Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αφού ΜΑΤωσε τα νησιά αποσύρει τις δυνάμεις καταστολής από Λέσβο — Χίο

Το πρωί της Πέμ­πτης ανα­μέ­νε­ται να απο­συρ­θούν δυνά­μεις των ΜΑΤ από τη Λέσβο και τη Χίο, καθώς η κατά­στα­ση είναι εκτός ελέγ­χου εξαι­τί­ας του οργί­ου βαρ­βα­ρό­τη­τας των δυνά­με­ων κατα­στο­λής και την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα της κυβέρ­νη­σης να υλο­ποι­ή­σει τα απάν­θρω­πα σχέ­διά της.

Η από­φα­ση ελή­φθη από τον πρω­θυ­πουρ­γό Κυριά­κο Μητσο­τά­κη, έπει­τα από σύσκε­ψη που έγι­νε στο Μαξί­μου με συμ­με­το­χή του υπουρ­γού Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη Μιχά­λη Χρυ­χο­σο­ΐ­δη και της ηγε­σί­ας της ΕΛΑΣ.

Εκεί δια­πι­στώ­θη­κε η έκρυθ­μη κατά­στα­ση που έχει δημιουρ­γη­θεί στα νησιά και ελή­φθη η σχε­τι­κή από­φα­ση να απο­χω­ρή­σουν τα ΜΑΤ.

Μιλώ­ντας στον Alpha, ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος, Στέ­λιος Πέτας, είπε, μετα­ξύ άλλων: «Να συγ­χα­ρού­με τις αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις, για­τί έδει­ξαν πρω­το­φα­νή αυτο­συ­γκρά­τη­ση. Οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις δεν έχουν πλέ­ον λόγο να παρα­μέ­νουν εκεί και επι­στρέ­φουν στις βάσεις τους. Κάποιες από τις δυνά­μεις της αστυ­νο­μί­ας που ήταν ενί­σχυ­ση θα απο­συρ­θούν και κάποιες θα παρα­μεί­νουν, για­τί δεν μπο­ρού­με να αφή­σου­με και τα νησιά χωρίς αστυ­νο­μι­κή προ­στα­σία, ειδι­κά σε αυτή την εποχή».

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι δυνά­μεις των ΜΑΤ υπάρ­χουν εδώ και χρό­νια στα νησιά. Έτσι, θα απο­χω­ρή­σουν οι διμοι­ρί­ες που πήγαν ως ενί­σχυ­ση από Αθή­να και Θεσσαλονίκη.

Παράλ­λη­λα, «πυρο­σβε­στι­κή» παρέμ­βα­ση για να πέσουν οι τόνοι της αντι­πα­ρά­θε­σης με τους νησιώ­τες και να μην επα­να­λη­φθούν τα σημε­ρι­νά βίαια επει­σό­δια με τις αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις επι­χει­ρεί η κυβέρνηση.

Όπως έγι­νε γνω­στό, στο Μέγα­ρο Μαξί­μου θα βρε­θούν την Πέμ­πτη ο περι­φε­ρειάρ­χης Βορεί­ου Αιγαί­ου και δήμαρ­χοι τριών νησιών που θα κατα­σκευα­στούν κλει­στές δομές σε μια προ­σπά­θεια να εκτο­νω­θεί η έντα­ση των τελευ­ταί­ων ημερών.

Σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε το Μέγα­ρο Μαξί­μου, στις 17.00, ο πρω­θυ­πουρ­γός θα έχει συνά­ντη­ση στο Μέγα­ρο Μαξί­μου με τον Περι­φε­ρειάρ­χη Βορεί­ου Αιγαί­ου Κώστα Μου­τζού­ρη, τους Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χες και τους Δημάρ­χους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο