Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αύριο ανακοινώσεις για τις επιχειρήσεις που θα είναι κλειστές τον Απρίλιο

Να αμβλύ­νει τις αντι­δρά­σεις από τους λια­νε­μπό­ρους της Θεσ­σα­λο­νί­κης, της Αχα­ΐ­ας και της Κοζά­νης που δεν θα ανοί­ξουν αύριο τα κατα­στή­μα­τα τους και να μετριά­σει το πολι­τι­κό κόστος επι­χει­ρεί η κυβέρ­νη­ση υπο­σχό­με­νη επι­πλέ­ον μέτρα για τις επι­χει­ρή­σεις που θα παρα­μεί­νουν κλει­στές με κυβερ­νη­τι­κή εντολή.

Σε ανα­κοί­νω­ση η κυβερ­νη­τι­κή εκπρό­σω­πος Αρι­στο­τε­λία Πελώ­νη παρέ­πεμ­ψε στις ειση­γή­σεις των ειδι­κών την από­φα­ση για την ανα­στο­λή της επα­να­λει­τουρ­γί­ας του λια­νε­μπο­ρί­ου σε Θεσ­σα­λο­νί­κη, Κοζά­νη και Αχαΐα.

Η κ. Πελώ­νη, με τη δήλω­ση αυτή, έκλει­σε κάθε χαρα­μά­δα εναλ­λα­κτι­κής που είχε αφή­σει ο Στ. Πέτσας από την Πάτρα βάζο­ντας δύο επι­λο­γές στο τρα­πέ­ζι, μετα­ξύ των οποί­ων την επα­να­λει­τουρ­γία των επι­χει­ρή­σε­ων (σε Θεσ­σα­λο­νί­κη, Κοζά­νη, Αχα­ΐα) με τη μέθο­δο του click away.

Συγκε­κρι­μέ­να, από την Πάτρα, όπου έγι­νε δεκτός με κινη­το­ποί­η­ση, ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών Στέ­λιος Πέτσας υπάρ­χουν δύο επι­λο­γές για την κυβέρ­νη­ση, η πρώ­τη είναι «μία έκτα­κτη ενί­σχυ­ση των επι­χει­ρή­σε­ων που θα παρα­μεί­νουν κλει­στές, κατά το πρό­τυ­πο που υπήρ­ξε στο παρελ­θόν, για παρά­δειγ­μα στη Δυτι­κή Αττι­κή, όταν είχα­με φαι­νό­με­να αυξη­μέ­νου επι­δη­μιο­λο­γι­κού φορ­τί­ου και κλει­σί­μα­τος των κατα­στη­μά­των» και η δεύ­τε­ρη «είναι αν προ­χω­ρή­σου­με σε κάποιο άνοιγ­μα, με ποιους όρους μπο­ρεί να γίνει με ασφά­λεια αυτό το άνοιγ­μα», εξη­γώ­ντας ότι «ένας τρό­πος να αφή­σου­με τον ιό έξω από την πόρ­τα των κατα­στη­μά­των του λια­νε­μπο­ρί­ου, είναι το click away».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο