Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από την έκρηξη σε τέμενος στην Κουντούζ

Του­λά­χι­στον 100 άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν ή τραυ­μα­τί­στη­καν από βομ­βι­στι­κή επί­θε­ση αυτο­κτο­νί­ας σε τέμε­νος στη βορειο­α­να­το­λι­κή επαρ­χία Κου­ντούζ του Αφγα­νι­στάν, σύμ­φω­να με υπη­ρε­σία του ΟΗΕ.

Οπτι­κό υλι­κό δεί­χνει πτώ­μα­τα περι­στοι­χι­σμέ­να από συντρίμ­μια μέσα στο τέμε­νος αυτό, στο οποίο προ­σεύ­χο­νται σιί­τες μου­σουλ­μά­νοι που απο­τε­λούν μειο­νό­τη­τα στο Αφγανιστάν.

“Σύμ­φω­να με τις αρχι­κές πλη­ρο­φο­ρί­ες, του­λά­χι­στον 100 άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν ή τραυ­μα­τί­στη­καν σε έκρη­ξη αυτο­κτο­νί­ας μέσα στο τέμε­νος”, ανέ­φε­ρε σε ένα τουίτ η απο­στο­λή των Ηνω­μέ­νων Εθνών στο Αφγανιστάν.

Μέχρι στιγ­μής καμία οργά­νω­ση δεν έχει ανα­λά­βει την ευθύ­νη για την επί­θε­ση. Τις τελευ­ταί­ες εβδο­μά­δες σημειώ­θη­καν αρκε­τές επι­θέ­σεις, περι­λαμ­βα­νο­μέ­νης μίας σε τέμε­νος στην Καμπούλ, την ευθύ­νη για ορι­σμέ­νες από τις οποί­ες ανέ­λα­βαν οι σου­νί­τες μαχη­τές της οργά­νω­σης Ισλα­μι­κό Κράτος.

Ένας αξιω­μα­τού­χος των Ταλι­μπάν, δια­τη­ρώ­ντας την ανω­νυ­μία του, έκα­νε λόγο στο Ρόι­τερς για του­λά­χι­στον 28 νεκρούς και δεκά­δες τραυ­μα­τί­ες στη σημε­ρι­νή έκρηξη.

“Σήμε­ρα το από­γευ­μα σημειώ­θη­κε μια έκρη­ξη σε τέμε­νος των σιι­τών συμπα­τριω­τών μας… με απο­τέ­λε­σμα να γίνουν μάρ­τυ­ρες και να τραυ­μα­τι­στούν πολ­λοί συμπα­τριώ­τες μας”, έγρα­ψε στο Twitter ο εκπρό­σω­πος των Ταλι­μπάν, Ζαμπι­χου­λάχ Μουτζαχίντ.

Σύμ­φω­να με τους τοπι­κούς αξιω­μα­τού­χους των υπη­ρε­σιών ασφά­λειας, περισ­σό­τε­ροι από 300 άνθρω­ποι συμ­με­τεί­χαν στην προ­σευ­χή όταν έγι­νε η επίθεση.

vardianos sta sporka 5

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο