Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αρχές και ξενοδόχοι υπέκυψαν σε ομάδα ρατσιστών και έδιωξαν μετανάστες και πρόσφυγες από τα Βρασνά Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Επει­σο­δια­κή ήταν η νύχτα στα Βρασ­νά του Νομού Θεσ­σα­λο­νί­κης όπου ομά­δα ρατσι­στών κατοί­κων επι­χεί­ρη­σαν με κάθε τρό­πο να εμπο­δί­σουν την εγκα­τά­στα­ση προ­σφύ­γων σε ξενο­δο­χεία της περιο­χής τους και τελι­κά ανάγκασαν(1) τις αρχές να μετα­φέ­ρουν ομά­δα μετα­να­στών και προ­σφύ­γων στη Χαλκίδα!!!

Σύμ­φω­να με το thefestival.gr από νωρίς το από­γευ­μα της Τρί­της περί­που 150 κάτοι­κοι των Βρασ­νών απέ­κλει­σαν κομ­βι­κά σημεία του χωριού τους με σκο­πό να εμπο­δί­σουν την διέ­λευ­ση των του­ρι­στι­κών λεω­φο­ρεί­ων που θα μετέ­φε­ραν τους μετα­νά­στες και τους πρό­σφυ­γες στην περιοχή.

Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ.

Η αντί­δρα­ση των κατοί­κων είχε ως απο­τέ­λε­σμα την εγκα­τά­στα­ση ισχυ­ρής αστυ­νο­μι­κής δύνα­μης εντός και πέριξ των Βρασ­νών. Στις 12 τα μεσά­νυ­χτα έφτα­σαν έξω από τα Βρασ­νά οκτώ του­ρι­στι­κά λεω­φο­ρεία με περισ­σό­τε­ρους από 200 μετα­νά­στες και πρό­σφυ­γες, προ­ερ­χό­με­νους από τη Σάμο.

Οι επι­κε­φα­λής των αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων, που είχαν εγκα­τα­στα­θεί στην περιο­χή, κατέ­στρω­σαν σχέ­διο για να παρα­καμ­φθούν τα μπλό­κα των κατοί­κων και να φτά­σουν με ασφά­λεια οι μετα­νά­στες και οι πρό­σφυ­γες στα ξενο­δο­χεία που θα τους φιλοξενούσαν.

Απέφυγαν τα μπλόκα περνώντας χωματόδρομους

Κάθε φορά που οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις επι­χει­ρού­σαν να προ­σεγ­γί­σουν τα ξενο­δο­χεία, έβρι­σκαν μπρο­στά τους ομά­δες κατοί­κων. Τελι­κώς, κατά­φε­ραν να περά­σουν στα Βρασ­νά μέσα από χωμα­τό­δρο­μους. Οι κάτοι­κοι προ­έ­βα­λαν αντί­στα­ση όμως η παρου­σία των αστυ­νο­μι­κών των ΜΑΤ λει­τούρ­γη­σε αποτρεπτικά.

Οι ξενοδόχοι φοβήθηκαν τις αντιδράσεις

Στις 3:30 τα ξημε­ρώ­μα­τα τα του­ρι­στι­κά λεω­φο­ρεία είχαν φτά­σει μπρο­στά σε δύο από τα ξενο­δο­χεία που θα φιλο­ξε­νού­σαν τα 150 άτο­μα. Μια νέα εξέ­λι­ξη ανέ­τρε­ψε τον σχε­δια­σμό της Αστυ­νο­μί­ας. Οι ιδιο­κτή­τες των ξενο­δο­χεια­κών μονά­δων, υπό τις πιέ­σεις των κατοί­κων της περιο­χής, αρνή­θη­καν να δεχτούν τους μετα­νά­στες και τους πρόσφυγες.

Κατό­πιν τού­του οι συναρ­μό­διοι φορείς απο­φά­σι­σαν ότι 200 αιτού­ντες άσυ­λο να μετα­φερ­θούν στην Χαλ­κί­δα. Το ταξί­δι της επι­στρο­φής ξεκί­νη­σε περί­που στις 4 τα ξημε­ρώ­μα­τα και θα διαρ­κέ­σει περισ­σό­τε­ρες από οκτώ ώρες.

Στο άκου­σμα της είδη­σης της απο­χώ­ρη­σης των μετα­να­στών και των προ­σφύ­γων οι δια­μαρ­τυ­ρό­με­νοι κάτοι­κοι των Βρασ­νών ξέσπα­σαν σε χει­ρο­κρο­τή­μα­τα και ζητωκραυγές.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο