Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αυτό είναι το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Τους υπο­ψή­φιους για τς ευρω­ε­κλο­γές παρου­σί­α­σε το ΚΚΕ. Άνθρω­ποι παρό­ντες στους αγώ­νες του λαού. Άνθρω­ποι με ιδα­νι­κά και οράματα.

ι 42 υπο­ψή­φιοι ευρω­βου­λευ­τές του ΚΚΕ για τις Ευρω­ε­κλο­γές που θα διε­ξα­χθούν το Μάη του 2019. Οι υπο­ψή­φιοι ευρω­βου­λευ­τές του ΚΚΕ παρου­σιά­στη­καν από τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμ­μα­τος Δημή­τρη Κου­τσού­μπα σε εκδή­λω­ση της ΚΕ του ΚΚΕ στο ξενο­δο­χείο «Novotel».

Αγγέ­λου Γιάν­νης, 57 ετών.

Γεν­νή­θη­κε στην Αθή­να. Απο­φοί­τη­σε από τη Στρα­τιω­τι­κή Σχο­λή Ευελ­πί­δων το 1986. Απο­στρα­τεύ­τη­κε το 2007. Είναι κάτο­χος δύο Μετα­πτυ­χια­κών τίτλων, ΜΒΑ του Βρε­τα­νι­κού Πανε­πι­στη­μί­ου Nottingham Trent University και Μsc του Κέντρου Διπλω­μα­τι­κών και Στρα­τη­γι­κών Μελε­τών του Πανε­πι­στη­μί­ου των Παρι­σί­ων (CEDS). Έχει ασχο­λη­θεί με τη συγ­γρα­φή και έχει εκδώ­σει βιβλίο με θέμα: «Δια­τύ­πω­ση Πολι­τι­κής για το Ανθρώ­πι­νο Δυνα­μι­κό των Ενό­πλων Δυνά­με­ων». Είναι πιστο­ποι­η­μέ­νος σύμ­βου­λος σε θέμα­τα Επαγ­γελ­μα­τι­κού Προ­σα­να­το­λι­σμού και Αξιο­λό­γη­σης Προ­σω­πι­κού από τη «SHL Hellas» και από το 2012 είναι ειδι­κός συνερ­γά­της στην εται­ρεία «EVALION». Μετά την απο­στρα­τεία του, ασχο­λή­θη­κε ενερ­γά με την πολι­τι­κή και συμ­με­τεί­χε αμι­σθί από το Μάρ­τη του 2010 ως το Γενά­ρη του 2012 στη Μονά­δα Παρα­κο­λού­θη­σης και Αξιο­λό­γη­σης του Κυβερ­νη­τι­κού Έργου, στη γενι­κή γραμ­μα­τεία Πρω­θυ­πουρ­γού, όπο­τε και απο­χώ­ρη­σε. Λίγες μέρες μετά απο­χώ­ρη­σε και από το ΠΑΣΟΚ με επι­στο­λή του στον γραμ­μα­τέα του. Έκτο­τε παρέ­μει­νε ανέ­στιος πολι­τι­κά, κινού­με­νος στον ευρύ­τε­ρο αρι­στε­ρό χώρο, ανέ­ντα­χτος. Από το Δεκέμ­βρη 2018 συμπα­ρα­τά­χθη­κε με το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλάδας.

Αμπα­τιέ­λος Νίκος, 33 ετών.

Από­φοι­τος του τμή­μα­τος Ναυ­τι­λια­κών Σπου­δών του Πανε­πι­στη­μί­ου Πει­ραιά. Γραμ­μα­τέ­ας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της Γραμ­μα­τεί­ας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ανδρου­λι­δά­κης Μανόλης.

Συν­θέ­της και κιθα­ρι­στής. Κατά­γε­ται από το Ρέθυ­μνο και τη Σύμη και δρα­στη­ριο­ποιεί­ται σε ηχο­γρα­φή­σεις, τηλε­ο­πτι­κές παρα­γω­γές, συναυ­λί­ες, θεα­τρι­κές παρα­στά­σεις, κλπ. Με ακα­δη­μαϊ­κή παι­δεία και με θητεία σε μου­σι­κές σκη­νές κάθε είδους από μικρή ηλι­κία, ακο­λου­θεί την παρά­δο­ση των συν­θε­τών λόγιας μου­σι­κής, που ασχο­λή­θη­καν με το καθη­με­ρι­νό λαϊ­κό τρα­γού­δι και μοι­ρά­ζει την καλ­λι­τε­χνι­κή του δρά­ση ανά­με­σα στη μελέ­τη της κλα­σι­κής κιθά­ρας, τη σύν­θε­ση λόγιας μου­σι­κής και στη σύν­θε­ση τρα­γου­διών. Δίδα­ξε επί 3 έτη στο Τμή­μα Μου­σι­κών Σπου­δών του Αρι­στο­τε­λεί­ου Πανε­πι­στη­μί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης και ένα έτος στο Τμή­μα Λαϊ­κής και Παρα­δο­σια­κής μου­σι­κής ΤΕΙ Ηπείρου.

Αρά­πη Καρα­γιάν­νη Βασι­λι­κή (Βίκη), 68 ετών.

Φιλό­λο­γος, πρώ­ην βου­λευ­τής του ΔΗΚΚΙ, συνερ­γα­ζό­με­νη. Κατά­γε­ται από τα Τζου­μέρ­κα Άρτας, το χωριό Αθα­μά­νιο. Τελεί­ω­σε το 3ο Δημο­τι­κό Σχο­λείο Άρτας, το Γυμνά­σιο στην Πάτρα και το Καπο­δι­στρια­κό Πανε­πι­στή­μιο της Αθή­νας. Υπη­ρέ­τη­σε για 34 χρό­νια στα Δημό­σια Σχο­λεία Δρα­πε­τσώ­νας, Ύδρας και Αλί­μου. Είναι κόρη αντι­στα­σια­κού. Έχει δια­τε­λέ­σει έφο­ρος Πολι­τι­σμού στην Πανη­πει­ρω­τι­κή Συνο­μο­σπον­δία Ελλά­δας για 6 χρό­νια, καθώς και γραμ­μα­τέ­ας της Ομο­σπον­δί­ας Τζου­μερ­κιω­τών. Σήμε­ρα είναι μέλος στο ΔΣ της Ομο­σπον­δί­ας Γυναι­κών Ελλά­δος (ΟΓΕ) και στον Πολι­τι­στι­κό Σύλ­λο­γο Κετρι­κιω­τών «ΑΡΑΧΘΟΣ». Έχει συγ­γρά­ψει δεκά­δες άρθρα και χρο­νο­γρα­φή­μα­τα που έχουν δημο­σιευ­θεί στις τοπι­κές εφη­με­ρί­δες των Συλ­λό­γων. Από μαθή­τρια αγω­νι­ζό­ταν για μια καλύ­τε­ρη και δημό­σια δωρε­άν Παι­δεία, συμ­με­τεί­χε στις κινη­το­ποι­ή­σεις του 1–1‑4. Στη συνέ­χεια, το 1974 εντά­χθη­κε στο ΠΑΣΟΚ και υπήρ­ξε ιδρυ­τι­κό του μέλος. Το 1995 δρα­στη­ριο­ποιεί­ται μέσα από το ΔΗΚΚΙ και το 1996 εκλέ­χθη­κε βου­λευ­τής του στην Περι­φέ­ρεια της Α’ Αθή­νας. Στη Βου­λή, από την Επι­τρο­πή Μορ­φω­τι­κών Υπο­θέ­σε­ων, έκα­νε αγώ­να με 200 και πλέ­ον Ερω­τή­σεις μόνο για την Παι­δεία, ενά­ντια στο νόμο Αρσέ­νη και το 2001 εκλέ­χθη­κε δημο­τι­κή σύμ­βου­λος στο Δήμο Βού­λας ως επι­κε­φα­λής του δημο­τι­κού συν­δυα­σμού. Την περί­ο­δο της συνερ­γα­σί­ας του ΔΗΚΚΙ με το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, το 2007, ήταν υπο­ψή­φια βου­λευ­τής στην Περι­φέ­ρεια Α’ Αθή­νας. Τα τελευ­ταία χρό­νια έχει συστρα­τευ­θεί με το ΚΚΕ, με το οποίο αγω­νί­ζε­ται για όλα τα προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζει ο λαός.

Βάγκος Γιάν­νης.

Γεν­νή­θη­κε και μεγά­λω­σε στη Λιβα­δειά Βοιω­τί­ας, όπου πήγε και σχο­λείο. Από μικρή ηλι­κία ασχο­λή­θη­κε με την αγρο­τι­κή καλ­λιέρ­γεια. Η επαγ­γελ­μα­τι­κή του δρα­στη­ριό­τη­τα επι­κε­ντρώ­νε­ται σε καλ­λιέρ­γειες στην περιο­χή της Λιβα­δειάς και της Κωπα­ΐ­δας στη Βοιω­τία. Είναι μέλος της Πανελ­λα­δι­κής Επι­τρο­πής των Μπλό­κων, δρα­στη­ριο­ποιεί­ται συν­δι­κα­λι­στι­κά πολ­λά χρό­νια και πρω­το­στα­τεί στις αγρο­τι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις, διεκ­δι­κώ­ντας τα δίκαια αιτή­μα­τα των αγρο­τών. Το όνο­μά του είναι συν­δε­δε­μέ­νο με τους αγρο­τι­κούς αγώ­νες και το Μπλό­κο του Κάστρου. Είναι παντρε­μέ­νος με τη δημο­σιο­γρά­φο Λένα Παρα­σκευά και έχει μια τρί­χρο­νη κόρη, την Ειρήνη.

Βασι­λειά­δης Σάβ­βας, 42 ετών.

Γεν­νή­θη­κε και μεγά­λω­σε στο Ηρά­κλειο Κρή­της. Είναι τελειό­φοι­τος του τμή­μα­τος Φυσι­κής του Πανε­πι­στη­μί­ου Κρή­της. Δρα­στη­ριο­ποι­ή­θη­κε στο φοι­τη­τι­κό κίνη­μα δια­τε­λώ­ντας μέλος του ΔΣ του Συλ­λό­γου Φοι­τη­τών Φυσι­κής Πανε­πι­στη­μί­ου Κρή­της. Αργό­τε­ρα, δρα­στη­ριο­ποι­ή­θη­κε στο εργα­τι­κό κίνη­μα, ως αντι­πρό­σω­πος της Ένω­σης Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Ηρα­κλεί­ου. Εργά­στη­κε για αρκε­τά χρό­νια σε διά­φο­ρες επι­χει­ρή­σεις στο αερο­δρό­μιο Ηρα­κλεί­ου. Είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμ­μα­τέ­ας της ΕΠ Κρή­της του ΚΚΕ.

Βιτά­λης Δημή­τρης, 31 ετών.

Γεν­νή­θη­κε και ζει στην Αθή­να. Σπού­δα­σε χημι­κός μηχα­νι­κός στο ΕΜΠ. Είναι αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νος ΕΒΕ, μέλος του ΔΣ της Ομο­σπον­δί­ας Βιο­τε­χνι­κών Σωμα­τεί­ων Αττικής.

Γαβα­λά Μαρία, 45 ετών.

Δικη­γό­ρος, από­φοι­τη του Αρι­στο­τέ­λειου Πανε­πι­στη­μί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης. Ζει στη Λάρι­σα, απ’ όπου και κατά­γε­ται. Μέλος της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ.

Γρη­γο­ριά­δου Άννα, 41 ετών.

Μετα­νά­στρια στη Γερ­μα­νία, διδά­κτωρ Περι­βαλ­λο­ντο­λο­γί­ας του Πολυ­τε­χνεί­ου του Άαχεν, μέλος του Γρα­φεί­ου της Τομε­α­κής Επι­τρο­πής Κεντρι­κής Ευρώ­πης του ΚΚΕ. Από γονείς εργά­τες, γεν­νή­θη­κε και μεγά­λω­σε στη Νεά­πο­λη Θεσ­σα­λο­νί­κης. Το 2004 μετα­κό­μι­σε για διδα­κτο­ρι­κό στο Άαχεν της Γερ­μα­νί­ας, ενώ από το 2008 ζει και εργά­ζε­ται μόνι­μα στο Βερο­λί­νο. Μητέ­ρα τριών παι­διών ηλι­κί­ας 7, 3 και 1,5 χρο­νών, αντίστοιχα.

Διγε­νή Σεμίνα.

Γεν­νή­θη­κε στην Αθή­να, σπού­δα­σε Πολι­τι­κές Επι­στή­μες στη Σιέ­να και Ηλε­κτρο­νι­κή Δημο­σιο­γρα­φία στη Ρώμη. Υπήρ­ξε μέλος της Ένω­σης Ξένων Αντα­πο­κρι­τών Ιτα­λί­ας «STAMPA ESTERA». Εργά­στη­κε στις εφη­με­ρί­δες «Ελευ­θε­ρο­τυ­πία», «Αυγή», «Εξόρ­μη­ση», «Απο­γευ­μα­τι­νή», «Έθνος της Κυρια­κής», «Αδέ­σμευ­τος Τύπος», «Real news», στην ιτα­λι­κή «ΑVANTI», στα ραδιό­φω­να του «ΣΚΑΪ», του «ANT1», του «Δεύ­τε­ρου Προ­γράμ­μα­τος» της ΕΡΤ, στον «Real fm» και σε πολ­λά περιο­δι­κά. Υπήρ­ξε αρχι­συ­ντά­κτρια, project manager, σκη­νο­θέ­της, εμπνεύ­στρια πολ­λών τηλε­ο­πτι­κών projects που σημεί­ω­σαν μεγά­λη επι­τυ­χία και παρου­σιά­στρια δεκά­δων εκπο­μπών στη δημό­σια και ιδιω­τι­κή τηλε­ό­ρα­ση από το 1982 μέχρι το 2009. Ανά­με­σά τους, το «Τρεις στον αέρα», το «Εδώ και Σήμε­ρα», το «Μade in Greece», οι «Ιστο­ρί­ες γι’ Αγρί­ους», η «Μηχα­νή του Χρό­νου», το «Πέστο στη Σεμί­να», οι «Άνθρω­ποι», η «Ώρα Ελλά­δος», οι «Αταί­ρια­στοι», οι «Εντι­μό­τα­τοι Φίλοι», το «Κοί­τα τι έκα­νες», το «Τοp Stories», κ.ά. Διε­τέ­λε­σε, επί­σης, Διευ­θύ­ντρια Προ­γράμ­μα­τος του τηλε­ο­πτι­κού σταθ­μού «ALPHA», Σύμ­βου­λος Προ­γράμ­μα­τος στην ΕΡΤ και παρα­γω­γός ντο­κι­μα­ντέρ στην Αμε­ρι­κή, Κού­βα, Γαλ­λία, Μεγ. Βρε­τα­νία, Κίνα, Μογ­γο­λία, Ν. Αφρι­κή, Σρι Λάν­κα, Γερ­μα­νία, κ.α. Έχει βρα­βευ­τεί με 18 βρα­βεία για το έργο της στην ελλη­νι­κή τηλε­ό­ρα­ση και δημο­σιο­γρα­φία και έχει ιδρύ­σει την Εται­ρεία Επι­κοι­νω­νί­ας «Brainco SA» και το site «onlytheater.gr».

Ελευ­θε­ριά­δου Ρού­λα, 68 ετών.

Γεν­νή­θη­κε στην Τασκέν­δη της Δημο­κρα­τί­ας του Ουζ­μπε­κι­στάν της πρώ­ην ΕΣΣΔ, από γονείς αντάρ­τες του ΔΣΕ, που βρέ­θη­καν στην πολι­τι­κή προ­σφυ­γιά. Το 1973 απο­φοί­τη­σε από το Τμή­μα Στο­μα­το­λο­γί­ας της Ιατρι­κής Σχο­λής της Τασκέν­δης. Δού­λε­ψε σε Παι­δια­τρι­κή Οδο­ντια­τρι­κή Πολυ­κλι­νι­κή μέχρι το 1976, όταν και επα­να­πα­τρί­σθη­κε στην Ελλά­δα. Στην Ελλά­δα δού­λε­ψε μέχρι το 2011 στο ιατρείο της σαν χει­ρουρ­γός οδο­ντί­α­τρος, όταν και συντα­ξιο­δο­τή­θη­κε. Από το 2003 μέχρι το 2007 ήταν μέλος του ΔΣ της ΠΕΕΠΠ (Πανελ­λή­νια Ένω­ση Επα­να­πα­τρι­σθέ­ντων Πολι­τι­κών Προ­σφύ­γων). Από το 2007 μέχρι και σήμε­ρα είναι μέλος του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Είναι δημο­τι­κή σύμ­βου­λος με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στην Καλ­λι­θέα. Από το 2009 είναι πρό­ε­δρος του Ποντια­κού Σωμα­τεί­ου ΚΟΠΑ (Καλ­λι­τε­χνι­κός Οργα­νι­σμός Ποντί­ων Αθηνών).

Έξαρ­χος Νίκος, 55 ετών.

Διε­τέ­λε­σε πρό­ε­δρος Συν­δι­κά­του Οικο­δό­μων Ιωαν­νί­νων. Είναι πρό­ε­δρος του Εργα­τι­κού Κέντρου Ιωαν­νί­νων. Είναι μέλος της Επι­τρο­πής Περιο­χής Ηπεί­ρου — Λευ­κά­δας — Κέρκυρας.

Καπέ­τη Θεα­νώ, 45 ετών.

Γεν­νή­θη­κε στο Λιβά­δι Ελασ­σό­νας, μεγά­λω­σε και κατοι­κεί στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Εκπαι­δευ­τι­κός Πρω­το­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης και μητέ­ρα δύο παι­διών. Είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γρα­φεί­ου Περιο­χής Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ.

Καφα­ντά­ρη Λίλα, 58 ετών.

Ηθο­ποιός. Γεν­νή­θη­κε στην Αθή­να. Έχει δια­τε­λέ­σει μέλος της διοί­κη­σης του Σωμα­τεί­ου Ελλή­νων Ηθο­ποιών από όλες σχε­δόν τις θέσεις. Τρεις φορές πρό­ε­δρος και τώρα αντι­πρό­ε­δρος του σωμα­τεί­ου. Εκλεγ­μέ­νη επί σει­ράς ετών στη διοί­κη­ση της Ομο­σπον­δί­ας Θεά­μα­τος Ακρο­ά­μα­τος (ΠΟΘΑ). Βου­λευ­τής Α’ Αθή­νας με το ΚΚΕ 2007 — 2009. Υπο­ψή­φια βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σου. Υπο­ψή­φια βου­λευ­τής Κυκλά­δων. Υπο­ψή­φια Περι­φε­ρειάρ­χης Νοτί­ου Αιγαί­ου. Περι­φε­ρεια­κή σύμ­βου­λος Νοτί­ου Αιγαί­ου. Υπο­ψή­φια βου­λευ­τής Αθήνας.

Κερα­τζή Ιμπράμ Ιμπρα­ήμ, 44 χρόνων.

Αρχι­τέ­κτων μηχα­νι­κός, πτυ­χιού­χος του Πανε­πι­στη­μί­ου ΕΡΤΖΙΕΣ στο ΚΑΪΣΕΡΙ της Τουρ­κί­ας. Δια­τη­ρεί από το 2005 τεχνι­κό γρα­φείο στις ΣΑΠΕΣ Ροδό­πης. Είναι παντρε­μέ­νος με ένα παι­δί. Είναι μέλος της αντι­προ­σω­πεί­ας του Συλ­λό­γου Αρχι­τε­κτό­νων Διπλω­μα­τού­χων Ανώ­τα­των Σχο­λών — Πανελ­λή­νια Ένω­ση Αρχι­τε­κτό­νων (ΣΑΔΑΣ — ΠΕΑ), από το 2018 μέλος αντι­προ­σω­πεί­ας του ΤΕΕ Θρά­κης. Υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής του ΚΚΕ στο Νομό Ροδό­πης στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές του 2012.

Κλά­δης Διο­νύ­σης, 39 χρονών.

Ιδιω­τι­κός υπάλ­λη­λος. Γεν­νή­θη­κε και μεγά­λω­σε στην Καλα­μά­τα. Τα τελευ­ταία 10 χρό­νια ζει και εργά­ζε­ται στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη. Από­φοι­τος του τμή­μα­τος Οχη­μά­των του ΤΕΙ Θεσ­σα­λο­νί­κης. Από το 8ο έως το 10ο Συνέ­δριο της ΚΝΕ υπήρ­ξε μέλος του ΚΣ της Οργά­νω­σης. Μέλος του Γρα­φεί­ου της Επι­τρο­πής Περιο­χής Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας — Θρά­κης του ΚΚΕ. Πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων και Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Αλε­ξαν­δρού­πο­λης — Φερών — Σου­φλί­ου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και μέλος του ΔΣ του Εργα­τι­κού Κέντρου Έβρου.

Κολι­ζέ­ρας Θανά­σης, 46 χρονών.

Βιο­μη­χα­νι­κός εργά­της (μηχα­νι­κός). Εργά­ζε­ται στο Συνε­ται­ρι­στι­κό εργο­στά­σιο χυμο­ποί­η­σης και τυπο­ποί­η­σης χυμών της Ένω­σης Αγρο­τών Συνε­ταί­ρων Αργο­λί­δας (ΕΑΣΑ — ΡΕΑ). Μέλος του ΔΣ της Πανελ­λή­νιας Ομο­σπον­δί­ας Εργα­τών και Υπαλ­λή­λων Γάλα­κτος — Τρο­φί­μων — Ποτών. Πρό­ε­δρος του κλα­δι­κού Συν­δι­κά­του Γάλα­κτος — Τρο­φί­μων — Ποτών Αργο­λί­δας και μέλος του ΔΣ του επι­χει­ρη­σια­κού σωμα­τεί­ου εργα­ζο­μέ­νων στην ΕΑΣ — ΡΕΑ.

Κου­ζιά­κη Τίνα, 27 ετών.

Γεν­νή­θη­κε στην Κοζά­νη, όπου και κατοι­κεί. Από­φοι­τη του Τμή­μα­τος Ψυχο­λο­γί­ας του ΑΠΘ. Δρα­στη­ριο­ποι­ή­θη­κε στο φοι­τη­τι­κό κίνη­μα, ήταν μέλος του ΔΣ του Φοι­τη­τι­κού Συλ­λό­γου του Τμή­μα­τος Ψυχο­λο­γί­ας του ΑΠΘ. Από το 2014 έως τις αρχές του 2019 ήταν μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμ­μα­τέ­ας του ΣΠ Δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας της ΚΝΕ. Είναι μέλος του Γρα­φεί­ου της ΕΠ Δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ και Γραμ­μα­τέ­ας της ΤΕ Κοζάνης.

Κου­μπού­ρης Δήμος, 67 ετών.

Γεν­νή­θη­κε στην Άμφισ­σα της Φωκί­δος. Εργά­στη­κε για 40 χρό­νια στη Χαλυ­βουρ­γία και συντα­ξιο­δο­τή­θη­κε το 2007. Εκλέ­χτη­κε 2 φορές βου­λευ­τής Αττι­κής του ΚΚΕ. Πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Συντα­ξιού­χων ΙΚΑ Ελλά­δας. Μέλος της Εκτε­λε­στι­κής Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Λιο­νής Γρη­γό­ρης. 41 ετών.

Γεν­νή­θη­κε στην Αθή­να. Σπού­δα­σε στο τμή­μα Μηχα­νο­λό­γων Μηχα­νι­κών του ΕΜΠ και κατά τη διάρ­κεια των σπου­δών του οργα­νώ­θη­κε στην ΚΝΕ και είχε ενερ­γή δρά­ση στο φοι­τη­τι­κό κίνη­μα της περιό­δου. Έκα­νε, στην ίδια σχο­λή τη διδα­κτο­ρι­κή δια­τρι­βή του στην περιο­χή της Ρομπο­τι­κής και εργά­στη­κε σε τέσ­σε­ρα ευρω­παϊ­κά ερευ­νη­τι­κά προ­γράμ­μα­τα. Δρα­στη­ριο­ποιεί­ται ενερ­γά στο Σωμα­τείο Μισθω­τών Τεχνι­κών. Έχει δια­τε­λέ­σει μέλος του ΔΣ του Πανελ­λή­νιου Συλ­λό­γου Διπλω­μα­τού­χων Μηχα­νο­λό­γων — Ηλε­κτρο­λό­γων και της Αντι­προ­σω­πεί­ας του ΤΕΕ το 2010.

Μαρού­δας Ρίζος, 50 ετών.

Γεν­νή­θη­κε στην Ανα­το­λή Λάρι­σας. Σπού­δα­σε Βοη­θός Ιατρι­κών και Βιο­λο­γι­κών Εργα­στη­ρί­ων και σήμε­ρα ασχο­λεί­ται με τη γεωρ­γία. Από τα γυμνα­σια­κά του χρό­νια συμ­με­τεί­χε στο νεο­λαι­ί­στι­κο κίνη­μα μέσα από τις γραμ­μές της ΚΝΕ και στη συνέ­χεια στο αγρο­τι­κό κίνη­μα. Από το 2006 ως σήμε­ρα είναι πρό­ε­δρος της Ενω­τι­κής Ομο­σπον­δί­ας Αγρο­τι­κών Συλ­λό­γων Νομού Λάρι­σας (ΕΟΑΣΝΛ). Μέλος της Πανελ­λα­δι­κής Γραμ­μα­τεί­ας της Πανελ­λα­δι­κής Συντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής των Μπλό­κων στις πρό­σφα­τες αγρο­τι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμή­μα­τος Αγρο­τι­κής Πολι­τι­κής της ΚΕ, καθώς και της Επι­τρο­πής Περιο­χής Θεσ­σα­λί­ας του ΚΚΕ.

Μαστρο­λέ­ων Δέσποι­να, 34 χρονών.

Κάτοι­κος Κερα­τσι­νί­ου. Μέλος της Επι­τρο­πής Περιο­χής της Κομ­μα­τι­κής Οργά­νω­σης Αττι­κής, επαγ­γελ­μα­τι­κό στέ­λε­χος. Μέλος του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου της ΟΓΕ.

Μιχα­ήλ Μιχά­λης, 59 ετών.

Γεν­νή­θη­κε στη Λαμία. Εντά­χθη­κε το 1985 στη Σχο­λή Πυρο­σβε­στών. Υπη­ρέ­τη­σε ως την απο­στρα­τεία του σε μάχι­μες υπη­ρε­σί­ες της Λέσβου, Αττι­κής, Φθιώ­τι­δας, Εύβοιας. Απο­φοί­τη­σε από τη Σχο­λή Αρχι­πυ­ρο­σβε­στών το 1989, προ­ή­χθη σε Πυρο­νό­μο το 1998 και το 2011 απο­στρα­τεύ­τη­κε ως Ανθυ­πο­πυ­ρα­γός. Το 1998 υπήρ­ξε ιδρυ­τι­κό μέλος της πρώ­της Περι­φε­ρεια­κής Πρω­το­βάθ­μιας Ένω­σης στη Στε­ρεά και μέχρι το 2012 διε­τέ­λε­σε πρό­ε­δρος ή γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της. Με την «Ενω­τι­κή Αγω­νι­στι­κή Κίνη­ση Πυρο­σβε­στών», από το 2000 μέχρι και το 2012, εκλε­γό­ταν μέλος του ΔΣ της Πανελ­λή­νιας Ομο­σπον­δί­ας Ενώ­σε­ων Υπαλ­λή­λων Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος και το 2010, που ανα­δεί­χθη­κε 1η δύνα­μη, εκλέ­χθη­κε στο Υπη­ρε­σια­κό Συμ­βού­λιο μετα­θέ­σε­ων. Ήταν υπο­ψή­φιος ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ στις ευρω­ε­κλο­γές του 2014 και δύο φορές υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής Κέρ­κυ­ρας το 2015. Είναι μέλος της Επι­τρο­πής της ΚΕ για τις ένο­πλες δυνά­μεις και τα Σώμα­τα Ασφάλειας.

Μου­στα­φά Άχμετ, 34 ετών.

Γεν­νή­θη­κε στην Αθή­να, από Αιγύ­πτιους μετα­νά­στες γονείς. Έχει σπου­δά­σει στο τμή­μα Οικο­νο­μι­κής Επι­στή­μης του Οικο­νο­μι­κού Πανε­πι­στη­μί­ου Αθή­νας (ΑΣΟΕΕ). Εργά­ζε­ται στην αλυ­σί­δα εμπο­ρί­ου «Σκλα­βε­νί­της» ως πωλη­τής. Με συμ­με­το­χή στους φοι­τη­τι­κούς αγώ­νες ενά­ντια στο νόμο Πλαί­σιο. Διε­τέ­λε­σε μέλος του ΔΣ του Φοι­τη­τι­κού Συλ­λό­γου «Σωτή­ρης Πετρού­λας» Το 2008 προ­σε­λή­φθη στην αλυ­σί­δα εμπο­ρί­ου «Μαρι­νό­που­λος». Εκλέ­χτη­κε στο ΔΣ του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στις επι­χει­ρή­σεις «ΚΑΡΦΟΥΡ — ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ», για το 2012 και επι­κε­φα­λής του ψηφο­δελ­τί­ου της ΔΑΣ το 2015, όπου επα­νε­κλέ­χτη­κε. Πήρε μέρος στις κινη­το­ποι­ή­σεις των εργα­ζο­μέ­νων του «Μαρι­νό­που­λου», κατά την πτώ­χευ­ση της εται­ρεί­ας, ήταν μέλος των Επι­τρο­πών Αγώ­να που στή­θη­καν σε κατα­στή­μα­τα, οργα­νώ­νο­ντας τις κινη­το­ποι­ή­σεις των εργα­ζο­μέ­νων. Είναι γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του ΔΣ του Συλ­λό­γου Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων Αθή­νας και μέλος της Εκτε­λε­στι­κής Επι­τρο­πής της Ομο­σπον­δί­ας Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Ελλάδας.

Νικο­λά­ου Αλα­βά­νος Λευ­τέ­ρης, Είναι 34 ετών.

Χημι­κός (ΜΔΕ). Μέλος του Τμή­μα­τος Διε­θνών Σχέ­σε­ων της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ. Μέλος της Συνέ­λευ­σης των Αντι­προ­σώ­πων (ΣτΑ) της Ένω­σης Ελλή­νων Χημι­κών. Ανα­πλη­ρω­μα­τι­κό Μέλος του ΔΣ του Πολι­τι­στι­κού Συλ­λό­γου «Στέ­κι Εργα­ζο­μέ­νων και Νεο­λαί­ας Πατη­σί­ων — Κυψέλης».

Πανα­γιω­τα­κο­πού­λου Χρι­στί­να, 45 χρονών.

Γεν­νή­θη­κε στην Αθή­να. Έχει σπου­δά­σει δημο­σιο­γρα­φία. Είναι μέλος της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής. Μέλος του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πανα­γιω­τά­ρα Νατάσ­σα, 51 ετών.

Έγγα­μη μητέ­ρα δύο ανή­λι­κων κορι­τσιών. Ζει μόνι­μα στην Αμα­λιά­δα. Στο παρελ­θόν απέ­κτη­σε τίτλους σπου­δών ως δασκά­λα μου­σι­κής, ενώ παράλ­λη­λα ακο­λού­θη­σε όλο το φάσμα σύγ­χρο­νων τεχνο­λο­γιών σε επί­πε­δο χει­ρι­σμού ηλε­κτρο­νι­κών υπο­λο­γι­στών. Εκλέ­γε­ται πρό­ε­δρος στο Εργα­τι­κό Κέντρο Αμα­λιά­δας από το 2008 έως και σήμε­ρα. Προ­έρ­χε­ται από χώρους έντο­να πολι­τι­κο­ποι­η­μέ­νους και έχει δια­τε­λέ­σει στο παρελ­θόν, επί σει­ρά ετών, μέλος της Νομαρ­χια­κής Επι­τρο­πής ΠΑΣΟΚ Νομού Ηλεί­ας, καθώς επί­σης και μέλος της Περι­φε­ρεια­κής Επι­τρο­πής ΠΑΣΟΚ Δυτι­κής Ελλά­δας, από όπου και απο­χώ­ρη­σε το 2010. Επί­σης, ως μέλος της ΠΑΣΚΕ, διε­τέ­λε­σε πρό­ε­δρος του Εργα­τι­κού Κέντρου Αμα­λιά­δας, από όπου και απο­χώ­ρη­σε το Νοέμ­βρη του 2013 για λόγους ιδε­ο­λο­γι­κών δια­φο­ρών και προ­σχώ­ρη­σε στο ΠΑΜΕ, θεω­ρώ­ντας ότι υπο­στη­ρί­ζει αρτιό­τε­ρα το ουσια­στι­κό ιδε­ο­λο­γι­κό περι­βάλ­λον των επι­λο­γών της. Εργά­ζε­ται από 18 χρο­νών στον ιδιω­τι­κό τομέα, παράλ­λη­λα με τις σπου­δές και κατα­γρά­φει πολ­λές εναλ­λα­γές σε εργα­σια­κούς χώρους, που της έδω­σαν τη δυνα­τό­τη­τα μιας πλή­ρους εικό­νας των εργα­σια­κών συν­θη­κών, αλλά και προ­βλη­μά­των στη χώρα μας. Βιώ­νο­ντας πλέ­ον το καθε­στώς ανερ­γί­ας, γνω­ρί­ζει την οξύ­τη­τα του προ­βλή­μα­τος εκ των έσω.

Παπα­δά­κης Κώστας, 44 ετών.

Γεν­νή­θη­κε στην Αθή­να και έχει σπου­δά­σει κοι­νω­νι­κός λει­τουρ­γός. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμή­μα­τος Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ. Ευρω­βου­λευ­τής από το 2014.

Παπα­δό­που­λος Μάκης, 54 ετών.

Γεν­νή­θη­κε στην Αθή­να. Σπού­δα­σε στο τμή­μα Μηχα­νο­λό­γων — Μηχα­νι­κών της Πολυ­τε­χνι­κής Σχο­λής Πάτρας. Δρα­στη­ριο­ποι­ή­θη­κε και εκλέ­χθη­κε στα όργα­να του φοι­τη­τι­κού κινή­μα­τος. Διε­τέ­λε­σε αντι­πρό­ε­δρος του Πανελ­λή­νιου Συλ­λό­γου Διπλω­μα­τού­χων Μηχα­νο­λό­γων — Ηλε­κτρο­λό­γων (ΠΣΔΜ‑Η), καθώς και μέλος της αντι­προ­σω­πεί­ας του ΤΕΕ. Υπήρ­ξε μέλος του ΔΣ του ελλη­νι­κού Ινστι­τού­του Υγιει­νής και Ασφά­λειας της Εργα­σί­ας και του Κέντρου Μαρ­ξι­στι­κών Ερευ­νών (ΚΜΕ) με σχε­τι­κή συγ­γρα­φι­κή συμ­βο­λή. Εργά­στη­κε ως τεχνι­κός ασφα­λεί­ας στη βιο­μη­χα­νία και δρα­στη­ριο­ποι­ή­θη­κε στο Σωμα­τείο Μισθω­τών Τεχνι­κών από την ίδρυ­σή του. Είναι μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύ­θυ­νος της Ιδε­ο­λο­γι­κής Επι­τρο­πής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πομά­σκι Ιγκόρ, 59 ετών.

Γεν­νή­θη­κε στη Βουλ­γα­ρία. Απο­φοί­τη­σε το 1988 από την Γυμνα­στι­κή Ακα­δη­μία, ενώ παράλ­λη­λα ήταν αθλη­τής του άλμα­τος εις τρι­πλούν με σπου­δαί­ες δια­κρί­σεις. Το 1988 εγκα­τα­στά­θη­κε στην Ελλά­δα, είναι παντρε­μέ­νος με Ελλη­νί­δα και εδώ και 30 χρό­νια εργά­ζε­ται ως ομο­σπον­δια­κός προ­πο­νη­τής υπεύ­θυ­νος στα άλμα­τα. Έχει ανα­λά­βει πολ­λούς αθλη­τές στα άλμα­τα, οι οποί­οι κατέ­κτη­σαν μετάλ­λια και κατέρ­ρι­ψαν ρεκόρ. Το 2017, η Ευρω­παϊ­κή Ομο­σπον­δία του Στί­βου τον τίμη­σε με το βρα­βείο του καλύ­τε­ρου προ­πο­νη­τή της Ευρώ­πης. Έχει μια κόρη και μια εγγο­νή. Μιλά­ει ελλη­νι­κά, ρωσι­κά, αγγλικά.

Ράζου Λουί­ζα, 52 ετών.

Γεν­νή­θη­κε στην Ιθά­κη. Από­φοι­τος της Σχο­λής Τεχνο­λό­γων Μηχα­νι­κών του ΤΕΙ Πάτρας και μέλος της Ένω­σης Τεχνο­λό­γων Μηχα­νι­κών. Είναι μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμ­μα­τέ­ας της Κομ­μα­τι­κής Οργά­νω­σης Αττικής.

Ρέτζιου Αφρο­δί­τη, 46 ετών.

Γεν­νή­θη­κε στην Καβά­λα. Ζει στην Αθή­να. Επι­με­λή­τρια Ψυχια­τρι­κής στο Θριά­σιο Νοσο­κο­μείο. Πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Ενώ­σε­ων Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών Ελλά­δας. Μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ.

Σκα­λού­μπα­κα Χρι­στί­να, 50 ετών.

Είναι δικη­γό­ρος. Είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Μέλος του τμή­μα­τος για την Ισο­τι­μία της Γυναί­κας και πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Γυναι­κών Ελλάδας.

Σοφι­κί­της Μιχά­λης, 69 ετών.

Γεν­νή­θη­κε στη Νάξο και κατοι­κεί στην Αθή­να. Απο­φοί­τη­σε από τη Σχο­λή Ευελ­πί­δων και στα­διο­δρό­μη­σε ως Αξιω­μα­τι­κός Πεζι­κού. Υπη­ρέ­τη­σε σε νευ­ραλ­γι­κές θέσεις των ΕΔ και απο­στρα­τεύ­τη­κε, με αίτη­σή του, με το βαθ­μό του Ταξί­αρ­χου, ενώ υπη­ρε­τού­σε ως Διευ­θυ­ντής Στρα­το­νο­μί­ας του ΓΕΣ. Είναι ιδρυ­τι­κό μέλος της Κίνη­σης για τη Εθνι­κή Άμυ­να, υπήρ­ξε πολ­λά χρό­νια πρό­ε­δρος της Επι­τρο­πής Ειρή­νης Ηλιού­πο­λης και υπο­ψή­φιος με το ψηφο­δέλ­τιο της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στην Ηλιούπολη.

Σπαρ­τι­νός Δημή­τρης, 65 ετών.

Γεν­νή­θη­κε και ζει στην Πάτρα. Είναι παντρε­μέ­νος και έχει δύο παι­διά. Από το 1971 έως 1976 σπού­δα­σε στη Σχο­λή Χημι­κών Μηχα­νι­κών του ΕΜΠ. Στη συνέ­χεια, εργά­στη­κε στη βιο­μη­χα­νία «Κου­νι­νιώ­της» μέχρι το 1982 και στο Τμή­μα Χημι­κών Μηχα­νι­κών του Πανε­πι­στη­μί­ου Πατρών, μέχρι σήμε­ρα σαν μέλος ΔΕΠ. Το 1972 οργα­νώ­θη­κε στην ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ, το 1974 στην ΚΝΕ και το 1975 στο ΚΚΕ. Ήταν στέ­λε­χος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ μέχρι το 1991, οπό­τε απο­χώ­ρη­σε λόγω πολι­τι­κών δια­φω­νιών. Στη συνέ­χεια, ήταν στέ­λε­χος του Συνα­σπι­σμού μέχρι το 2012 και του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον Αύγου­στο του 2015, όπο­τε και απο­χώ­ρη­σε λόγω πλή­ρους δια­φω­νί­ας του με την πολι­τι­κή του. Κατό­πιν, εντά­χτη­κε στη ΛΑΕ, ήταν υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής της στο Νομό Αχα­ΐ­ας το Σεπτέμ­βρη του 2015. Απο­χώ­ρη­σε από τη ΛΑΕ το Μάη του 2018, διό­τι εκτί­μη­σε ότι το εγχεί­ρη­μα δεν έχει μέλ­λον. Στις 19 Δεκέμ­βρη 2018 υπο­στή­ρι­ξε δημό­σια το ΚΚΕ, παρά τις επι­μέ­ρους επι­φυ­λά­ξεις ή και δια­φω­νί­ες του με ορι­σμέ­νες Θέσεις του.

Στα­θό­που­λος Δημή­τρης, 71 ετών.

Γεν­νή­θη­κε στο Παλαιο­ξά­ρι της Φωκί­δας. Μετά την απο­φοί­τη­σή του από το Λύκειο Ευπα­λί­ου Φωκί­δας το έτος 1966, εισήλ­θε στη Νομι­κή Σχο­λή του Πανε­πι­στη­μί­ου της Αθή­νας, από όπου μετά την απο­φοί­τη­σή του και την εκπλή­ρω­ση των στρα­τιω­τι­κών του υπο­χρε­ώ­σε­ων, εξά­σκη­σε το επάγ­γελ­μα του δικη­γό­ρου από το 1974 έως το 1981. Από το Μάρ­τη του 1981 και ως το φθι­νό­πω­ρο του 2009 υπη­ρέ­τη­σε ως δικα­στής στα διοι­κη­τι­κά δικα­στή­ρια. Είναι συντα­ξιού­χος εφέ­της διοι­κη­τι­κών δικαστηρίων.

Στολ­τί­δης Λεω­νί­δας, 45 ετών.

Γεν­νη­μέ­νος το 1974 στη Σοβιε­τι­κή Ένω­ση στη Τασκέν­δη. Κατοι­κεί στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Είναι μηχα­νι­κός τηλε­πι­κοι­νω­νιών και δικτύ­ων, από­φοι­τος του Πολυ­τε­χνεί­ου Σόφιας. Εργά­στη­κε από το 2000 — 2003 στην «Ιντρα­κόμ» και από το 2003 έως και σήμε­ρα είναι υπάλ­λη­λος στον ΟΤΕ. Έχει δια­τε­λέ­σει γραμ­μα­τέ­ας του Εργα­τι­κού Κέντρου Θεσ­σα­λο­νί­κης, σήμε­ρα είναι μέλος της Διοί­κη­σής του. Είναι μέλος της Εκτε­λε­στι­κής Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ και μέλος της διοί­κη­σης της ΓΣΕΕ.

Ταβου­λά­ρη Γιώ­τα, 45 ετών.

Φαρ­μα­κο­ποιός. Πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Εργα­ζο­μέ­νων Φαρ­μα­κευ­τι­κών και Συνα­φών Επαγ­γελ­μά­των Ελλά­δας, μέλος της Εκτε­λε­στι­κής Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ, εκλεγ­μέ­νη στην Εκτε­λε­στι­κή Επι­τρο­πή της ΓΣΕΕ. Είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τασιού­λας Γιάν­νης, 47 ετών.

Γεν­νή­θη­κε στα Γιάν­νε­να. Είναι πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Οικο­δό­μων Ελλά­δας. Μέλος της Εκτε­λε­στι­κής Γραμ­μα­τεί­ας της Διε­θνούς Ομο­σπον­δί­ας Οικο­δό­μων και Συνα­φών Επαγ­γελ­μά­των και της Εκτε­λε­στι­κής Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τζί­μας Θανά­σης, 42 ετών.

Γεν­νή­θη­κε και κατοι­κεί στην Αθή­να. Είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύ­θυ­νος του Τμή­μα­τος για τους ΕΒΕ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τσιου­πρά Κων­στα­ντί­να, 29 χρονών.

Από­φοι­τος του τμή­μα­τος Αρχι­τε­κτό­νων Μηχα­νι­κών του Πανε­πι­στη­μί­ου Πατρών. Υπήρ­ξε μέλος του ΔΣ του Φοι­τη­τι­κού Συλ­λό­γου Αρχι­τε­κτό­νων Μηχα­νι­κών. Στο 11ο Συνέ­δριο εκλέ­χτη­κε μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Από το 12ο Συνέ­δριο είναι μέλος του Γρα­φεί­ου του ΚΣ.

Χαλιού Έφη, 43 χρονών.

Μεγά­λω­σε στην Αθή­να και σπού­δα­σε βιβλιο­θη­κο­νο­μία — αρχειο­νο­μία στο ΤΕΙ Αθή­νας. Εργα­ζό­με­νη στο Ιστο­ρι­κό αρχείο της Εθνι­κής Τρά­πε­ζας. Είναι μέλος του προ­ε­δρεί­ου του Συλ­λό­γου Υπαλ­λή­λων Εθνι­κής Τρά­πε­ζας, μέλος της εκτε­λε­στι­κής γραμ­μα­τεί­ας της ΟΤΟΕ και πρό­ε­δρος του κλα­δι­κού σωμα­τεί­ου Χρη­μα­το­πι­στω­τι­κού ν. Αττικής.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο