Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Αχ, τι ντροπή, τέτοια ντροπή μάνα μου και πώς βγαίνει»*

Γρά­φει ο Στέ­λιος Κανά­κης //

Τα αστι­κά κόμ­μα­τα, όπου φύο­νται μαφιό­ζοι και εγκλη­μα­τί­ες καθο­σιώ­σε­ως, σε βάρος του λαού και της λαϊ­κής περιου­σί­ας. Κι η δικαιο­σύ­νη τους, κατά την δειγ­μα­το­λη­πτι­κή της κοροϊ­δία, με τη βιο­μη­χα­νία αίσχους και ανεί­πω­της ντρο­πής, της ατι­μω­ρη­σί­ας των καθείρ­ξε­ων με… ανα­στο­λή. Ανή­κου­στες κλο­πές και απά­τες από τα βαπο­ρά­κια της αστι­κής τάξης και απο­φυ­λα­κί­σεις με «ανή­κε­στες βλάβες».

Σ’ ένα σάπιο και θνή­σκον σύστη­μα που βάλ­θη­κε να πάρει στο λάκ­κο του ολά­κε­ρη την ανθρωπότητα.

Αλλά το Αβρό­ρα στέ­κι ακό­μη εκεί – εκα­τό χρό­νια τώρα, με τα κανό­νια του στραμ­μέ­να πάντα στην απέ­να­ντι όχθη του Νέβα.

Σαν ξυπνή­σεις λαέ βαριό­μοι­ρε και ανα­θαρ­ρή­σεις, μη λησμο­νή­σεις και τους δικα­στές τους να δικά­σεις (και να καταδικάσεις)!

* Ιάκω­βος Καμπανέλης

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο