κλη­ρω­μέ­νης ενη­μέ­ρω­σης –συνε­χί­ζο­ντας παράλ­λη­λα να μετα­δί­δου­με τις επί­ση­μες ανα­κοι­νώ­σεις του ΕΟΔΥ για την παν­δη­μία- (ΔΩΡΕΑΝ) αρνού­με­νοι όμως να μπού­με στη δια­δι­κα­σία της εν λόγω καμπάνιας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο