Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ασέλγησε μεν ο Ν. Γεωργιάδης, παραγράφηκε δε βάσει του Ποινικού Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ

Απαλ­λά­χθη­κε λόγω παρα­γρα­φής ο πρώ­ην βου­λευ­τής της Νέας Δημο­κραρ­τί­ας,  Νίκος Γεωρ­γιά­δης για την ασέλ­γεια σε ανή­λι­κο παρά και ενά­ντια στη βού­λη­ση των δικα­στών, με την εισαγ­γε­λέα να δηλώ­νει «Ο δικα­στής είναι υπο­χρε­ω­μέ­νος να ακο­λου­θή­σει τον νόμο»

Η εισαγ­γε­λέ­ας της έδρας κατά την εισή­γη­σή της δήλω­σε ουσια­στι­κά υπο­χρε­ω­μέ­νη να δεχθεί την ένστα­ση παρα­γρα­φής, επι­ση­μαί­νο­ντας πως η ίδια δεν το επιθυμεί.

«Δυστυ­χώς θα πρέ­πει να γίνει δεκτή η ένστα­ση παρα­γρα­φής. Ο δικα­στής είναι υπο­χρε­ω­μέ­νος να ακο­λου­θή­σει το νόμο, ακό­μα και αν προ­κα­λεί­ται στους πολί­τες το ερώ­τη­μα πως μπο­ρεί με το νέο Ποι­νι­κό Κώδι­κα να θεω­ρεί ήσσο­νος σημα­σία και να παρα­γρά­φει, όλα τα πλημ­με­λή­μα­τα ακό­μα και αυτά που έχουν τελε­στεί σε βάρος ανη­λί­κων» ανέ­φε­ρε στην αγό­ρευ­σή της, προ­σθέ­το­ντας ότι θα έπρε­πε να απορ­ρι­φθεί η δεύ­τε­ρη ένστα­ση που ζήτη­σε η υπε­ρά­σπι­ση περί απα­ρα­δέ­κτου της ποι­νι­κής δίωξης.

Πρω­τό­δι­κα ο Νίκος Γεωρ­γιά­δης είχε κατα­δι­κα­στεί σε ποι­νή φυλά­κι­σης 28 μηνών και χρη­μα­τι­κή ποι­νή 20 χιλιά­δων ευρώ, αφού το δικα­στή­ριο τότε τον έκρι­νε ένο­χο κατά πλειο­ψη­φία (2–1) για το αδί­κη­μα της ασέλ­γειας κατά συρ­ροή και κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση, χωρίς την ανα­γνώ­ρι­ση ελα­φρυ­ντι­κού ωστό­σο του χορή­γη­σε ανα­στο­λή ανα­στο­λή έως την εκδί­κα­ση της έφε­σης του.

Η παρα­γρα­φεί έγι­νε βάσει του νέου Ποι­νι­κού Κώδια­κα που ψήφι­σε ο ΣΥΡΖΑ και μαζί με τους παδε­ρα­στές ρίχνει στα μαλα­κά και τους Χρυσαγίτες.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο