Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αυτή είναι η κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία – Εισροή νερού στο νοσοκομείο του Ρίου

Εικό­νες ντρο­πής κάνουν το γύρο του δια­δι­κτύ­ου από την Πάτρα και συγκε­κρι­μέ­να από το Πανε­πι­στη­μια­κό Νοσο­κο­μείο του Ρίου.

Μετά τη χθε­σι­νή καταρ­ρα­κτώ­δη βρο­χή που έπλη­ξε την πόλη της Πάτρας, προ­κλή­θη­κε εισ­ροή νερού στον πρώ­το όρο­φο του κτι­ρί­ου με απο­τέ­λε­σμα την πτώ­ση της ψευ­δο­ρο­φής στο διά­δρο­μο του ακτινολογικού.

Ευτυ­χώς εκεί­νη τη στιγ­μή δεν υπήρ­χαν ασθε­νείς ή επισκέπτες.

Να σημειω­θεί ότι κάθε φορά που έχει ισχυ­ρή βρο­χό­πτω­ση στην περιο­χή, ανά­λο­γα φαι­νό­με­να παρα­τη­ρού­νται και σε άλλα σημεία του νοσο­κο­μεί­ου, το οποίο παρα­δό­θη­κε για χρή­ση το 1988 και από τότε έχει να συντη­ρη­θεί, τόσο στην εξω­τε­ρι­κή πλευ­ρά όσο και στις μονώσεις.

Τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες έχει εγκα­τα­στα­θεί ο εργο­λά­βος που έχει ανα­λά­βει το έργο της συντή­ρη­σης και ανα­μέ­νε­ται σε σύντο­μο χρο­νι­κό διά­στη­μα αυτές οι εικό­νες να απο­τε­λούν παρελθόν.

Αυτή είναι η κατά­στα­ση στα ελλη­νι­κά νοσο­κο­μεία τη στιγ­μή που η Ελλά­δα είναι πρω­τα­θλή­τρια στις ΝΑΤΟϊ­κές δαπά­νες και δίνει με τη «σέσου­λα» χρή­μα­τα στους επι­χει­ρη­μα­τί­ες της Υγείας.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο