Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν υποψήφιο διδάκτορα που πήγαινε στο ΑΠΘ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το βίντεο από ακό­μη ένα περι­στα­τι­κό βίας κάνει το γύρο του δια­δι­κτύ­ου. Συγκε­κρι­μέ­να, υπο­ψή­φιος διδά­κτο­ρα στο Τμή­μα Ηλε­κτρο­λό­γων Μηχα­νι­κών & Μηχα­νι­κών Υπο­λο­γι­στών του ΑΠΘ, ο οποί­ος, καθώς πήγαι­νε στο πανε­πι­στή­μιο, έτυ­χε να βρε­θεί κοντά στα επει­σό­δια που σημειώ­θη­καν μετά το τέλος του πανεκ­παι­δευ­τι­κού συλ­λα­λη­τη­ρί­ου,  χτυ­πή­θη­κε εντε­λώς αναί­τια από τους αστυνομικούς.

Σύμ­φω­να με καταγ­γε­λία, στο τέλος της πορεί­ας οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις έβα­λαν «στο μάτι» τον διδα­κτο­ρι­κό φοι­τη­τή ο οποί­ος κατευ­θυ­νό­ταν προς τα πανε­πι­στή­μια πηγαί­νο­ντας στη δου­λειά του. Τον κυνή­γη­σαν μέχρι τη ρωμαϊ­κή αγο­ρά και τον χτύ­πη­σαν βάναυ­σα ανοί­γο­ντας του το κεφάλι.

Στο βίντεο που κυκλο­φό­ρη­σε στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης ο νεα­ρός άνδρας φαί­νε­ται να τους ρωτά τους αστυ­νο­μι­κούς για ποιο λόγο τον χτύπησαν.

Συγκε­ντρω­μέ­νος κόσμος ζητά το λόγο το λόγο από τους αστυ­νο­μι­κούς που παρα­μέ­νουν απα­θείς χωρίς να δίνουν καμιά απά­ντη­ση. Το περι­στα­τι­κό έλη­ξε όταν ο 32χρονος προ­σή­χθη στην ΓΑΔΘ με κατη­γο­ρία αντί­στα­σης κατά της αρχής. Λίγο αργό­τε­ρα αφέ­θη­κε ελεύ­θε­ρος με εντο­λή εισαγ­γε­λέα και θα δικα­στεί σε τακτή δικάσιμο.

Σύμ­φω­να με τη μαρ­τυ­ρία ανθρώ­που που κατέ­γρα­ψε το περι­στα­τι­κό: «Αρχι­σα να βιντε­ο­σκο­πώ λίγο αφού είδα­με μπρο­στά μας: τον έναν από τους δύο μπά­τσους, να ρίχνει στο πεζο­δρό­μιο τον άνθρω­πο — που φαί­νε­ται στο βίντεο μέσα στα αίμα­τα- να τον κλω­τσά­ει, να έρχε­ται ο δεύ­τε­ρος, να του ασκεί σωμα­τι­κή βία και να τον κοπα­νά­ει με το γκλοπ, μέχρι που ο άνθρω­πος άρχι­σε να αιμορ­ρα­γεί, όπως και φαί­νε­ται στο βίντεο» .

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο