Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΣΟΕΕ: Απαράδεκτη απόπειρα φίμωσης του ΚΚΕ από τις Πρυτανικές αρχές!

«Η πρω­το­φα­νής από­πει­ρα φίμω­σης του ΚΚΕ από τις Πρυ­τα­νι­κές αρχές της ΑΣΟΕΕ δε θα περά­σει!» σημειώ­νει σε ανα­κοί­νω­ση η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Βάσης ΑΣΟΕΕ του ΚΚΕ για την άρνη­ση να παρα­χω­ρη­θεί χώρος για την πραγ­μα­το­ποί­η­ση εκδή­λω­σης. Τονί­ζει ότι η εκδή­λω­ση για την ακρί­βεια θα γίνει κανο­νι­κά στην ΑΣΟΕΕ στις 30 Νοεμβρίου.

Ανα­λυ­τι­κά:

Σε μια περί­ο­δο που η συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία των φοι­τη­τών και των εργα­ζο­μέ­νων στε­νά­ζουν από την ακρί­βεια στα είδη πλα­τιάς λαϊ­κής κατα­νά­λω­σης και την ενέρ­γεια, οι οργα­νώ­σεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην ΑΣΟΕΕ πήρα­με την πρω­το­βου­λία να διορ­γα­νώ­σου­με εκδή­λω­ση – συζή­τη­ση στον χώρο της ΑΣΟΕΕ με τίτλο «Ακρί­βεια, ενερ­γεια­κή φτώ­χεια, απλη­σί­α­στη φοι­τη­τι­κή στέ­γη. Ποιος είναι ο ένο­χος; Ποια η διέ­ξο­δος;». Για την πραγ­μα­το­ποί­η­ση της εκδή­λω­σης κατα­θέ­σα­με έγκαι­ρα στη διοί­κη­ση του Ιδρύ­μα­τος το αίτη­μα για την παρα­χώ­ρη­ση χώρου.

Μετά από αδι­καιο­λό­γη­τη καθυ­στέ­ρη­ση πολ­λών ημε­ρών, η Πρυ­τα­νεία μέσω του Αντι­πρύ­τα­νη Κων­στα­ντί­νου Δρά­κου μας ενη­μέ­ρω­σε ότι το αίτη­μα δεν γίνε­ται δεκτό, παρό­τι η αίθου­σα που ζητή­θη­κε ήταν κενή. Τελι­κά ο κύριος Αντι­πρύ­τα­νης απά­ντη­σε ότι δεν δίνει την αίθου­σα στο ΚΚΕ, “για­τί είναι πολι­τι­κό κόμ­μα”!!! Η από­φα­ση αυτή είναι πρω­το­φα­νής, αδι­καιο­λό­γη­τη και δεν μπο­ρεί να γίνει απο­δε­κτή από κανέ­ναν φοι­τη­τή, φοι­τή­τρια, καθη­γη­τή, εργα­ζό­με­νου του πανε­πι­στη­μί­ου μας.

Δεν υπάρ­χει δεύ­τε­ρη διοί­κη­ση πανε­πι­στη­μια­κού ιδρύ­μα­τος στη χώρα που να έχει προ­χω­ρή­σει σε αντί­στοι­χη προ­σπά­θεια παρε­μπό­δι­σης της δρά­σης ενός πολι­τι­κού κόμ­μα­τος και συγκε­κρι­μέ­να του ΚΚΕ. Το πανε­πι­στή­μιο ανή­κει στον ελλη­νι­κό λαό που το έχει χρυ­σο­πλη­ρώ­σει με τους φόρους του εδώ και δεκα­ε­τί­ες και μέσα σε αυτό δεν μπο­ρεί να απα­γο­ρεύ­ο­νται εκδη­λώ­σεις ενη­μέ­ρω­σης των φοι­τη­τών. Ενη­με­ρώ­νου­με τις Πρυ­τα­νι­κές αρχές ότι το ΚΚΕ πραγ­μα­το­ποιεί εκδη­λώ­σεις σε όλα τα πανε­πι­στή­μια της χώρας, αλλά και του εξω­τε­ρι­κού όπως το Πανε­πι­στή­μιο Βirkbeckτου Λον­δί­νου, σε χώρους δου­λειάς και γειτονιές.

Οι δικαιο­λο­γί­ες ότι δεν δίνουν αίθου­σες σε κόμ­μα­τα δεν πεί­θουν κανέ­ναν! Η ίδια Πρυ­τα­νεία που ενο­χλεί­ται από το ότι το ΚΚΕ θέλει να κάνει εκδή­λω­ση στην ΑΣΟΕΕ, δεν έχει την ίδια ευαι­σθη­σία όταν γίνο­νται στα­θε­ρά εκδη­λώ­σεις με την συμ­με­το­χή επι­χει­ρή­σε­ων και κυβερ­νη­τι­κών στε­λε­χών, όπως για παρά­δειγ­μα του Υπουρ­γού κ. Πιερ­ρα­κά­κη (μάλ­λον αυτός δεν εκπρο­σω­πεί το κόμ­μα της ΝΔ…). Η ίδια Πρυ­τα­νεία δεν είχε κανέ­να δισταγ­μό να δώσει τις λίστες με τα προ­σω­πι­κά δεδο­μέ­να των φοι­τη­τών στην παρά­τα­ξη της ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ) για να κάνει πέρ­σι εκλο­γές – παρω­δία, χωρίς να υπάρ­χει νομι­μο­ποί­η­ση από κανέ­ναν φοι­τη­τή, από τον Φοι­τη­τι­κό Σύλλογο.

Την ίδια ώρα μάλι­στα που δεί­χνουν τέτοιο ζήλο να παρε­μπο­δί­σουν τέτοιες εκδη­λώ­σεις, δεν δεί­χνουν τον αντί­στοι­χο ζήλο να λύσουν τα μεγά­λα φοι­τη­τι­κά προ­βλή­μα­τα όπως η παρο­χή πόσι­μου νερού (!!!) στη Φοι­τη­τι­κή Εστία Αθη­νών, η κατάρ­γη­ση των πανά­κρι­βων διδά­κτρων στα μετα­πτυ­χια­κά που οι ίδιες οι πρυ­τα­νι­κές αρχές επι­βάλ­λουν, η εξα­σφά­λι­ση των ανα­γκαιών υπο­δο­μών και καθη­γη­τι­κού προ­σω­πι­κού για την εκπαι­δευ­τι­κή διαδικασία.

Αυτή η πρω­το­φα­νής προ­σπά­θεια φίμω­σης του ΚΚΕ δεν θα περάσει!

Την απά­ντη­ση στον αυταρ­χι­σμό των Πρυ­τα­νι­κών αρχών θα την δώσουν οι ίδιοι οι φοι­τη­τές και οι φοι­τή­τριες της ΑΣΟΕΕ με την μαζι­κή συμ­με­το­χή τους στην εκδή­λω­ση η οποία θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί κανο­νι­κά στην ΑΣΟΕΕ στην αίθου­σα Α22, την Τετάρ­τη 30 Νοεμ­βρί­ου στις 17:00, με ομι­λη­τή τον Ηλία Τσι­μπου­κά­κη, μέλος του Τμή­μα­τος Οικο­νο­μί­ας της ΚΕ του ΚΚΕ.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο