Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αχ! Τι ντροπή…Τέτοια ντροπή.!

Γρά­φει ο Βασί­λης Λιό­γκα­ρης //

-«Μάνα μου και π;vς βγαί­νει, όσο κι αν βρέ­ξει ο Ουρα­νός μάνα μου δεν την ξεπλένει…»…

-Τα είδα­με κι αυτά και τα λουστήκαμε …

-Να σου κάνουν διά­λε­ξη περί Δημο­κρα­τί­ας και Ελευ­θε­ρί­ας οι τάχα μου αδι­κη­μέ­νοι. Τα υπο­λείμ­μα­τα των Ναζι­στών… Και να τους χει­ρο­κρο­τούν με πάθος και συγκίνηση !
…………….
Η Δύση (το ΝΑΤΟ) υπέ­δει­ξε τον στό­χο και δεν έπε­σαν καθό­λου μα καθό­λου έξω.

Ήξε­ραν πολύ καλά ποια πόρ­τα έπρε­πε να χτυ­πή­σουν. Μία πόρ­τα ιδιαί­τε­ρα ευά­λω­τη, προ­σφε­ρό­με­νη, ανό­η­τη. Βρή­κα­νε μάλι­στα τον ιδα­νι­κό τους εκπρό­σω­πο, με τη φτη­νιά­ρι­κη αθλη­τι­κή φανε­λί­τσα να το παί­ξει ήρω­ας στον ίδιο το λαό του. Έναν αχυ­ράν­θρω­πο μωρό και φιλό­δο­ξο, περιο­ρι­σμέ­νης πολι­τι­κής νοημοσύνης.

Του υπο­σχέ­θη­καν πως θα γίνει ήρω­ας αν ρίξει στην προ­σφυ­γιά 2 με 3 εκα­τομ­μύ­ρια κόσμο και γεμί­σει με νεκρούς τους άδειους τάφους.

-Έπρε­πε να του πουν με ποι­oν έχει να κάνει, με ποι­oν έχει μπλέ­ξει και πώς θα τα βγά­λει πέρα. Δεν πεί­σθη­κε, παί­ζο­ντας το κακο­μοί­ρης άρχι­σε να υπο­κλί­νε­ται και να παρα­κα­λά όλη την αντι­δρα­στι­κή καπι­τα­λι­στι­κή Δύση.
…………………….
Επί 400 χρό­νια η Ουκρα­νία ήταν Ρωσι­κή. Μιλού­σαν Ρώσι­κα, σπού­δα­ζαν στην Ρωσία, είχαν Ορθό­δο­ξη Χρι­στια­νι­κή Εκκλη­σία. Είχαν την Ρώσι­κη κουλ­τού­ρα ακό­μη και στην επο­χή του Ιβάν του Τρομερού.

-Αυτός ο κύριος παρα­συ­ρό­με­νος βέβαια μάζε­ψε όλους τους ακρο­δε­ξιούς και τους Ναζή­δες και σήκω­σε τη μύτη του ψηλά.

-Δεν λογά­ρια­σε ούτε και τον δικό του λαό και τους έστει­λε στην άκρη του κόσμου να ζητια­νεύ­ουν, χωρίς να προ­βλη­μα­τι­στεί καθό­λου, και την πλη­ρώ­νουν οι λαοί, ύστε­ρα από τόσο μεγά­λες κακου­χί­ες, παν­δη­μία, κορο­νoϊό, φτώ­χεια, ανεργία.
……………………..
Στοπ στον πόλε­μο… Εάν θέλει να κρα­τή­σει τα προ­σχή­μα­τα και δεν είναι ότι τον κατη­γο­ρούν δηλα­δή πιό­νι της Δύσης και βαλ­τός του ΝΑΤΟ.
…………………..
Ο Ουκρα­νι­κός λαός έχει ένα μεγα­λείο, μία μεγα­λο­πρέ­πεια, μία ιστο­ρία, έναν πολιτισμό.

Έχει ακό­μα την μεγά­λη κλη­ρο­νο­μιά της Σοβιε­τι­κής Ένω­σης , τότε που μεγα­λούρ­γη­σε μαζί με τον Κόκ­κι­νο Στρατό.

Τώρα τα έχα­σε όλα. Σαν να ήταν η Δημο­κρα­τία τάχα μου δικό του εύρημα.

Ας μαζευ­τεί λοι­πόν, για­τί δεν βγά­ζει που­θε­νά αυτό που θέλη­σε να κάνει.

-Για­τί η Ρωσία, είναι Ρωσία και δεν είναι καμιά χαψιά του ΝΑΤΟ.

-Τα Μ.Μ.Ε τάχα αντί να συμ­βά­λουν στην επί­τευ­ξη της Ειρή­νης και απε­μπλο­κή από τον πόλε­μο απε­να­ντί­ας ρίχνουν λάδι στη φωτιά επι­διώ­κο­ντας την προ­πα­γάν­δα και τη δημοσιότητα…!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο