Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αστυνομία σημαίνει …δημοκρατία, ο χρησμός του Κυρ. Μητσοτάκη

Τη δημο­κρα­τία με την αστυ­νο­μο­κρα­τία συνέ­δε­σε ευθέ­ως ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης, ισχυ­ρι­ζό­με­νος ότι «στα πανε­πι­στή­μια δεν μπαί­νει η αστυ­νο­μία, μπαί­νει η δημο­κρα­τία» κατά την ομι­λία του στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής για το νομο­σχέ­διο των νέων φραγ­μών στη μόρ­φω­ση και της κατα­στο­λής, που έχει προ­κα­λέ­σει μεγά­λες κινη­το­ποι­ή­σεις φοι­τη­τών, μαθη­τών και εκπαιδευτικών.

Ισχυ­ρί­στη­κε ότι η κυβέρ­νη­ση θέλει να παρα­δώ­σει τα πανε­πι­στή­μια σε αυτούς που τους ανή­κουν, στους φοι­τη­τές και τους καθη­γη­τές, όταν αρνεί­ται να τους ακού­σει και να ανοί­ξει και πάλι τις σχο­λές με τα απα­ραί­τη­τα μέτρα, που επί ένα χρό­νο είναι κλειστές.

Σε ό,τι αφο­ρά στους νέους φραγ­μούς για εισα­γω­γή στα πανε­πι­στή­μια, ισχυ­ρί­στη­κε πως οι προ­βλέ­ψεις του νομο­σχε­δί­ου «δια­σφα­λί­ζουν τη στοι­χειώ­δη ικα­νό­τη­τα των υπο­ψη­φί­ων φοι­τη­τών να ξεκι­νή­σουν τις σπου­δές τους, θεσπί­ζο­ντας ελά­χι­στη βάση εισα­γω­γής σε κάθε σχο­λή. Ένα όριο μάλι­στα που θα καθο­ρί­ζουν τα ίδια τα πανε­πι­στη­μια­κά τμήματα».

Προ­σπά­θη­σε να εμφα­νί­ζει την πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης ως συνέ­χεια των αγώ­νων της «νεο­λαί­ας Λαμπρά­κη» για «περισ­σό­τε­ρες και καλύ­τε­ρες σπου­δές», όταν η στρα­τη­γι­κή της ΕΕ και οι πολι­τι­κές των κυβερ­νή­σε­ων είναι η μόρ­φω­ση σε λίγους, δεξιό­τη­τες στους περισ­σό­τε­ρους και πανε­πι­στή­μια ΑΕ.

Πηγή: 902.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο