Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αυτοδιάγνωση για τις ηλικίες 18–30 με δωρεάν (τα αμφιλεγόμενα) self test

Στον καλό και­ρό, στην «αυτο­διά­γνω­ση» με τα αμφι­λε­γό­με­να self test και στους εμβο­λια­σμούς ενα­πο­θέ­τει η κυβέρ­νη­ση την προ­στα­σία του λαού, αντι­με­τω­πί­ζο­ντας ως «κόστος» άλλα απα­ραί­τη­τα μέτρα προ­στα­σί­ας που θα έπρε­πε να ληφθούν μπρο­στά στην «επα­νεκ­κί­νη­ση» του τουρισμού.

Έτσι, από αύριο Δευ­τέ­ρα 31 Μάη, θα επε­κτα­θεί η δωρε­άν διά­θε­ση self test σε όσους είναι από 18 έως 30 ετών, όπως ανα­κοί­νω­σε ο υφυ­πουρ­γός παρά τω Πρω­θυ­πουρ­γώ, Άκης Σκέρ­τσος. Όσοι ανή­κουν σε αυτή την κατη­γο­ρία δεν θα είναι υπο­χρε­ω­μέ­νοι να δηλώ­νουν το απο­τέ­λε­σμα στην πλατ­φόρ­μα, εφό­σον δεν εργά­ζο­νται ή δεν είναι φοιτητές/σπουδαστές.

Σύμ­φω­να με τον ίδιο, «έως σήμε­ρα έχουν επι­βε­βαιω­θεί χάρη στα self tests, με δεύ­τε­ρο pcr ή rapid antigen test, 26.444 θετι­κά κρού­σμα­τα. «Εμβο­λια­σμός και τακτι­κή αυτο­διά­γνω­ση είναι, συνε­πώς, τα σημα­ντι­κό­τε­ρα μας όπλα για να κρα­τή­σου­με ανοι­χτή την οικο­νο­μία και την κοι­νω­νία και να αφή­σου­με ορι­στι­κά πίσω μας την παν­δη­μία», δήλω­σε ο κ. Σκέρτσος.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο