Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αυτοκτόνησε η Βερόνικα Φορκέ, η “Κίκα” του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Η Ισπα­νί­δα ηθο­ποιός Βερό­νι­κα Φορ­κέ, η οποία είχε ερμη­νεύ­σει τον διά­ση­μο χαρα­κτή­ρα της “Κίκα” στην ομώ­νυ­μη ται­νία του Πέδρο Αλμο­δό­βαρ, αυτο­κτό­νη­σε και το πτώ­μα της βρέ­θη­κε σήμε­ρα στο σπί­τι της στη Μαδρί­τη, έγι­νε γνω­στό από αστυ­νο­μι­κή πηγή.

Η 66χρονη ηθο­ποιός, μια από τις πιο δημο­φι­λείς του ισπα­νι­κού κινη­μα­το­γρά­φου των δεκα­ε­τιών του 1980 και 1990, γνω­στή επί­σης για τους ρόλους της στις ται­νί­ες “Μια ζωή ταλαι­πω­ρία” και “Ματα­ντόρ” του Πέδρο Αλμο­δό­βαρ, “αυτο­κτό­νη­σε στο σπί­τι της στη Μαδρί­τη”, εξή­γη­σε η ίδια πηγή χωρίς να δώσει περισ­σό­τε­ρα στοιχεία.

“Αντίο Βερό­νι­κα Φορ­κέ. Δού­λε­ψα πριν από μερι­κά χρό­νια μαζί της και έχω την ανά­μνη­ση μιας γλυ­κιάς και πνευ­μα­τώ­δους γυναί­κας και μιας πολύ καλής παρ­τε­νέρ. Ανα­παύ­σου εν ειρή­νη”, έγρα­ψε στο Tweeter o ηθο­ποιός Αντό­νιο Μπα­ντέ­ρας λίγο μετά την ανα­κοί­νω­ση του θανά­του της.

Γεν­νη­μέ­νη στη Μαδρί­τη το 1955, η Βερό­νι­κα ήταν κόρη του σκη­νο­θέ­τη Χοσέ Μαρία Φορ­κέ και της συγ­γρα­φέα Κάρ­μεν Βάθκεθ-Βίγκο.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο