Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αχ. Μπέος: Δεν θέλει τους πρόσφυγες στο Βόλο, αλλά καλωσορίζει τους Νατοϊκούς!

Στα ρατσι­στι­κά, ξενο­φο­βι­κά αντα­να­κλα­στι­κά μερί­δας πολι­τών του Βόλου απευ­θύν­θη­κε, για άλλη μια φορά, ο δήμαρ­χος της πόλης Αχιλ­λέ­ας Μπέ­ος. Θρα­σύς και προ­κλη­τι­κός ως συνή­θως, ο Μπέ­ος απεί­λη­σε ότι «θα χυθεί αίμα» αν εγκα­τα­στα­θούν πρό­σφυ­γες στο στρα­τό­πε­δο Γεωργούλα! 

Εκφρά­ζο­ντας την αντί­θε­ση του στις πλη­ρο­φο­ρί­ες ότι η κυβέρ­νη­ση, σχε­διά­ζει την εγκα­τά­στα­σης προ­σφύ­γων στον Βόλο μέσω της δημιουρ­γί­ας hot spot στο εν λόγω στρα­τό­πε­δο, ο Αχ. Μπέ­ος σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων: «Θα έχου­με άσχη­μες εξε­λί­ξεις στον Βόλο. Εύχο­μαι να μην επι­λέ­ξουν τον στρα­τό­πε­δο Γεωρ­γού­λα για να φιλο­ξε­νή­σουν πρό­σφυ­γες. Όσο είμαι εγώ δήμαρ­χος της πόλης κανείς δεν θα παί­ξει με την πόλη με την ποιό­τη­τα ζωής και την ασφά­λεια των πολι­τών. Στο κέντρο της πόλης δεν πρό­κει­ται να φέρουν πρό­σφυ­γες όσο θα είμαι εδώ, τον κώλο τους να χτυ­πά­νε κάτω. Μόνο αν φέρουν τανκς. Το δηλώ­νω».

Δεν θα σχο­λιά­σου­με τα περί… «ποιό­τη­τας ζωής» των πολι­τών, καθώς οι εργα­ζό­με­νοι, ο λαός του Βόλου έχει βιώ­σει από πρώ­το χέρι την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της διοί­κη­σης του δήμου. Ωστό­σο ο Μπέ­ος, που σηκώ­νει μπαϊ­ρά­κι κατά των προ­σφύ­γων, είναι ο ίδιος δήμαρ­χος που δεν είχε κανέ­να απο­λύ­τως πρό­βλη­μα στη μετα­τρο­πή του Βόλου (και της ευρύ­τε­ρης περιο­χής) σε ορμη­τή­ριο των ιμπε­ρια­λι­στών φονιά­δων του ΝΑΤΟ! Αντί­θε­τα, είναι η διοί­κη­ση Μπέ­ου που καλω­σό­ρι­σε τα αιμα­το­βαμ­μέ­να δολά­ρια των Νατοϊ­κών, για τα κέρ­δη μιας χού­φτας επι­χει­ρη­μα­τιών της πόλης. 

Διό­λου τυχαίο, λοι­πόν, το αντι­προ­σφυ­γι­κό παρα­λή­ρη­μα για εναν δήμαρ­χο που κανέ­να πρό­βλη­μα δεν έχει να συνυ­πάρ­χει σε κοι­νω­νι­κές εκδη­λώ­σεις και «εγκαί­νια» με πατε­ντα­ρι­σμέ­νους ναζί της εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής. Διό­λου τυχαία η τρα­μπού­κι­κη συμπε­ρι­φο­ρά και η εκτό­ξευ­ση απει­λών από εναν τύπο που επι­χεί­ρη­σε να απα­γο­ρεύ­σει τον συν­δι­κα­λι­σμό (!) και που ουκ ολί­γες φορές έχει κατα­φύ­γει σε πρω­τό­γο­νο αντικομμουνισμό.

Μπέ­ος και Ναζί, κάνουν… εγκαί­νια μαζί.

Ακο­λου­θώ­ντας την κλασ­σι­κή ρατσι­στι­κή, χρυ­σαυ­γί­τι­κη συντα­γή του «άλλο έλλη­νας και άλλο πρό­σφυ­γας», ο δήμαρ­χος Μπέ­ος δήλω­σε πως… δεν θα βάλει στην ίδια ζυγα­ριά το Βολιώ­τη με τους πρόσφυγες. 

Μόνο που ο λαός του Βόλου, όπως και όλης της χώρας, δεν έχει τίπο­τα να χωρί­σει από τους πρό­σφυ­γες και τους μετα­νά­στες. Αντί­θε­τα, τον χωρί­ζει άβυσ­σος με την αστι­κή τάξη και τα πολι­τι­κά τσι­ρά­κια της, όπως είναι ο δήμαρ­χος Βόλου. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο