Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από εκρήξεις από επίθεση κοντά σε στρατιωτικό νοσοκομείο

Του­λά­χι­στον 15 άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν και 34 τραυ­μα­τί­στη­καν από εκρή­ξεις που σημειώ­θη­καν έξω από το μεγα­λύ­τε­ρο στρα­τιω­τι­κό νοσο­κο­μείο της Καμπούλ, πρω­τεύ­ου­σας του Αφγα­νι­στάν, δήλω­σε αξιω­μα­τού­χος των δυνά­με­ων ασφα­λεί­ας των Ταλιμπάν.

Σύμ­φω­να με μαρ­τυ­ρί­ες που επι­κα­λού­νται το Reuters και το Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο, ακού­στη­καν του­λά­χι­στον δύο εκρή­ξεις και πυρο­βο­λι­σμοί κοντά στο στρα­τιω­τι­κό νοσο­κο­μείο Σαρ­ντάρ Μοχά­μαντ Ντα­ούντ Χαν.

«Είμαι μέσα στο νοσο­κο­μείο, ακού­σα­με μια ισχυ­ρή έκρη­ξη στο ύψος του πρώ­του φυλα­κί­ου ελέγ­χου του νοσο­κο­μεί­ου, ακούω επί­σης πυρο­βο­λι­σμούς», δήλω­σε στο Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο ιατρι­κή πηγή. Μερι­κά λεπτά αργό­τε­ρα, δημο­σιο­γρά­φοι του Γαλ­λι­κού Πρα­κτο­ρεί­ου άκου­σαν μια δεύ­τε­ρη έκρη­ξη στον ίδιο τομέα.

Το Ισλα­μι­κό Κρά­τος, το οποίο έχει πραγ­μα­το­ποι­ή­σει σει­ρά επι­θέ­σε­ων σε τζα­μιά και άλλους στό­χους αφό­του οι Ταλι­μπάν κατέ­λα­βαν, τον Αύγου­στο, την Καμπούλ, είχε επι­τε­θεί το 2017 σ’ αυτό το νοσο­κο­μείο των 400 κλι­νών και είχε σκο­τώ­σει περισ­σό­τε­ρους από 30 ανθρώπους.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο