Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αυξήθηκε η δύναμη του ΚΚ Σουηδίας στις Ευρωεκλογές

Ανα­κοί­νω­ση του ΠΓ του ΚΚ Σουηδίας. 

Η τελι­κή κατα­μέ­τρη­ση των ψήφων έχει ολο­κλη­ρω­θεί και φαί­νε­ται καθα­ρά πως έχου­με το καλύ­τε­ρο εκλο­γι­κό απο­τέ­λε­σμα από το 2002 

Το απο­τέ­λε­σμα θα μπο­ρού­σε να ήταν καλύ­τε­ρο και αυτό θα θέλα­με. Δεί­χνει όμως το απο­τέ­λε­σμα καθα­ρά την αυξη­τι­κή πορεία μας. Από το 2010 η αύξη­ση μας είναι εμφα­νής σε κάθε εκλο­γι­κή αναμέτρηση. 

Παρό­λο που ψήφι­σαν 3 εκα­τομ­μύ­ρια λιγό­τε­ροι από τις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές  κατα­φέ­ρα­με να προ­ω­θή­σου­με τις γραμ­μές μας. Στις ευρω­ε­κλο­γές 974 άνθρω­ποι (702 στις βου­λευ­τι­κές του περα­σμέ­νου φθινοπώρου)

απο­φά­σι­σαν να δώσουν την ψήφο τους, απο­τέ­λε­σμα του αγώ­να μας ενα­ντί­ον της ΕΕ.

Είμα­στε ένα μικρό κόμ­μα και δεν μπο­ρού­με να αντα­γω­νι­στού­με τους μηχα­νι­σμούς των μεγα­λύ­τε­ρων κομμάτων. 

Τα υπό­λοι­πα κόμ­μα­τα έχουν τα ψηφο­δέλ­τια τους δωρε­άν εκτυ­πω­μέ­να και απε­σταλ­μέ­να στα εκλο­γι­κά τμή­μα­τα. Εμείς πρέ­πει να το κάνου­με μόνοι μας.

Αυτό σημαί­νει ότι φτά­σα­με μόνο στο 10% των εκλο­γι­κών τμη­μά­των της χώρας. 

Δεν παίρ­νου­με καμία κρα­τι­κή ενί­σχυ­ση σαν κόμμα.

Όλα τα έξο­δα πρέ­πει να χρη­μα­το­δο­τη­θούν από εμάς τους ίδιους και αυτό καθο­ρί­ζει και το μέγε­θος της προ­ε­κλο­γι­κής μας καμπάνιας.

Παρό­λα αυτά προ­ω­θή­σα­με τις γραμ­μές μας σε σύγκρι­ση με τις προη­γού­με­νες εκλογές. 

Τα μέλη και οι οπα­δοί του κόμ­μα­τος δρα­στη­ριο­ποι­ή­θη­καν στις εκλο­γές, έβα­λαν αφί­σες, μοί­ρα­σαν προ­κη­ρύ­ξεις, έγρα­ψαν άρθρα συμ­με­τεί­χαν με διά­φο­ρους τρό­πους. Χωρίς αυτή την δρά­ση θα ήταν αδύ­να­τος ο προ­ε­κλο­γι­κός αγώ­νας- ευχα­ρι­στού­με όλους όσους συμμετείχαν. 

Γνω­ρί­ζου­με πως τα επό­με­να χρό­νια η επί­θε­ση ενα­ντί­ον της εργα­τι­κής τάξης θα εντα­θεί. Ο διε­θνής καπι­τα­λι­σμός ανα­γκά­ζει τους καπι­τα­λι­στές όλων των χωρών όπως και της Σου­η­δί­ας σε πιό μεγά­λη και ολό­πλευ­ρη επίθεση. 

Η ισχυ­ρο­ποί­η­ση του κόμ­μα­τος μας δεν είναι αρκε­τή. Δεν μας ικα­νο­ποιεί. Απευ­θυ­νό­μα­στε σε όσους με όποιο τρό­πο βοή­θη­σαν το κόμ­μα μας να έρθουν σε επα­φή μαζί μας και να βοη­θή­σουν το κόμ­μα και στις υπό­λοι­πες μάχες.

Ένα ισχυ­ρό κομ­μου­νι­στι­κό κόμ­μα είναι η μονα­δι­κή ελπί­δα του λαού, ακό­μη και αν είναι μικρό είμα­στε απο­φα­σι­σμέ­νοι να αγω­νι­στού­με σε όλα τα μέτω­πα για όλα τα ζητή­μα­τα.  Ακό­μα κι αν το κόμ­μα είναι μικρό κάθε μέλος στο δικό μας κόμ­μα είναι μεγά­λο και μαζί γινό­μα­στε ισχυρότεροι. 

Οι κομ­μου­νι­στές πάνε μπρο­στά- κάντο μαζί μας

 

ΠΓ του ΚΚ Σουηδίας 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο