Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ασύλληπτες σκηνές στην Πατησίων με αστυνομικό να πυροβολεί στον αέρα

Ασύλ­λη­πτες σκη­νές στην Πατη­σί­ων όπου αστυ­νο­μι­κός, ως καου­μπόι, έβγα­λε περί­στρο­φο και πυρο­βό­λη­σε τρεις φορές στον αέρα έπει­τα από μικρο­συ­μπλο­κή με ομά­δα ατόμων.

Το περι­στα­τι­κό συνέ­βη επί της οδού Πατη­σί­ων όπου νωρί­τε­ρα ομά­δα περί­που 20 ατό­μων εξήλ­θε από το πανε­πι­στη­μια­κό ίδρυ­μα και έβα­λε φωτιά σε κάδους στή­νο­ντας οδο­φράγ­μα­τα, με απο­τέ­λε­σμα να κλεί­σει η κυκλο­φο­ρία από το ένα ρεύ­μα. Κατέ­φθα­σαν διμοι­ρί­ες των ΜΑΤ και σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες δέχθη­καν πέτρες προ­τού τα άτο­μα ξανα­μπούν στο πανεπιστήμιο.

Στη συνέ­χεια ολι­γο­με­λής ομά­δα ξανα­βγή­κε στην Πατη­σί­ων, όπου προ­σέγ­γι­σε διερ­χό­με­νο περι­πο­λι­κό με τρεις αστυ­νο­μι­κούς. Σύμ­φω­να με την ΕΛΑΣ οι άγνω­στοι επι­τέ­θη­καν με πέτρες και άλλα αντι­κεί­με­να σε περι­πο­λι­κό που περ­νού­σε από το σημείο, με ένα αστυ­νο­μι­κό να πυρο­βο­λεί στον αέρα για εκφοβισμό.

Φοι­τη­τές αυτό­πτες μάρ­τυ­ρες κάνουν λόγο για αστυ­νο­μι­κό σε πανι­κό, ο οποί­ος έβγα­λε το όπλο του και πυρο­βό­λη­σε μέσα από το περι­πο­λι­κό. Η αστυ­νο­μία πάντως υπο­στη­ρί­ζει ότι ο αστυ­νο­μι­κός πυρο­βό­λη­σε τρεις φορές στον αέρα με σκο­πό να απε­γκλω­βι­στούν ο ίδιος και ο συνά­δελ­φός του από τον κλοιό των ατό­μων. Παρα­μέ­νει ανε­πι­βε­βαί­ω­το, ωστό­σο, προς ποια κατεύ­θυν­ση πυρο­βό­λη­σε τελι­κά ο αστυνομικός.

 

Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας, «ενώ είχε δοθεί σαφής εντο­λή από το Κέντρο της Άμε­σης Δρά­σης να μην πραγ­μα­το­ποιού­νται διε­λεύ­σεις περι­πο­λι­κών από το σημείο, όχη­μα της Άμε­σης Δρά­σης με πλή­ρω­μα τρεις αστυ­νο­μι­κούς, δέχθη­κε από τα ανω­τέ­ρω άτο­μα απρό­κλη­τη επί­θε­ση με πέτρες, καδρό­νια και άλλα αντι­κεί­με­να, με απο­τέ­λε­σμα να προ­κλη­θούν φθο­ρές στο όχημα».

«Δύο από τους αστυ­νο­μι­κούς απο­μα­κρύν­θη­καν άμε­σα από το όχη­μα, ωστό­σο ο τρί­τος εγκλω­βί­στη­κε και έκα­νε χρή­ση του υπη­ρε­σια­κού του οπλι­σμού ρίχνο­ντας στον αέρα», ανα­φέ­ρε­ται στην ίδια ανα­κοί­νω­ση. Ο αστυ­νο­μι­κός που πυρο­βό­λη­σε συνε­λή­φθη και σε βάρος του σχη­μα­τί­ζε­ται σχε­τι­κή ποι­νι­κή δικο­γρα­φία από τη Διεύ­θυν­ση Ασφά­λειας Αττι­κής. Επί­σης, «με εντο­λή του Αρχη­γού της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας κινού­νται άμε­σα οι δια­δι­κα­σί­ες για την πει­θαρ­χι­κή διε­ρεύ­νη­ση του περι­στα­τι­κού, ενώ παράλ­λη­λα εξε­τά­ζε­ται η επι­βο­λή του διοι­κη­τι­κού μέτρου της δια­θε­σι­μό­τη­τας σε βάρος των εμπλε­κό­με­νων αστυ­νο­μι­κών», σύμ­φω­να με την ΕΛ.ΑΣ.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο