Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αστυνομικοί: Οι απόψεις του Μπαλάσκα δε μας εκφράζουν

Η Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Αστυ­νο­μι­κών Υπαλ­λή­λων με αφορ­μή τις δηλώ­σεις του αντι­προ­έ­δρου της Στρά­του Μπα­λά­σκα σε τηλε­ο­πτι­κή εκπο­μπή για την αστυ­νο­μι­κή επι­χεί­ρη­ση που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε χθες στα Εξάρ­χεια, τονί­ζει, μετα­ξύ άλλων, ότι «οι από­ψεις που δια­τυ­πώ­θη­καν δεν εκφρά­ζουν σε καμία περί­πτω­ση την Ομο­σπον­δία μας, πολ­λώ δε μάλ­λον τους Έλλη­νες αστυ­νο­μι­κούς που δεί­χνουν καθη­με­ρι­νά και αδιαμ­φι­σβή­τη­τα το ανθρώ­πι­νο πρό­σω­πό τους και ως εκ τού­του, άμε­σα θα συγκλη­θούν τα αρμό­δια πει­θαρ­χι­κά όργα­νά της».

Παράλ­λη­λα, η ΠΟΑΣΥ επι­ση­μαί­νει, με αφορ­μή δημο­σιεύ­μα­τα που ανα­φέ­ρο­νται σε εκπρο­σώ­πη­σή της από τον αντι­πρό­ε­δρο Θεμά­των Μελε­τών-Επι­μόρ­φω­σης Αστυ­νο­μι­κών, ότι στο δημό­σιο λόγο την εκπρο­σω­πούν απο­κλει­στι­κά και μόνο ο πρό­ε­δρος και ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της, σύμ­φω­να με το άρθρο 22 παρ. 4 του κατα­στα­τι­κού της.

Τέλος, η Ομο­σπον­δία υπο­γραμ­μί­ζει ότι «δια­χρο­νι­κά έχει εκφρά­σει και συνε­χί­ζει να εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη της στην κοι­νω­νία. Ο σεβα­σμός στην προ­σω­πι­κό­τη­τα του ανθρώ­που, ανε­ξαρ­τή­τως φυλής, χρώ­μα­τος, ιδιό­τη­τας ή οτι­δή­πο­τε άλλου, είναι αδιαπραγμάτευτος».

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι χτες ο εν λόγω αστυ­νο­μι­κός και συν­δι­κα­λι­στής μιλώ­ντας στο ΣΚΑΙ για την επι­χεί­ρη­ση εκκέ­νω­σης τεσ­σά­ρων κτι­ρί­ων που τελού­σαν υπό κατά­λη­ψη, στην περιο­χή των Εξαρ­χεί­ων είπε:

«Εκί­νη­σε μια αθό­ρυ­βη νέας τεχνο­λο­γί­ας ηλε­κτρι­κή σκού­πα η οποία είναι η αστυ­νο­μία, η οποία σιγά σιγά θα ρου­φή­ξει όλα τα σκου­πί­δια από τα Εξάρ­χεια προ­ο­δευ­τι­κά, δημο­κρα­τι­κά, με σχέ­διο από τα επι­τε­λεία της Αστυ­νο­μί­ας, ώστε να κατα­λά­βουν μερι­κοί ότι δεν υπάρ­χει περί­πτω­ση η Αστυ­νο­μία ‑και δεν θα το δέχο­νταν οι αστυ­νο­μι­κοί- να μπού­με ως ταύ­ρος εν υαλο­πω­λείο ή σαν στρα­τός ή να κάνου­με εμείς Κύρου ανά­βα­ση ή να κάνου­με την κάθο­δο των μυρίων».

Στη συνέ­χεια με εντο­λή του αρχη­γού της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας, αντι­στρά­τη­γου Μιχα­ήλ Καρα­μα­λά­κη, δια­βι­βά­στη­καν από το Αρχη­γείο της ΕΛ.ΑΣ στην Εισαγ­γε­λία Αθη­νών. Παράλ­λη­λα, δια­τά­χθη­κε η διε­νέρ­γεια Ενορ­κης Διοι­κη­τι­κής Εξέτασης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο