Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αφγανιστάν: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση σε τέμενος

Η οργά­νω­ση Ισλα­μι­κό Κρά­τος ανέ­λα­βε την ευθύ­νη για την επί­θε­ση αυτο­κτο­νί­ας σήμε­ρα ενα­ντί­ον ενός τεμέ­νους στην επαρ­χία Κου­ντούζ, στο βορειο­α­να­το­λι­κό Αφγα­νι­στάν, όπως ανα­κοί­νω­σε στο δίκτυο Telegram.

Στην επί­θε­ση σκο­τώ­θη­καν του­λά­χι­στον 55 άνθρω­ποι και τραυ­μα­τί­στη­καν περισ­σό­τε­ροι από 140 μέσα στο σιι­τι­κό τέμενος.

Η επί­θε­ση στην πόλη Κου­ντούζ πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε πέντε ημέ­ρες έπει­τα από μια βομ­βι­στι­κή επί­θε­ση ενα­ντί­ον ενός τεμέ­νους στην Καμπούλ, με απο­λο­γι­σμό του­λά­χι­στον 5 νεκρούς, την ευθύ­νη για την οποία ανέ­λα­βε, επί­σης, το αυτο­α­πο­κα­λού­με­νο Ισλα­μι­κό Κράτος.

Σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση, που υπο­γρά­φει το Ισλα­μι­κό Κρά­τος του Χορα­σάν, η σου­νι­τι­κή τζι­χα­ντι­στι­κή οργά­νω­ση επι­βε­βαιώ­νει πως ένας από τους καμι­κά­ζι της «πυρο­δό­τη­σε το γιλέ­κο με εκρη­κτι­κά που φορού­σε εν μέσω του πλή­θους» των σιι­τών μου­σουλ­μά­νων πιστών, που είχαν συγκε­ντρω­θεί στο τέμενος.

Σε μια δεύ­τε­ρη ανάρ­τη­ση, η τρο­μο­κρα­τι­κή οργά­νω­ση ανα­φέ­ρει πως «ο δρά­στης της επί­θε­σης ήταν ένας μου­σουλ­μά­νος Ουϊ­γού­ρος», μια μειο­νό­τη­τα που οι «Ταλι­μπάν έχουν ορκι­στεί να εκδιώ­ξουν» από το Αφγανιστάν.

vardianos sta sporka 5

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο