Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αύριο Δευτέρα (16/10) η εκδίκαση της αίτησης αναστολής για την Ηριάννα Β.Λ και τον Περικλή Μ.

Τη Δευ­τέ­ρα 16 Οκτω­βρί­ου εξε­τά­ζε­ται για δεύ­τε­ρη φορά, από το Πεντα­με­λές Εφε­τείο Ανα­στο­λών της Αθή­νας η αίτη­ση ανα­στο­λής έκτι­σης της ποι­νής της Ηριάν­νας Β.Λ. και του Περι­κλή Μ.

Η διδα­κτο­ρι­κή φοι­τή­τρια στο τμή­μα Φιλο­λο­γί­ας του Πανε­πι­στη­μί­ου Αθη­νών, κρα­τού­με­νη στις φυλα­κές Ελαιώ­να, κατα­δι­κά­στη­κε στις αρχές Ιου­νί­ου από το Τρι­με­λές Εφε­τείο Κακουρ­γη­μά­των σε κατά συγ­χώ­νευ­ση ποι­νή 13 ετών καθώς το δικα­στή­ριο απο­δέ­χθη­κε τη δικο­γρα­φία που έχει σχη­μα­τι­στεί σε βάρος της με μονα­δι­κά στοι­χεία την σχέ­ση της με τον Κ. Παπα­δό­που­λο ‑που είχε κατη­γο­ρη­θεί για την ίδια πρά­ξη, αλλά αθω­ώ­θη­κε ομό­φω­να- και ένα μέρος δακτυ­λι­κού απο­τυ­πώ­μα­τος που “ταυ­το­ποι­ή­θη­κε” με το δικό της σε γεμι­στή­ρα ενός όπλου που είχε βρε­θεί στην πανε­πι­στη­μιού­πο­λη. Αντί­στοι­χη ποι­νή για αντί­στοι­χες κατη­γο­ρί­ες έχει επι­βλη­θεί και στον 33χρονο συγκα­τη­γο­ρού­με­νό της, Περι­κλή Μ., ο οποί­ος συγκα­τοι­κού­σε με τον σύντρο­φο της Ηριάννας.

Έναν μήνα αργό­τε­ρα το Πεντα­με­λές Εφε­τείο Ανα­στο­λών απέρ­ρι­ψε την αίτη­ση ανα­στο­λής της Ηριάν­νας Β. Λ. και του συγκα­τη­γο­ρού­με­νού της, Περι­κλή Μ.

Οι Εφέ­τες με πλειο­ψη­φία τριών προς δύο απέρ­ρι­ψαν τις αιτή­σεις των δύο νεα­ρών, απο­δε­χό­με­νοι την εισαγ­γε­λι­κή εισή­γη­ση που ουσια­στι­κά ζήτη­σε να παρα­μεί­νουν στη φυλακή.

Παράλ­λη­λα, αύριο, συγκε­ντρώ­σεις αλλη­λεγ­γύ­ης πρό­κει­ται να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν έξω από το εφε­τείο. Συλ­λο­γι­κό­τη­τες της αρι­στε­ράς και του αντιε­ξου­σια­στι­κού χώρου καθώς και φοι­τη­τι­κοί σύλ­λο­γοι με κεντρι­κό σύν­θη­μα «Λευ­τε­ριά στην Ηριάν­να και στον Περι­κλή» έχουν δώσει ραντε­βού στις 9 το πρωί καλώ­ντας σε κινη­το­ποι­ή­σεις στήριξης.

Το τελευ­ταίο διά­στη­μα, μετά και την από­φα­ση του Πεντα­με­λούς Εφε­τεί­ου Ανα­στο­λών, πλή­θος αλλη­λέγ­γυων έχει εκφρά­σει τη συμπα­ρά­στα­σή του απέ­να­ντι στην 29χρονη Ηριάν­να και τον 33χρονο Περι­κλή με απο­κο­ρύ­φω­μα τη συναυ­λία που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στις 22 Σεπτεμ­βρί­ου στο Γου­δί και κατά­φε­ρε να συγκε­ντρώ­σει περί­που 30 χιλιά­δες κόσμο. Χθες πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε πορεία αλλη­λεγ­γύ­ης που ξεκί­νη­σε από το Μονα­στη­ρά­κι και κατέ­λη­ξε στο Σύνταγμα.

ΚΚΕ: Προ­κλη­τι­κή η από­φα­ση για την Ηριάν­να – Υπο­κρι­σία στε­λε­χών της κυβέρνησης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο