Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αρσενάλ — Ολυμπιακός: «Αντίο» με «ψηλά το κεφάλι»

Ο Ολυ­μπια­κός έδω­σε τα πάντα στο «Emirates» κόντρα στην Άρσε­ναλ, νίκη­σε για δεύ­τε­ρη σερί σεζόν τους Λον­δρέ­ζους στο «σπί­τι» τους ‑αυτή τη φορά με 1–0- κι έφυ­γε με το κεφά­λι ψηλά απ’ τους «16» του Europa League, «πλη­ρώ­νο­ντας» την εντός έδρας ήττα του με 3–1 πριν από επτά βρά­δια στο «Γ. Καραϊ­σκά­κης». Ο Ελ Αρα­μπί στο 51’ βρή­κε ξανά δίκτυα για τους «ερυ­θρό­λευ­κους», κόντρα στους «κανο­νιέ­ρη­δες», έμει­νε με δέκα παί­κτες στο 82’ ο Ολυ­μπια­κός μετά από απο­βο­λή του Μπα με δύο κίτρι­νες στην ίδια φάση.

Ο Ολυ­μπια­κός μπή­κε «μετρη­μέ­να» στο παι­χνί­δι, με τριά­δα στην άμυ­να (Μπα, Παπα­στα­θό­που­λο, Χολέ­μπας) και με διά­θε­ση να προ­στα­τέ­ψει τα μετό­πι­σθεν κι εν συνε­χεία να ψάξει ότι καλύ­τε­ρο μπο­ρού­σε στην επί­θε­ση. Η Άρσε­ναλ έφτα­σε κοντά στο γκολ στο 18’ με τον Πέπε να βγαί­νει στο χώρο μετά από πάσα του Τζά­κα, να προ­λα­βαί­νει τον Σα στην έξο­δο, όμως ο Παπα­στα­θό­που­λος παρε­νέ­βη σωτή­ρια διώ­χνο­ντας σε κόρ­νερ το πλα­σέ του επι­θε­τι­κού των Λονδρέζων.

Δύο λεπτά αργό­τε­ρα, ο Ολυ­μπια­κός έχα­σε απί­θα­νη ευκαι­ρία με τον Ελ Αρα­μπί, ο οποί­ος έφυ­γε ταχύ­τα­τα στην κόντρα μετά από ασίστ του Σα, όμως το πλα­σέ του με το αρι­στε­ρό το απέ­κρου­σε σε κόρ­νερ με πολύ ψύχραι­μη επέμ­βα­ση ο Λένο.

Στο 24’ από ασίστ του Θεμπά­γιος, ο Ομπα­με­γιάνγκ βρέ­θη­κε σε τετ-α-τετ με τον Σα, όμως το τελεί­ω­μά του έφυ­γε πάνω απ’ τα δοκά­ρια. Στο υπό­λοι­πο του πρώ­του ημι­χρό­νου, ο Ολυ­μπια­κός κρά­τη­σε την Άρσε­ναλ μακριά απ’ την εστία του, παίρ­νο­ντας την κατο­χή της μπά­λας (52–48%), όμως δεν μπο­ρού­σε να απει­λή­σει μπροστά.

Αντί­θε­τα, στην εκκί­νη­ση του δευ­τέ­ρου ημι­χρό­νου, ο Ολυ­μπια­κός μπή­κε πολύ πιο επι­θε­τι­κά, μετρώ­ντας τρεις καλές στιγ­μές στο πρώ­το πεντά­λε­πτο, με τους Φορ­τού­νη (47’ σουτ άουτ, 48’ γύρι­σμα που κόπη­κε την τελευ­ταία στιγ­μή) και Χολέ­μπας (49’ κεφα­λιά παράλ­λη­λα με την εστία).

Στο 51’ ο Ολυ­μπια­κός βρή­κε το γκολ που ήθε­λε. Από λάθος του Θεμπά­γιος ο Εμβι­λά έκλει­ψε τη μπά­λα, την έδω­σε στον Μασού­ρα, αυτός στον Ελ Αρα­μπί, ο οποί­ος «πάτη­σε» στην περιο­χή και σού­τα­ρε με τη μπά­λα να κοντρά­ρει στον Γκά­μπριελ και να κατα­λή­γει στα δίκτυα του Λένο, κάνο­ντας το 1–0 για τους «ερυ­θρό­λευ­κους».

Στο 60’ η Άρσε­ναλ έφτα­σε κοντά στο γκολ, όταν από σέντρα του Τίρ­νεϊ, η μπά­λα κατέ­λη­ξε στον Πέπε που σού­τα­ρε προς την εστία, αλλά η μπά­λα κόντρα­ρε πάνω στον Σμιθ Ρόου ενώ είχε κατεύ­θυν­ση προς τα δίκτυα κι έφυ­γε άουτ.

Στο 76’ ο Έντε­γκα­αρντ εκμε­ταλ­λεύ­τη­κε τις κόντρες έξω απ’ την περιο­χή του Ολυ­μπια­κού, όμως το πλα­σέ του ‑με ανοι­κτό οπτι­κό πεδίο προς την εστία- έφυ­γε πολύ πάνω απ’ τα δοκά­ρια του Σα, ενώ στο 78’ το πλα­σέ του Πέπε σε αντε­πί­θε­ση της Άρσε­ναλ, το μπλό­κα­ρε στα­θε­ρά ο Σα.

Στο 81’ οι «κανο­νιέ­ρη­δες» έχα­σαν μεγά­λη ευκαι­ρία με τον Ομπα­με­γιάνγκ, ο οποί­ος έφυ­γε στην αντε­πί­θε­ση προ­λα­βαί­νο­ντας στο σπριντ όλη την άμυ­να του Ολυ­μπια­κού, όμως το πλα­σέ του πέρα­σε δίπλα απ’ το δοκά­ρι του Σα.

Στο 82’ οι «ερυ­θρό­λευ­κοι» έμει­ναν με δέκα παί­κτες, μετά την απο­βο­λή του Ουσεϊ­νού Μπα με δύο κίτρι­νες στην ίδια φάση. Μία για αγκω­νιά πάνω στον Μαρ­τι­νέ­λι και μία για δια­μαρ­τυ­ρία και τον τρό­πο με τον οποίο πέτα­ξε τη μπά­λα προς τον διαι­τη­τή Θέρο Γκράντε.

Η Άρσε­ναλ είχε την τελευ­ταία ευκαι­ρία στο 90’ με τον Ομπα­με­γιάνγκ, έπει­τα από γύρι­σμα του Μαρ­τι­νέ­λι, όμως ο Σα έδει­ξε εξαι­ρε­τι­κή αντα­να­κλα­στι­κά, κρα­τώ­ντας τη νίκη γοή­τρου για τον Ολυ­μπια­κό (τρί­τη σερί στο Λον­δί­νο επί των «κανο­νιέ­ρη­δων» τα τελευ­ταία χρό­νια), που απο­χαι­ρέ­τη­σε τη διορ­γά­νω­ση προ­σφέ­ρο­ντας του­λά­χι­στον βαθ­μούς στην Ελλά­δα στο UEFA Ranking.

Διαι­τη­τής: Κάρ­λος ντελ Θέρο Γκρά­ντε (Ισπα­νία)
Κίτρι­νες: Τζά­κα, Τίρ­νεϊ — Ανδρού­τσος, Εμβι­λά, Μπα
Απο­βο­λές: 82’ (2η κίτρινη)

ΑΡΣΕΝΑΛ (Μ. Αρτέ­τα): Λένο, Μπε­γε­ρίν (82’ Τσέι­μπερς), Ντα­βίντ Λουίζ, Γκά­μπριελ, Τίρ­νεϊ, Θεμπά­γιος (57’ Έντεν­γκα­αρντ), Ελνέ­νι (57’ Τόμας Παρ­τέι), Τζά­κα, Πέπε, Σμιθ Ρόου (81’ Μαρ­τι­νέ­λι), Ομπαμεγιάνγκ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρ­τίνς): Σα, Μπα, Παπα­στα­θό­που­λος, Χολέ­μπας, Ανδρού­τσος (62’ Μπρού­μα), Ρέαμ­π­τσιουκ (84’ Μπου­χα­λά­κης), Καμα­ρά, Εμβι­λά, Φορ­τού­νης (84’ Λαλά), Μασού­ρας (62’ Ραν­τζέ­λο­βιτς), Ελ Αραμπί.

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβε­λα­αρ, Μια ιστο­ρία εκμε­τάλ­λευ­σης στις αποι­κί­ες καφέ»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο