Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Αυλαία» σήμερα για το Τουρνουά Ακρόπολις

Αυλαία σήμε­ρα Παρα­σκευή για το τουρ­νουά «Ακρό­πο­λις» στο ΟΑΚΑ, στο πλαί­σιο της προ­ε­τοι­μα­σί­ας της για το Παγκό­σμιο Κύπελ­λο της Κίνας (31/8–15/9).

Η Εθνι­κή θα έχει την ευκαι­ρία να δοκι­μά­σει τις δυνά­μεις τους κόντρα σε τρεις ομά­δες ενό­ψει και του Μου­ντο­μπά­σκετ της Κίνας.

Αφού πρώ­τα οι φίλα­θλοι στο Ηρά­κλειο της Κρή­της είχαν την ευκαι­ρία να δουν από κοντά τον Γιάν­νη Αντε­το­κούν­μπο να αγω­νί­ζε­ται, ο “Greek Freak” και η… παρέα του περι­μέ­νουν στο Μαρού­σι το κοι­νό της Αθή­νας για τρεις αγώ­νες με ισχυ­ρούς αντι­πά­λους. Η «επί­ση­μη αγα­πη­μέ­νη» έκα­νε επί­δει­ξη δύνα­μης με Ουγ­γα­ρία (83–59) και Ιράν (88–58) στο Τουρ­νουά “Aegean” και πλέ­ον… ανε­βά­ζει έντα­ση απέ­να­ντι σε Ιτα­λία (16/8), Τουρ­κία (17/8) και Σερ­βία (18/8).

Οι τρεις αγώ­νες της εθνι­κής ανδρών στο 29ο Τουρ­νουά «Ακρό­πο­λις» αρχί­ζουν στις 20:30 στο ΟΑΚΑ και θα μετα­δο­θούν ζωντα­νά από την ΕΡΤ. O ομο­σπον­δια­κός τεχνι­κός, Θανά­σης Σκουρ­τό­που­λος, έχει 14 παί­κτες στη διά­θε­σή του, καθώς «κόπη­καν» Σαλού­στρος, Μάν­τζαρ­της κιαι Κ. Αντετοκούνμπο .

Η εθνι­κή ανδρών διεκ­δι­κεί το 18ο τρό­παιο σε 29 Τουρ­νουά «Ακρό­πο­λις» στην ιστο­ρία. Κυρί­ως, όμως, στό­χος του προ­πο­νη­τι­κού τιμ είναι το «δέσι­μο» των διε­θνών με στό­χο να διεκ­δι­κή­σει η εθνι­κή την επι­στρο­φή της στο βάθρο σε διε­θνή διορ­γά­νω­ση για πρώ­τη φορά από το 2009, όταν με τεχνι­κό τον Γιό­νας Καζ­λά­ου­σκας η Ελλά­δα είχε κατα­κτή­σει το χάλ­κι­νο μετάλ­λιο στο Ευρω­μπά­σκετ της Πολωνίας.

Μετά το Τουρ­νουά «Ακρό­πο­λις», η εθνι­κή θα δώσει φιλι­κούς αγώ­νες στην Κίνα. Στις 24 Αυγού­στου, αντί­πα­λος της εθνι­κής θα είναι η Ιορ­δα­νία, στις 26 Αυγού­στου η -«οικο­δέ­σποι­να» του Παγκο­σμί­ου Κυπέλ­λου- Κίνα, ενώ «πρό­βα τζε­νε­ρά­λε» για την εθνι­κή πριν την πρε­μιέ­ρα του Παγκο­σμί­ου Κυπέλ­λου με το Μαυ­ρο­βού­νιο (1/9) θα απο­τε­λέ­σει ο φιλι­κός αγώ­νας με αντί­πα­λο είτε την Τουρ­κία είτε τη Σενε­γά­λη, στις 27 Αυγούστου…

Το πρόγραμμα του «Ακρόπολις»

Παρα­σκευή 16 Αυγούστου

18:00 Σερ­βία – Τουρκία

20:30 Ελλά­δα – Ιταλία

Σάβ­βα­το 17 Αυγούστου

18:00 Ιτα­λία – Σερβία

20:30 Ελλά­δα – Τουρκία

Κυρια­κή 18 Αυγούστου

18:00 Τουρ­κία – Ιταλία

20:30 Ελλά­δα –Σερ­βία

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο