Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αύξηση των δόσεων ανά φυαλίδιο και νέα συμφωνία της Κομισιόν για επιπλέον 300 εκατ δόσεις του εμβολίου της Pfizer

Η Ευρω­παϊ­κή Επι­τρο­πή επε­κτεί­νει το συμ­βό­λαιο που έχει με την Pfizer/ΒιοΝtech, όπως ανα­κοί­νω­σε πριν από λίγο η Πρό­ε­δρος της Κομι­σιόν. Σύμ­φω­να με την Ούρ­σου­λα Φον Ντερ Λάιεν, η Κομι­σιόν εξα­σφά­λι­σε 300.000.000 επι­πλέ­ον δόσεις από την Pfizer/ ΒioNtech

Τα 27 κρά­τη-μέλη πορεύ­ο­νται μαζί όσον αφο­ρά στην αγο­ρά εμβο­λί­ων ξεκα­θά­ρι­σε η Πρό­ε­δρος της Κομι­σιόν διευ­κρι­νί­ζο­ντας ότι «κανέ­να κρά­τος-μέλος δεν επι­τρέ­πε­ται να δια­πραγ­μα­τεύ­ε­ται παράλληλα».

Ειδι­κό­τε­ρα, η Ούρ­σου­λα Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε:«To μόνο πλαί­σιο, μέσα στο οποίο δια­πραγ­μα­τευό­μα­στε, είναι ότι οι 27 το κάνου­με αυτό μαζί και κανέ­να κρά­τος-μέλος σε αυτή τη νομι­κή δεσμευ­τι­κή βάση δεν επι­τρέ­πε­ται να δια­πραγ­μα­τεύ­ε­ται παράλ­λη­λα ή να έχει συμ­βό­λαιο παράλληλα».

Αδεια για την χρησιμοποίηση 6 δόσεων ανά φυαλίδιο του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, αύξηση κατά 20% των δυνατοτήτων εμβολιασμού

Ο Ευρω­παϊ­κός Οργα­νι­σμός Φαρ­μά­κων (EMA) συνι­στά την χρη­σι­μο­ποί­η­ση μίας επι­πλέ­ον δόσης ανά φυα­λί­διο του εμβο­λί­ου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19, περ­νώ­ντας από τις πέντε στις έξι δόσεις ανά φυα­λί­διο, πράγ­μα που σημαί­νει αύξη­ση κατά 20% των δυνα­το­τή­των εμβολιασμού.

«Η Επι­τρο­πή Φαρ­μά­κων για Ανθρώ­πι­νη Χρή­ση (CHMP) του EMA συνι­στά την επι­και­ρο­ποί­η­ση των πλη­ρο­φο­ριών για το προ­ϊ­όν Comirnaty για να διευ­κρι­νί­σει ότι κάθε φυα­λί­διο περιέ­χει 6 δόσεις του εμβο­λί­ου», ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή της η ευρω­παϊ­κή ρυθ­μι­στι­κή αρχή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο