Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αυτοί που «ξέπλυναν» ΝΔ — ΠΑΣΟΚ ζητάνε και τα ρέστα!

Αν, ο μη γένοι­το, κερ­δί­σει η ΝΔ θα είναι άλλο ένα τερά­στιο λάθος του ΚΚΕ (…) Πολ­λές φορές το έχει κάνει το λάθος το ΚΚΕ και η αρι­στε­ρά (…)». Την αμί­μη­τη αυτή ατά­κα εκστό­μι­σε ο Ευκλεί­δης Τσα­κα­λώ­τος στη Βου­λή, ξεπα­τι­κώ­νο­ντας τις πιο χυδαί­ες «παρα­δό­σεις» του ΠΑΣΟ­Κι­κού αυρια­νι­σμού, ότι όποιος δεν είναι μαζί τους είναι με τη «δεξιά». Καλώ­ντας μάλι­στα …τους ψηφο­φό­ρους του ΚΚΕ να το πιέ­σουν να αλλά­ξει γραμ­μή ή να μην το ψηφί­σουν! Μέσα στο μυα­λό του Τσα­κα­λώ­του δύσκο­λα μπαί­νει κανείς, αλλά αν επε­κτεί­νου­με τη «λογι­κή» του, το ΚΚΕ είτε δεν πρέ­πει να κατέ­βει στις εκλο­γές είτε πρέ­πει να δώσει «γραμ­μή» στή­ρι­ξης στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να συνε­χί­σει η σημε­ρι­νή και όχι η επό­με­νη κυβέρ­νη­ση να υλο­ποιεί τις αντι­λαϊ­κές δεσμεύ­σεις… Τέτοια έχουν πει κι άλλοι, πιο «αλε­που­διά­ρη­δες» από τον Τσα­κα­λώ­το και φάγα­νε τα μού­τρα τους.

Ομως, σήμε­ρα ποιοι τολ­μούν να τα λένε; Μια κυβέρ­νη­ση που με την πολι­τι­κή της έγι­νε το καλύ­τε­ρο πλυ­ντή­ριο και για τη ΝΔ και για το ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που διέ­συ­ρε τις έννοιες της προ­ό­δου και της αρι­στε­ράς, δικαί­ω­σε όλα τα μνη­μο­νια­κά μέτρα των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων, παίρ­νο­ντας τα εύση­μα των «θεσμών», της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά και του «δια­βο­λι­κά καλού» Τραμπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με ΝΔ — ΠΑΣΟΚ και τους υπό­λοι­πους ψήφι­σε ένα ακό­μα μνη­μό­νιο και εκα­το­ντά­δες αντι­λαϊ­κούς νόμους. Το κόμ­μα που συγκυ­βέρ­νη­σε 4 χρό­νια με τους ακρο­δε­ξιούς ΑΝΕΛ και ξανα­έ­βα­λε στο σβέρ­κο του λαού υπουρ­γούς στε­λέ­χη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που είχαν κατα­δι­κα­στεί στη λαϊ­κή συνεί­δη­ση αφού φόρ­τω­σαν στους εργα­ζό­με­νους όλη τη βαρ­βα­ρό­τη­τα της τελευ­ταί­ας δεκα­ε­τί­ας. Οι άνθρω­ποι που από το 2015 — από τότε ακό­μα που τα ίδια έλε­γαν για τις «ιστο­ρι­κές ευθύ­νες» του ΚΚΕ που δεν έβα­ζε πλά­τη στα βρώ­μι­κα σχέ­διά τους και προει­δο­ποιού­σε το λαό για το τι έρχε­ται κρα­τώ­ντας, όπως απο­δεί­χτη­κε, ζωντα­νή την ελπί­δα — συζη­τού­σαν στο παρα­σκή­νιο για συγκυ­βέρ­νη­ση με τη ΝΔ και που προ­χτές ο πρω­θυ­πουρ­γός τους άφη­νε ξανά ανοι­χτό το ενδε­χό­με­νο. Εκεί­νοι που στις πρό­σφα­τες τοπι­κές εκλο­γές λύσ­σα­ξαν μαζί με τη «δεξιά» για να μην επα­νε­κλε­γούν κομ­μου­νι­στές δήμαρ­χοι, ώστε να διευ­κο­λυν­θεί το έργο της όποιας επό­με­νης κυβέρνησης.

Και τώρα οι ΣΥΡΙ­ΖΑί­οι ζητά­νε τα ρέστα από το ΚΚΕ. Συμπέ­ρα­σμα για τις ερχό­με­νες εκλο­γές: Οχι μόνο οι εργα­ζό­με­νοι, όσοι αυτο­α­πο­κα­λού­νται αρι­στε­ροί και προ­ο­δευ­τι­κοί δεν πρέ­πει να τους κάνουν τη χάρη αλλά να τους γυρί­σουν την πλά­τη ακό­μα πιο μαζι­κά και απο­φα­σι­στι­κά ενι­σχύ­ο­ντας το ΚΚΕ. Για να πάρει ανά­σα ο λαός από τους χαλί­φη­δες που εναλ­λάσ­σο­νται, που τον εκβιά­ζουν, τον κοροϊ­δεύ­ουν και τελι­κά τον τσα­κί­ζουν. ΚΚΕ, η μόνη απά­ντη­ση για να μαζευτούν!

Πηγή: Ριζοσπάστης/ Δ. Π.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο