Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αυτοκτόνησε ο γιος του Φιντέλ Κάστρο

Ο μεγα­λύ­τε­ρος γιος του εκλι­πό­ντος ηγέ­τη της επα­νά­στα­σης της Κού­βας και πρώ­ην προ­έ­δρου της χώρας Φιδέλ Κάστρο, ο Φιδέλ Κάστρο Ντί­ας-Μπα­λάρτ, αυτο­κτό­νη­σε την Πέμ­πτη σε ηλι­κία 68 ετών, παρά την πολύ­μη­νη θερα­πεία του για την αντι­με­τώ­πι­ση της κατά­θλι­ψης από την οποία έπα­σχε, μετέ­δω­σαν δημό­σια μέσα ενη­μέ­ρω­σης στη νήσο.

Ο πρε­σβύ­τε­ρος γιος του Φιδέλ Κάστρο, γνω­στός ως «Φιδε­λί­το», επει­δή έμοια­ζε πολύ εμφα­νι­σια­κά με τον πατέ­ρα του, είχε αρχι­κά νοση­λευ­τεί σε κλι­νι­κή για την αντι­με­τώ­πι­ση της κατά­θλι­ψης, είχε λάβει εξι­τή­ριο και η θερα­πεία του συνε­χι­ζό­ταν εκτός νοσοκομείου.

«Ο Ντί­ας-Μπα­λάρτ, ο οποί­ος παρα­κο­λου­θεί­το από μια ομά­δα για­τρών για αρκε­τούς μήνες εξαι­τί­ας της κατά­στα­σης βαθιάς κατά­θλι­ψης στην οποία βρι­σκό­ταν, αυτο­κτό­νη­σε (την Πέμ­πτη 1η Φεβρουα­ρί­ου) το πρωί», ανέ­φε­ρε ο κου­βα­νι­κός ειδη­σε­ο­γρα­φι­κός ιστό­το­πος Cubadebate.

Ο Φιδε­λί­το γεν­νή­θη­κε την 1η Σεπτεμ­βρί­ου 1949, κατά τη διάρ­κεια του σύντο­μου γάμου του πατέ­ρα του με τη Μίρ­τα Ντί­ας-Μπα­λάρ. Πυρη­νι­κός επι­στή­μο­νας με σπου­δές στην άλλο­τε Σοβιε­τι­κή Ένω­ση, ο Κάστρο Ντί­ας-Μπα­λάρτ εργα­ζό­ταν ως επι­στη­μο­νι­κός σύμ­βου­λος του Συμ­βου­λί­ου της Επι­κρα­τεί­ας και ήταν αντι­πρό­ε­δρος της Ακα­δη­μί­ας Επι­στη­μών της Κού­βας ως τον θάνα­τό του.

Κατά τη διάρ­κεια της επαγ­γελ­μα­τι­κής του δρα­στη­ριό­τη­τας, αφιε­ρω­μέ­νη εξ ολο­κλή­ρου στις επι­στή­μες , απέ­κτη­σε σχε­τι­κές εθνι­κές και διε­θνείς ανα­γνω­ρί­σεις. O Κάστρο Ντί­ας-Μπα­λάρτ δεν απα­σχό­λη­σε ποτέ ιδιαί­τε­ρα την κοι­νή γνώμη.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο