Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αυτός είναι ο άνδρας που λιντσαρίστηκε — Αρνείται την ευθύνη ο κοσμηματοπώλης — Διώκεται για κακούργημα

Κατη­γο­ρί­ες σε βαθ­μό κακουρ­γή­μα­τος και πλημ­με­λή­μα­τος απήγ­γει­λε ο Εισαγ­γε­λέ­ας σε βάρος του ιδιο­κτή­τη του κοσμη­μα­το­πω­λεί­ου στο κέντρο της Αθή­νας, επί της οδού Γλάδ­στω­νος, οπού χθες άφη­σε την τελευ­ταία του πνοή άντρας που επι­χεί­ρη­σε να ληστέ­ψει το κατάστημα.

Ο κοσμη­μα­το­πώ­λης οδη­γή­θη­κε ενώ­πιον του Εισαγ­γε­λέα ο οποί­ος άσκη­σε σε βάρος του ποι­νι­κή δίω­ξη για τα αδι­κή­μα­τα της θανα­τη­φό­ρας σωμα­τι­κής βλά­βης που είναι κακουρ­γη­μα­τι­κού βαθ­μού και για το πλημ­μέ­λη­μα της επι­κίν­δυ­νης σωμα­τι­κής βλάβης.

Η δικο­γρα­φία για τον κατα­στη­μα­τάρ­χη ανα­τέ­θη­κε σε τακτι­κό Ανα­κρι­τή, από τον οποίο ήδη ο κατη­γο­ρού­με­νος έλα­βε προ­θε­σμία για να απο­λο­γη­θεί το πρωί της Τρίτης.

Σύμ­φω­να με τον συνή­γο­ρό του Χαρά­λα­μπο Ανα­γνω­στό­που­λο, ο κοσμη­μα­το­πώ­λης δεν έχει καμία συμ­με­το­χή στην τρα­γι­κή κατά­λη­ξη του ανθρώ­που που επι­χεί­ρη­σε τη ληστεία : «Έχου­με ένα θλι­βε­ρό περι­στα­τι­κό γι’ όλους, στο οποίο όμως δεν έχει συμ­με­το­χή στο επελ­θόν απο­τέ­λε­σμα ο εντο­λέ­ας μου» ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο συνή­γο­ρος. Ο κ. Ανα­γνω­στό­που­λος τόνι­σε πως ο κατη­γο­ρού­με­νος έπρα­ξε τα αυτο­νό­η­τα: «Η πρώ­τη του ενέρ­γεια ήταν η προ­σφυ­γή στην πολι­τεία ειδο­ποιώ­ντας την αστυ­νο­μία. Έπει­τα προ­σπά­θη­σε να εμπο­δί­σει τη δια­φυ­γή του δρά­στη μαζί με άλλους περα­στι­κούς που προ­σέ­τρε­ξαν. Στη συνέ­χεια ο δρά­στης της κλο­πής στην προ­σπά­θεια του να βγει τραυ­μα­τί­στη­κε από τα σπα­σμέ­να γυαλιά».

Σύμ­φω­να με τον συνή­γο­ρο, δεν ήταν ο τραυ­μα­τι­σμός του δρά­στη που επέ­δρα­σε στην απώ­λεια της ζωής του και ως από­δει­ξη σε αυτό ο κ. Ανα­γω­στό­που­λος τόνι­σε πως αφού βγή­κε από το κοσμη­μα­το­πω­λείο «και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομά­δα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ, σηκώ­θη­κε και επι­τέ­θη­κε ενα­ντί­ον τους απει­λώ­ντας τους με ένα κομ­μά­τι σπα­σμέ­νου γυαλιού».

Οι Αρχές εξε­τά­ζουν τα στοι­χεία της υπό­θε­σης, μετα­ξύ των οποί­ων και τα βίντεο από το σημείο.

Ο 33χρονος Ζαχαρίας Κωστόπουλος, όπως λένε οι φίλοι του «ήταν περήφανος ακτιβιστής»

«Αυτή η ψυχά­ρα, αυτός ο αλή­της, αυτός ο γλυ­κός φίλος μας, φτιαγ­μέ­νος, μπή­κε (πρώ­τη φορά στη ζωή του) να κλέ­ψει το κοσμη­μα­το­πω­λείο στην Ομό­νοια (ναι αυτό που βλέ­πε­τε στις ειδή­σεις)… Η βασα­νι­σμέ­νη, η γεν­ναία, η γλυ­κιά, η σκλη­ρή ψυχού­λα του, στην κρί­ση του κάθε ανα­μάρ­τη­του. Δεν θα συνέλ­θου­με και θα σ αγα­πά­με Ζακ μου» έγρα­ψε ο Γρη­γό­ρης Βαλ­λια­νά­τος για τον τοξι­κο­μα­νή που έχα­σε τη ζωή του την Παρα­σκευή στην προ­σπά­θειά του να ληστέ­ψει κοσμηματοπωλείο.

zaxarias

Ο Ζακ ήταν γνω­στός για τη ακτι­βι­στι­κή του δρά­ση κυρί­ως στην ΛΟΑΤΚΙ κοι­νό­τη­τα. Άνθρω­ποι που τον γνώ­ρι­ζαν κάνουν λόγο για έναν άνθρω­πο με ιδιαί­τε­ρο χιού­μορ, ευαί­σθη­το και με πολύ καλή πένα.

Είχε δώσει μάλι­στα στο παρελ­θόν αρκε­τές συνε­ντεύ­ξεις στον Τύπο. Ήταν ομο­φυ­λό­φι­λος, ορο­θε­τι­κός και ακτι­βι­στής της ΛΟΑΤΚΙ κοι­νό­τη­τας και οργα­νώ­σε­ων που ασχο­λού­νται με τα δικαιώ­μα­τα ορο­θε­τι­κών ανθρώπων.

Εργά­στη­κε σε κέντρο πρό­λη­ψης για τον HIV και έγρα­φε στο Δια­δί­κτυο για θέμα­τα που αφο­ρούν τον HIV, τη σεξουα­λι­κό­τη­τα και τα ανθρώ­πι­να δικαιώ­μα­τα. Αξί­ζει ίσως να ανα­ρω­τη­θού­με πώς ένας άνθρω­πος με ιδιαί­τε­ρη ευαι­σθη­το­ποί­η­ση στα ανθρώ­πι­να δικαιώ­μα­τα οδη­γή­θη­κε στο περι­θώ­ριο και στην παραβατικότητα…

Ο εκφα­σι­σμός της κοι­νω­νί­ας οδη­γεί και στο λιν­τσά­ρι­σμα τοξι­κο­μα­νούς – Ντρο­πή και απο­τρο­πια­σμός (Σκλη­ρό Βίντεο)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο