Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αύξηση στη… ζήτηση φαγητού από τα σκουπίδια στη Γερμανία και η λύση της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης

Η είδη­ση από τη Γερ­μα­νία, όπου ο Υπουρ­γός Γεωρ­γί­ας Cem Ozdemir των Πρα­σί­νων και ο Υπουρ­γός Δικαιο­σύ­νης Marco Buschmann, του κόμ­μα­τος FDP, έχουν ξεκι­νή­σει μια κοι­νή πρω­το­βου­λία με σκο­πό να απο­ποι­νι­κο­ποι­η­θεί η συγκο­μι­δή τρο­φί­μων από τους κάδους απορ­ριμ­μά­των, κάτι που στη χώρα απο­τε­λεί μέχρι σήμε­ρα ποι­νι­κό αδί­κη­μα για λόγους προ­στα­σί­ας της δημό­σιας υγείας.

Το σκε­πτι­κό πίσω από την προ­ω­θού­με­νη αλλα­γή είναι ότι θα συμ­βά­λει στη μεί­ω­ση του όγκου του φαγη­τού που απορ­ρί­πτε­ται ενώ είναι ακό­μα βρώ­σι­μο και κατά συνέ­πεια θα μειώ­σει την… επι­βά­ρυν­ση του περιβάλλοντος.

Δεν έχου­με υπό­ψη μας αν οι συγκε­κρι­μέ­νοι ευαί­σθη­τοι περι­βαλ­λο­ντι­στές σκέ­φτο­νται να δώσουν πρώ­τοι οι ίδιοι το θετι­κό παρά­δειγ­μα και να αρχί­σουν να προ­τι­μούν τους κάδους απορ­ριμ­μά­των του τοπι­κού super market για τα γεύ­μα­τά τους. Υπο­ψια­ζό­μα­στε πως όχι…

Θα έλε­γε, βέβαια, κάποιος κακε­ντρε­χής ότι η ιδέα για τη συγκε­κρι­μέ­νη αλλα­γή στον νόμο τη δεδο­μέ­νη χρο­νι­κή στιγ­μή, ίσως και να σχε­τί­ζε­ται με κάποια αύξη­ση στη… ζήτη­ση φαγη­τού από τα σκου­πί­δια σε μια περί­ο­δο που ο πλη­θω­ρι­σμός στη Γερ­μα­νία βρί­σκε­ται στο 8,6%.

Σε κάθε περί­πτω­ση, όποια και να είναι η αφε­τη­ρία της σκέ­ψης τους, απο­δει­κνύ­ε­ται για μία ακό­μα φορά πώς το σύστη­μα που δημιουρ­γεί το 2023, στην πιο ανε­πτυγ­μέ­νη χώρα της Ευρώ­πης, την ανά­γκη σε ανθρώ­πους να ψάχνουν το φαγη­τό τους στα σκου­πί­δια και μάλι­στα επι­χει­ρεί να το κανο­νι­κο­ποι­ή­σει αυτό με φιλο­πε­ρι­βαλ­λο­ντι­κό «μαν­δύα», έχει μόνο μία θέση: στον σκου­πι­δο­τε­νε­κέ της ιστορίας.

ΥΓ: Περι­μέ­νου­με με αγω­νία την επό­με­νη ανα­φο­ρά του ΣΥΡΙΖΑ στα «μέτρα που παίρ­νει» η σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κή κυβέρ­νη­ση της Γερ­μα­νί­ας και «δεν αφή­νει τον λαό της αβο­ή­θη­το» απέ­να­ντι στην ακρίβεια.

Πηγή: 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο