Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αττική: Η μεγαλύτερη κίνηση των τελευταίων δυο ετών

Η μεγα­λύ­τε­ρη κίνη­ση των τελευ­ταί­ων δυο ετών κατα­γρά­φε­ται χθες και σήμε­ρα στην Αττι­κή. Συγκε­κρι­μέ­να σύμ­φω­να με στοι­χεία Κέντρου Δια­χεί­ρι­σης Κυκλο­φο­ρί­ας της Περι­φέ­ρειας Αττι­κής στις 5:30 μ.μ της Παρα­σκευ­ής η κίνη­ση στους δρό­μους έφτα­σε στο από­γειο. Σε σχέ­ση με την προη­γού­με­νη εβδο­μά­δα ήταν 33% αυξη­μέ­νη και 15% παρα­πά­νω από την περ­σι­νή παρα­μο­νή Χρι­στου­γέν­νων, όπου παρα­δο­σια­κά παρα­τη­ρεί­ται η πιο έντο­νη κίνη­ση του έτους.

«Έχου­με συμ­φό­ρη­ση σχε­δόν σε όλο το οδι­κό δίκτυο. Τόσο στις κύριες οδι­κές αρτη­ρί­ες όσο και στους δια­δη­μο­τι­κούς δρό­μους. Δια­δρο­μές εντός του λεκα­νο­πε­δί­ου από τη μια πλευ­ρά στην άλλη ίσως να ξεπερ­νά­νε και τις δυο ώρες από το βόρειο στο νότιο άξο­να» ανα­φέ­ρει στο Αθη­ναϊ­κό Πρα­κτο­ρείο Ειδή­σε­ων ο υπεύ­θυ­νος του Κέντρου Δια­χεί­ρι­σης Κυκλο­φο­ρί­ας και Σύμ­βου­λος Οδι­κής Ασφά­λειας της Περι­φέ­ρειας Αττι­κής, Κίμων Λογοθέτης.

Το σύστη­μα του Κέντρου κατέ­γρα­ψε συμ­φό­ρη­ση ακό­μα και σε σημεία που τις ώρες αιχ­μής, υπό κανο­νι­κές συν­θή­κες, τα οχή­μα­τα κινού­νται με σχε­τι­κή άνε­ση. Πρό­κει­ται για την Χαμο­στέρ­νας από την Πει­ραιώς μέχρι τη λεω­φό­ρο Συγ­γρού, την λεω­φό­ρο Κων­στα­ντι­νου­πό­λε­ως και την Ιερά Οδό σε όλο της το μήκος.

«Ο Κηφι­σός, δεν το συζη­τά­με, είναι όλος μπο­τι­λια­ρι­σμέ­νος και τα οχή­μα­τα είναι σχε­δόν ακι­νη­το­ποι­η­μέ­να. Δεν κινού­νται απλά με χαμη­λές ταχύ­τη­τες, είναι το από­λυ­το κυκλο­φο­ρια­κό κομ­φού­ζιο. Είναι ο μεγα­λύ­τε­ρος φόρ­τος που έχει δεχτεί το οδι­κό δίκτυο του­λά­χι­στον στο διά­στη­μα που λει­τουρ­γεί το Κέντρο Δια­χεί­ρι­σης Κυκλο­φο­ρί­ας» προ­σθέ­τει ο Κίμων Λογοθέτης.

Η Ερμού «πλημ­μύ­ρι­σε» από κόσμο που βγή­κε για τα τελευ­ταία ψώνια πριν την εφαρ­μο­γή των νέων περιο­ρι­στι­κών μέτρων. Τα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης γέμι­σαν φωτο­γρα­φί­ες από τον κατά­με­στο εμπο­ρι­κό πεζό­δρο­μο της Αθήνας.

ermou1

Ο Εμπο­ρι­κός Σύλ­λο­γος Αθη­νών μέχρι τις 3:30 μ.μ της Παρα­σκευ­ής κατέ­γρα­ψε μεσο­σταθ­μι­κή αύξη­ση του τζί­ρου της τάξης του 20%, στα κατα­στή­μα­τα του κέντρου.

«Πιο πολ­λοί ψωνί­ζουν εύκο­λα ρού­χα, που­λό­βερ, φόρ­μες, κολάν, άνε­τα παντε­λό­νια. Ρού­χα που μπο­ρούν να βάλουν μέσα στο σπί­τι και λίγο στη βόλ­τα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ‘Αννα Κοτσα­μπα­σά­κη, η οποία δια­τη­ρεί εμπο­ρι­κό κατά­στη­μα ένδυ­σης επί της οδού Λέκκα.

«Του­λά­χι­στον ας μας έδι­ναν και το Σάβ­βα­το. Σήμε­ρα παρέ­λα­βα εμπό­ρευ­μα 2.000 ευρώ. Που­λάω από το Instagram και το Facebook μέχρι να ανοί­ξω το ηλε­κτρο­νι­κό μου κατά­στη­μα αλλά δεν είναι το ίδιο με το φυσι­κό κατά­στη­μα» προσθέτει.

Ο πρό­ε­δρος του Εμπο­ρι­κού Συλ­λό­γου Αθη­νών, Σταύ­ρος Καφού­νης, μιλώ­ντας στο ΑΠΕ διευ­κρι­νί­ζει πως οι εικό­νες με τον κόσμο στην Ερμού δεν θα ήταν οι ίδιες αν δεν υπήρ­χε ο περιο­ρι­σμός επι­σκε­πτών ανά­λο­γα με τα τετρα­γω­νι­κά των κατα­στη­μά­των και πως η ζήτη­ση δεν αφο­ρά όλα τα είδη.

«Μετά την ανα­κοί­νω­ση του επι­κεί­με­νου lockdown το κατα­να­λω­τι­κό κοι­νό στρά­φη­κε στις επι­χει­ρή­σεις λια­νι­κής με απο­κλει­στι­κό γνώ­μο­να της κάλυ­ψη συγκε­κρι­μέ­νο ανα­γκών τις οποί­ες δεν είχε ικα­νο­ποι­ή­σει μέχρι τώρα. Μιλά­με για είδη πρώ­της ανά­γκης», τόνι­σε ο Σταύ­ρος Καφούνης.

Αρκε­τοί κατα­στη­μα­τάρ­χες αντι­με­τω­πί­ζουν πρό­βλη­μα ακό­μα και με τις κρα­τή­σεις εμπο­ρευ­μά­των. «Έχου­με πολ­λές κρα­τή­σεις και ο κόσμος δεν έρχε­ται να τις παρα­λά­βει. Έχουν γίνει κρα­τή­σεις από τον προη­γού­με­νο μήνα για να τα πάρουν όταν πλη­ρώ­νο­νται περί­που 2 με 10 του μήνα. Στα τηλέ­φω­να είναι πολύ από­το­μοι όταν τους πήρα­με, παρό­τι έχουν δώσει προ­κα­τα­βο­λές» ανα­φέ­ρει η Ελευ­θε­ρία Καρ­δά­μη, ιδιο­κτή­τρια κατα­στή­μα­τος γυναι­κεί­ας ένδυ­σης, στον Πειραιά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο