Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αύριο εκδικάζεται η άθλια και απαράδεκτη αγωγή κατά δημοσιογράφου

Εκδι­κά­ζε­ται αύριο η αγω­γή που κατέ­θε­σε σε βάρος του δημο­σιο­γρά­φου Νίκου Μπο­γιό­που­λου τον περα­σμέ­νο Ιού­λη η Ένω­ση Από­στρα­των Αξιω­μα­τι­κών Στρα­τού (ΕΑΑΣ). Αφορ­μή όσα είπε ο δημο­σιο­γρά­φος σε ραδιο­φω­νι­κή του εκπο­μπή και περι­γρά­φο­νταν στο άρθρο του «Οι “κομ­μου­νι­στο­συμ­μο­ρί­τες”, οι κατσα­πλιά­δες του Βαν Φλιτ και τα τσι­ρά­κια του Πάιατ» που δημο­σιεύ­τη­κε τον Αύγου­στο του 2020 και αφο­ρού­σε αντι­κομ­μου­νι­στι­κές εκδη­λώ­σεις της Ένω­σης σε Γράμ­μο και Βίτσι για τους πεσό­ντες «κατά τις επι­χει­ρή­σεις 1946–1949 κατά των κομ­μου­νι­στο­συμ­μο­ρι­τών», όπως ανέ­φε­ρε σε ανα­κοί­νω­ση της.

Η ΕΑΑΣ –Νομι­κό Πρό­σω­πο Δημο­σί­ου Δικαί­ου υπα­γό­με­νο στο Υπουρ­γείο Εθνι­κής Άμυ­νας– έχει κατα­θέ­σει αγω­γή σε βάρος του δημο­σιο­γρά­φου με την οποία ζητά 70.000 και τη φυλά­κι­ση του για 6 μήνες.

Δημό­σια στή­ρι­ξη στον δημο­σιο­γρά­φο Νίκο Μπο­γιό­που­λου έχουν δηλώ­σει μέχρι τώρα το ΚΚΕ,  ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜΕΡΑ

Θεω­ρού­με κάθε αγω­γή ενα­ντί­ον δημο­σιο­γρά­φου ‑πλην αυτών που προ­έρ­χο­νται από θιγό­με­νους πολί­τες- προ­σπά­θεια φίμω­σης των δημο­σιο­γρά­φων και οικο­νο­μι­κής εξό­ντω­σής τους και δίω­ξη της ίδιας της ελευθεροτυπίας.

Πολύ δε περισ­σό­τε­ρο η αγω­γή της συγκε­κρι­μέ­νης Ένω­σης, που επι­δί­δε­ται στον αντι­κομ­μου­νι­σμό με πρα­κτι­κές και φρα­σε­ο­λο­γία βγαλ­μέ­νη από την επο­χή των εκτε­λέ­σε­ων και εξο­ριών, είναι άθλια και απαράδεκτη.

Όπως επι­ση­μαί­ε­νει το ΚΚΕ σε σημε­ρι­νή του ανα­κοί­νω­ση η αγω­γή «δεν στρέ­φε­ται μόνο κατά του δημο­σιο­γρά­φου, στρέ­φε­ται ενα­ντί­ον καθε­νός και καθε­μιάς που δεν ανέ­χε­ται την κακο­ποί­η­ση της ιστο­ρι­κής αλή­θειας και μνή­μης, τον αντι­κομ­μου­νι­σμό, την ποι­νι­κο­ποί­η­ση της γνώ­μης και δρά­σης που αμφι­σβη­τεί την κυρί­αρ­χη πολι­τι­κή και ιδε­ο­λο­γία» τονί­ζει σε ανα­κοί­νω­σή του το ΚΚΕ.

«Οι “διώ­κτες” του δημο­σιο­γρά­φου είναι οι ίδιοι που φιγου­ρά­ρουν σε εκδη­λώ­σεις “κομ­μου­νι­στο­φά­γων”, μαζί με εκπρο­σώ­πους της εγκλη­μα­τι­κής φασι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής, ενώ επι­δί­δο­νται σε πρα­κτι­κές και φρα­σε­ο­λο­γία βγαλ­μέ­νη από την επο­χή των εκτε­λέ­σε­ων και των εξο­ριών» προ­σθέ­τει η ανακοίνωση.

Τέλος το ΚΚΕ καλεί την κυβέρ­νη­ση «εδώ και τώρα να πάρει θέση και ν’ απα­ντή­σει στα ερω­τή­μα­τα που το ΚΚΕ έχει θέσει με επί­και­ρη ερώ­τη­σή του, όπως ποια μέτρα θα πάρει για να στα­μα­τή­σει η δίω­ξη σε βάρος του δημο­σιο­γρά­φου, αλλά και ποια μέτρα θα πάρει για να στα­μα­τή­σουν αυτές οι προ­κλη­τι­κές ενέρ­γειες της ΕΑΑΣ, η οποία ως ΝΠΔΔ επο­πτεύ­ε­ται από το ίδιο το υπουρ­γείο ‘Αμυ­νας».

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο