Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αυστρία: Θα μπαίνουν στην ΕΕ μόνο όσοι πρόσφυγες συμφωνούν μαζί μας

 Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Νάτος ο φασισμός και ο ωμός ρατσισμός!

Η Λε Μοντ απο­κα­λύ­πτει απόρ­ρη­το έγγρα­φο- επι­στο­λή της Αυστρια­κής κυβέρ­νη­σης προς όλες τις κυβερ­νή­σεις της ΕΕ (Η Αυστρία ανα­λαμ­βά­νει την προ­ε­δρία της ΕΕ αυτό το εξάμηνο).

Σύμ­φω­να με το έγγρα­φο – πρό­τα­ση προς τις χώρες της ΕΕ η δια­δι­κα­σία χορή­γη­σης ασύ­λου πρέ­πει να απα­γο­ρευ­τεί να γίνε­ται σε Ευρω­παϊ­κό έδα­φος. Προ­τεί­νει την δημιουρ­γία Κέντρων αίτη­σης ασύ­λου έξω από την ΕΕ.

«Θα δικαιού­νται άσυ­λο μόνο αυτοί που σέβο­νται τα ιδε­ώ­δη της ΕΕ και τις ελευ­θε­ρί­ες και τα δικαιώ­μα­τα της Ένωσης»

«Λόγω της κατα­γω­γής τους και της έλλει­ψης μελ­λο­ντι­κής προ­ο­πτι­κής έχουν ( οι πρό­σφυ­γες) μεγά­λα προ­βλή­μα­τα να ζήσουν σε ανοι­χτές κοι­νω­νί­ες ακό­μη και να τις απο­δε­χτούν. Μετα­ξύ αυτών υπάρ­χουν πολ­λοί άνδρες νέας ηλι­κί­ας με ελά­χι­στη ή και καθό­λου μόρ­φω­ση. Πολ­λοί από αυτούς είναι επιρ­ρε­πείς στην απο­δο­χή ιδε­ο­λο­γιών που είναι εχθρι­κές προς στην ελευ­θε­ρία ή προ­πα­γαν­δί­ζουν την βία» ανα­φέ­ρει το έγγραφο.

«Η ελίτ της Ευρώ­πης και η ΕΕ στο σύνο­λό της είχε χάσει τον έλεγ­χο της κατά­στα­σης το 2015» συνε­χί­ζει το έγγραφο.

Αυτά γρά­φο­νται την στιγ­μή που χιλιά­δες πρό­σφυ­γες προ­σπα­θούν να περά­σουν στην Ευρώ­πη για να ξεφύ­γουν από τον πόλε­μο και τη φτώχεια.

Τα Κέντρα έξω από την Ευρώ­πη είναι γνω­στή απαί­τη­ση των Ευρω­παί­ων ακρο­δε­ξιών. Η ΕΕ που κατά τα άλλα δια­φω­νεί με τους ακρο­δε­ξιούς, ήδη ψάχνει με απο­στο­λές της, χώρες όπως Λιβύη, Ιορ­δα­νία, Λίβα­νο για να μαντρώ­νει εκεί τους πρό­σφυ­γες και να τους καθι­στά εύκο­λη λεία δου­λε­μπό­ρων, εκβια­στών ακό­μη και θύμα­τα δολο­φό­νων εκδικητών.

Η παρά­λο­γη απαί­τη­ση να σέβο­νται τα Ευρω­παϊ­κά ιδε­ώ­δη και όλη η περι­γρα­φή της Αυστρια­κής κυβέρ­νη­σης δεί­χνει καθα­ρά την απέ­χθεια, την ξενο­φο­βία και τον ρατσι­σμό που εκπέ­μπει η φασι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία. Η ηγε­σία της ΕΕ δεν είναι μακριά από αυτές τις σκέ­ψεις. Κάτι τέτοιο ψέλ­λι­σε και Μέρ­κελ και ο Σου­η­δός πρω­θυ­πουρ­γός μετά την τελευ­ταία σύσκε­ψη για το Προ­σφυ­γι­κό. Η ΕΕ απλά θέλει να κρα­τή­σει τα προ­σχή­μα­τα. Τώρα βρή­κε και τον κατάλ­λη­λο λαγό να το τρέ­ξει. Η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση δεν αντέ­δρα­σε ακό­μη στην επιστολή.

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο